“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Γερμανός πιλότος: "Καλως ήρθατε στην Ελλάδα, τη χώρα "Μαύρη Τρύπα" στην οποία δίνουμε τα χρήματά μας" !!!

Άφωνοι έμειναν οι λιγοστοί Κρητικοί επιβάτες, οι οποίοι ταξίδευαν με Γερμανούς από μεγάλη πόλη της Γερμανίας στο Ηράκλειο, με γνωστή αεροπορική εταιρεία, όταν ο πιλότος αποκάλεσε από μικροφώνου την Ελλάδα "Μαύρη Τρύπα στην οποία ρίχνουν τα ευρώ τους"! "Καλως ήρθατε στην Ελλάδα, τη χώρα "Μαύρη Τρύπα" στην οποία δίνουμε τα χρήματά μας", είπε ο Γερμανός πιλότος στο επιβατικό κοινό, το οποίο αποτελείτο κυρίως από Γερμανούς τουρίστες! Μια πτήση, η οποία ερχόταν απευθείας από τη Γερμανία με προορισμό το Ηράκλειο. Ο πιλότος χωρίς να γνωρίζει ότι ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και Κρητικοί, είπε να πρωτοτυπήσει.

Ανατροπές στη Συρία, πανικός στην Άγκυρα !!!

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου
mignatiou@aol.com - Twitter: @mignatiou
Οι εξελίξεις στη Συρία και την Τουρκία είναι ραγδαίες και επικίνδυνες, τόσο για τις δύο χώρες όσο και για δυνάμεις που παραδοσιακά εμπλέκονται στη Μέση Ανατολή. Η εσπευσμένη επίσκεψη της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών στην Κωνσταντινούπολη αποδεικνύει τη μεγάλη ανησυχία που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη νέα πραγματικότητα σε περιοχές των δύο χωρών. Στη βόρεια Συρία, το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας κατέλαβε την περιοχή του Δυτικού Κουρδιστάν και στη νοτιοανατολική Τουρκία οι δυνάμεις του PKK σήκωσαν τη σημαία της οργάνωσης σε δύο περιοχές, τις οποίες εγκατέλειψαν εσπευσμένα οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις. Ηταν μία μεγάλη και συνάμα αποφασιστική νίκη του PKK στον μακροχρόνιο αγώνα του για ανεξαρτησία.

Πήγαν να υψώσουν την γαλανόλευκη στη Λαδό-ξερα αλλά βρήκαν το μπελά τους!

Σοβαρή καταγγελία του θρακιώτικου μπλογκ «e-evros» Πήγαν να κάνουν κάτι αυτονόητο για πολλούς κι όμως βρήκαν το μπελά τους. Δύο Αλεξανδρουπολίτες προσέγγισαν με βάρκα την περιοχή της Λαδόξερας ανοιχτά της Σαμοθράκης με σκοπό να υψώσουν την Ελληνική Σημαία. Τελικά όμως δεν τα κατάφεραν, η σημαία δεν κυματίζει. Στη Λαδόξερα υπήρχε φάρος που περιέργως καταστράφηκε, αποτελεί δε και αυτή σημείο τριβής με τους Τούρκους, που μετά από έναν αιώνα, δεν αναγνωρίζουν την ελληνική κυριαρχία. Χωρίς αυτήν, περιορίζονται τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Μόλις ύψωσαν τη σημαία, άντρες του λιμενικού έσπευσαν και αφού την κατέβασαν, οδήγησαν τους δύο άντρες στη λιμενική αρχή της Σαμοθράκης προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, όπου και μετά από αρκετές ώρες αφέθηκαν ελεύθεροι. Η ιστορία έληξε, ωστόσο γεννώνται αρκετά ερωτήματα. Οι δύο αυτοί άνθρωποι από πατριωτικό αίσθημα θέλησαν να τοποθετήσουν την Ελληνική Σημαία σε μια ελληνική βραχονησίδα.

Ρωσία προς ΗΠΑ: Δε θα μας επιβάλλεται και νόμους !!!

Σε επίδειξη ενόχλησης απέναντι στην τακτική της Ουάσιγκτον προχώρησε η Μόσχα με αφορμή τις μονομερείς κυρώσεις τις οποίες επέβαλλαν οι Αμερικανοί στο Ιράν, οι οποίες όμως επηρεάζουν μονομερώς και τις εταιρίες από τρίτες χώρες που συναλλάσσονται με την Τεχεράνη. Η Μόσχα προειδοποίησε την Ουάσιγκτον ότι εάν επιβληθούν νέες κυρώσεις σε βάρος ρωσικών εταιριών θα προκληθεί σοβαρή βλάβη στις διμερείς σχέσεις. Το ρωσικό επιχείρημα είναι ότι τηρεί με αυστηρότητα τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει ο ΟΗΕ, αλλά την ίδια στιγμή δεν έχει αναγνωρίσει τις μονομερείς κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Πυρηνικά όπλα και Τουρκία. Μια περίεργη δήλω ση υπουργού για ουράνιο, ανάβει "φωτιές" !!!

