“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ερντογάν: «Αν η Ρωσία καταρρίψει αεροσκάφος μας πάνω από την Συρία, θα κηρύξουμε πόλεμο»

Τύμπανα πολέμου από  τον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος «απειλεί» ευθέως την Ρωσία ακόμη και με πόλεμο.  
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα  θεωρηθεί ως  πράξη επιθετικότητας κατά της κυριαρχίας της τουρκικής δημοκρατίας , η κατάρριψη τουρκικού στρατιωτικού αεροσκάφους ακόμη και εντός συριακού εδάφους, από ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα. Η δήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε σε μια συνέντευξη του στο CNN, σύμφωνα με δημοσιεύματα .

π. Γεώργιος Μεταλληνός, “Ορθοδοξία και Ελληνισμός στο σύγχρονο κόσμο”

Ομιλία του π. Γεωργίου Μεταλληνού εις την εκδήλωση προς τιμήν των εισαχθέντων εις την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2001 - 2002 (Οργάνωση από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Χαλκιδικής και τον οικείο Δήμο, την 10.02. 2002 εις το Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου).

1) Μιλώντας κανείς για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, αγγίζει ένα μυστήριο, ένα θαύμα κυριολεκτικά, πού συντελέσθηκε μέσα στην Ιστορία. Διότι ή ιστορική ένωση των δύο αυτών οικουμενικών μεγεθών προκάλεσε αληθινή κοσμογονία. Δημιούργησε ένα νέο κόσμο, μία αληθινή «Νέα Εποχή». 

ΖΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ….ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΞΙΩΘΗΚΑΝ!!!

ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ, ΠΡΩΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ. ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΚΑΘΟΔΟ ΤΩΝ S-400 ΣΤΗΝ ΛΑΤΑΚΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ.. 

Ρωσία: "H Τουρκία να μην τολμήσει να κλείσει τα στενά του Βοσπόρου στα πλοία μας - Να απέχει από οποιαδήποτε πράξη παραβίασης της Συνθήκης"

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕ - ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΆΓΚΥΡΑ;
του Βασίλη Καπούλα
Η Ρωσία προειδοποιεί την Τουρκία να απέχει από οποιαδήποτε μονομερή πράξη παραβίασης των διεθνών κανόνων ελευθερίας της ναυσιπλοίας μέσω των Στενών του Βοσπόρου σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ν.Πεσκόφ. Το Κρεμλίνο θεωρεί πως η Τουρκία μπορεί να προκαλέσει με κλείσιμο των Στενών ώστε να εμποδίσει την ρωσική στρατιωτική ανάπτυξη και παράδοση οπλισμού στη Συρία.

Ιερομόναχος Αθανάσιος Ιβηρίτης (1885 - 26 Νοεμβρίου 1973)

Ο μακαριστός Γέροντας Θεόκλητος Διονυσιάτης, αφιερώνοντας το νεοτύπωτο βιβλίο του, για τον «θερμό λάτρη της Πορταΐτισσας», «με αγάπη Χριστού» προς την αθλιότητά μου, μού έγραφε: «Στον κα­λόν μοναχόν Μωυσή με την ευχήν να γίνει ένας υψηλός ησυχαστής, ερήμην του εν τω πονηρώ κειμένου κόσμου, όπου η απάτη των δια­λογισμών και η αλαζονεία του βίου». Δυστυχώς δεν έγινα «υψηλός ησυχαστής». Παρηγορούμαι να γράφω για ησυχαστές σ’ ένα ανήσυχο έξω κόσμο.
Ο Γέροντας λοιπόν Θεόκλητος είχε στενό πνευματικό σύνδεσμο με τον Γέροντα Αθανάσιο κι έγραψε γι’ αυτόν μία, πιστεύουμε, τερπνή βιογραφία. Γράφει στον πρόλογο του ωραίου αυτού βιβλίου του: «Ο μακαριστός φίλος μου ιερομόναχος Αθανάσιος δεν έπαυε να μου λέ­γει: “Μη γράφεις, αν δεν είναι προς δόξαν Θεού”. Φρονώ ταπεινά ότι η μονογραφία μου για τον Αθανάσιον είναι προς δόξαν Θεού.