Περίεργη δήλωση Τούρκου υπουργού για εξορύξεις ουρανίου που κάνει η χώρα του, ανοίγει πάλι τη συζήτηση για τις "πυρηνικές φιλοδοξίες" της γείτονος. Επισκεπτόμενος την περιοχή  Yozgat από την οποία εξορύσσεται ουράνιο ο  υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Taner Yıldız δήλωσε πως παρακολουθούν από κοντά τις εργασίες εξόρυξης ουρανίου  λόγω της ''στρατηγικής'' διάστασης υλικού. Συγκεκριμένα αφού σημείωσε ότι το απόθεμα ουρανίου στο Sorgun του Yozgat ανέρχεται περίπου σε 5.000 τόνους, ο κ. Yıldız τόνισε ότι η συγκεκριμένη ποσότητα αντιστοιχεί σχεδόν στο ήμισυ του συνόλου του αποθέματος στην Τουρκία και πρόσθεσε: «Παρακολουθούμε από κοντά τις εργασίες που εκπόνησε η Διεύθυνση Έρευνας και Αξιοποίησης Μεταλλευμάτων MTA στη δεκαετία του 1980 καθώς και τις εργασίες του ιδιωτικού τομέα στο θέμα αυτό ενώ παρατηρούμε παράλληλα την στρατηγική διάσταση τους».

Ἡ Παναγία… ἀπέναντι στὴ Μικρασία

τοῦ π. Ἀθανασίου Γιουσμά
Κοιτάζω κι αὐτὸ τὸ καλοκαίρι τὰ ἀπέναντι μέρη καὶ δακρύζω καὶ θυμᾶμαι… Θυμᾶμαι τὴν προαιώνια ἑλληνικὴ παρουσία σ’ ἐκείνη τὴν περιοχή, καὶ δακρύζω γιὰ τὴν παντελῆ σημερινή μας ἀπουσία! Πάω νὰ τραγουδήσω τὸ «πάλι μὲ χρόνια μὲ καιρούς, πάλι δικά μας θὰ ’ναι» καὶ καταπίνω τὶς φράσεις, καὶ πνίγω τὸ ρυθμό, γιατί καὶ τὸν πόλεμο δὲν θέλω καὶ μὲ ψεύτικα ὄνειρα δὲν ὠφελεῖ νὰ ζῶ. Μένω στὶς θύμησες, στὶς ἀναμνήσεις… Καὶ μία γλυκιὰ ἀνάμνηση εἶναι ὁ σεβασμὸς τῶν ἀειμνήστων Μικρασιατῶν στὴν Κυρὰ μᾶς Παναγιά. Ἡ ἀγάπη τους καὶ ἡ οἰκειότητά τους σ’ Αὐτήν… Καὶ δικαιολογημένα, ἀφοῦ ὁ «υἱοθετημένος» Τῆς γιὸς – τότε ἀπὸ τὸ Γολγοθὰ – ὁ Εὐαγγελιστὴς Ἰωάννης, σ’ ἐκεῖνα τὰ μέρη ἔδρασε καὶ ἐκοιμήθη.

O “Mister President” ... των φτωχών !!!

Και όμως! Ο αδελφός του πλανητάρχη είναι πάμφτωχος!
Και όμως είναι αλήθεια! Ο αδελφός του πιο ισχυρού άνδρα στον πλανήτη, του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, είναι ένας εξαθλιωμένος, πάμφτωχος και αλκοολικός νέος, που ζει στις παραγκουπόλεις του Ναϊρόμπι! Ο 30χρονος George Hussein Obama είναι ετεροθαλής αδελφός του πλανητάρχη, από τον τέταρτο παρακαλώ γάμο του πατέρα του και ζει στην Κένυα, τον τόπο καταγωγής του Αμερικανού προέδρου.

Η Κοίμηση της Θεοτόκου (15 Αυγούστου)

Η εορτή της Κοίμησεως της Θεοτόκου
Τo πλήρωμα του χρόνου
“Ευλογημένη Συ, η χωρήσασα Χριστόν”   Στις 15 Αυγούστου η Εκκλησία μας εορτάζει την ιερή μνήμη της πανένδοξης Κοίμησης και θαυμαστής Μετάστασης της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας.  “Σήμερον ο της ζωής θησαυρός θανάτω ζωηφόρω καλύπτεται, ει και θάνατον προσαγορεύσαι την ταύτης ζωτικήν μεταβίωσιν”, τονίζει ο Ιωάννης ο Δαμασκηνός. Πρόκειται για την κορωνίδα των Θεομητορικών Εορτών. Η Εκκλησία την χαρακτηρίζει ως το δεύτερο και μικρό Πάσχα.  Στο Κοντάκιο της Εορτής ψάλλουμε: “Τάφος και νέκρωσις ουκ εκράτησε, αλλά προς την ζωήν μετέστησε, ο μήτραν οικήσας αειπάρθενον”.  Πολλοί από τους αγίους Πατέρες και Υμνωδούς της Εκκλησίας εξύμνησαν την Υπεραγία Θεοτόκο “όσον εφικτόν” είναι στους ανθρώπους.  Τόσο τα κείμενα των Πατέρων όσο και των ιερών Υμνογράφων, μαρτυρούν ότι στη Θεοτόκο περισσότερο αρμόζει “θείος και ιερός ύμνος”, δηλαδή δοξολογικός και ευχαριστήριος αίνος που ούτε και αυτός μπορεί να εξαρκέσει προς ύμνον των μεγαλείων που εποίησεν ο Δυνατός στο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.