“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ποιο είναι το μυστικό στο πώς χτίστηκε η Αγία Σοφία!!!

Ποιο είναι το μυστικό για τον τρόπο που χτίστηκε η Αγία Σοφία, αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα, που στέκει αγέρωχο στο πέρασμα των αιώνων. Η πολυετής επιστημονική έρευνα, έδειξε ότι το υλικό υποδομής που χρησιμοποιήθηκε στον τρούλο της Αγίας Σοφίας είναι κατά 97% παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στα ιστορικά κτίρια της Ρόδου και περιέχει ένα συστατικό που αντέχει στη φωτιά και εξελίχθηκε στην Ανατολή.

Να μπει πάλι στον South Stream ζήτησε η κυβέρνηση - "Θα το σκεφθούμε" απαντά η Μόσχα

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ!
"Γέφυρες" προς την Ρωσία ρίχνει πάλι η Αθήνα προκειμένου να διασώσει ότι μπορεί από την συμμετοχή της στον South Stream εν όψει πιθανών αρνητικών εξελίξεων και στο σχέδιο του ΤΑΡ.
Τέσσερα χρόνια μετά το "πάγωμα" του μεγαλύτερου ενεργειακού project της χώρας κατ' υπόδειξην των ΗΠΑ, βασικά, o South Stream αποτυπώνεται σε επίσημο κείμενο ως σχέδιο υπό υλοποίηση (!)  και μάλιστα με πρωτοβουλία της Αθήνας, όπως αυτό αναφέρεται σε σχετικό πρωτόκολλο που υπογράφηκε σήμερα κατά την διάρκεια της 8ης Συνόδου της Μικτής Επιτροπής Οικονομικής, Βιομηχανικής, Τεχνολογικής και Επιστημονικής Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας!

ΙΣΡΑΗΛ: "Φίλη μας η Κύπρος, αλλά ο αγωγός φυσικού αερίου θα περάσει από Τουρκία"!

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
«Η  Κύπρος είναι η  φιλικότερη προς το Ισραήλ χώρα της ΕΕ» δήλωσε από το βήμα του 12ου Τουρκικού Συνεδρίου για το Πετρέλαιο και το Φυσικό Αέριο (TUROGE) ο ειδικός απεσταλμένος του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών  για θέματα ενέργειας, πρέσβης κ. Mıchael Lotem. Ωστόσο επί της ουσίας   φέρεται να έδωσε το «πράσινο φως»  για την μεταφορά του ισραηλινού αερίου στην Δύση δια μέσου της Τουρκίας. «Κατά την άποψη μου η Τουρκία είναι μια πολύ καλή επιλογή για την μεταφορά του ισραηλινού αερίου. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια για την επίλυση των περιφερειακών προβλημάτων. Η περιοχή έχει ανάγκη κάτι τέτοιο»,είπε ο κ.  Lotem (Λοτέμ) στα πλαίσια των επαφών του στην τουρκική πρωτεύουσα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ''Καθημερινής''. 

Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: “ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ” (ΒΙΝΤΕΟ)

Θυμάστε προεκλογικά και όχι μόνο τι μας έλεγαν....Θυμάστε τα ψευτοδιλήμματα και τους εκβιασμούς που περνούσαν όλο το 24ωρο, από τα ΜΕΓΑλοκανάλια οι παπαγάλοι και τα τσιράκια της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ...προσπαθώντας να εκφοβίσουν όλους τους Έλληνες..;
"Αν δεν έχουμε τα λεφτά του μνημονίου..αν δεν έρθει η δόση δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις..."
Δείτε τώρα τι παραδέχθηκε-αποκάλυψε χθες ο κ. Γεωργιάδης στην χθεσινή συνομιλία που είχαμε...

Η Δ΄ στάσις τῶν Χαιρετισμῶν τῆς Παναγίας μας

Σήμερα τὸ ἀπόγευμα, ὅπως καὶ τὴν ἑπομένη Παρασκευή (θὰ διαβαστοῦν ὁλόκληροι οἱ Χαιρετισμοὶ), θὰ τελεσθεῖ στοὺς Ἱεροὺς Ναοὺς ὁ Ἀκάθιστος Ὕμνος τῆς Θεοτόκου.

ΣΤΑΣΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗ
Τεῖχος εἶ τῶν παρθένων, Θεοτόκε Παρθένε, καὶ πάντων τῶν εἰς σὲ προστρεχόντων· ὁ γὰρ τοῦ οὐρανοῦ καὶ τῆς γῆς, κατεσκεύασέ σε Ποιητὴς Ἄχραντε, οἰκήσας ἐν τῇ μήτρᾳ σου, καὶ πάντας σοι προσφωνεῖν διδάξας·
Χαῖρε, ἡ στήλη τῆς παρθενίας· χαῖρε, ἡ πύλη τῆς σωτηρίας.
Χαῖρε, ἀρχηγὲ νοητῆς ἀναπλάσεως· χαῖρε, χορηγὲ θεϊκῆς ἀγαθότητος.
Χαῖρε, σὺ γὰρ ἀνεγέννησας τοὺς συλληφθέντας αἰσχρῶς· χαῖρε, σὺ γὰρ ἐνουθέτησας τοὺς συληθέντας τὸν νοῦν.
Χαῖρε, ἡ τὸν φθορέα τῶν φρενῶν καταργοῦσα· χαῖρε, ἡ τὸν σπορέα τῆς ἁγνείας τεκοῦσα.
Χαῖρε, παστὰς ἀσπόρου νυμφεύσεως· χαῖρε, πιστοὺς Κυρίῳ ἁρμόζουσα.
Χαῖρε, καλὴ κουροτρόφε παρθένων· χαῖρε, ψυχῶν νυμφοστόλε Ἁγίων.
Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε.

Θα είναι η Ελλάδα "παράπλευρη απώλεια" στην ενεργειακή κοσμογονία της περιοχής;

Του Χρήστου Καπούτση
Το «Μεγάλο Παιχνίδι» στην Ανατολική Μεσόγειο, μόλις άρχισε… Στο επίκεντρο η εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου, αλλά και η ασφάλεια των θαλασσίων οδών και των αγωγών μεταφοράς της ενέργειας. Η Ελλάδα και η Κύπρος, θα πρέπει να συγκροτήσουν μια πολύ-πρισματική και ταυτόχρονα συνεκτική ενεργειακή πολιτική, ώστε να αξιολογηθούν ως σοβαροί παίχτες στην «ενεργειακή σκακιέρα». Αν αυτό δεν συμβεί, τότε, ελλοχεύει ο κίνδυνος δραματικής υποβάθμισης του γεωπολιτικού ρόλου τους Ελληνισμού (Ελλάδα- Κύπρος), με συνέπεια αναπόφευκτη, τη μη αναστρέψιμη συρρίκνωση Εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.

ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΑΜΠΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΝΑΝ ΤΗΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ»…ΘΑ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ !!!

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα του defencenet
Κ. Χατζηδάκης: ''Πριν από το Πάσχα ξεκινούν τα έργα στους αυτοκινητόδρομους''
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργών υποδομών Σταύρος Καλογιάννης, ανακοίνωσαν, ότι τα έργα στους τέσσερις αυτοκινητόδρομους που είναι μπλοκαρισμένα εδώ και δυο χρόνια, ξεκινούν σε δέκα μέρες. «Τα έργα θα ξεκινήσουν πριν από το Πάσχα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης «η εξέλιξη αυτή δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία».

Μισθό από το δημόσιο έπαιρνε μέχρι τις 31 Ιανουαρίου η Γιάννα

Είχε ζητήσει να διακοπεί η μισθοδοσία από το 1998!- Δείτε την επίσημη απάντηση του υπ. Εξωτερικών
Μόλις στις 31/01/2013 σταμάτησε να μισθοδοτείται από το Δημόσιο η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη όπως προκύπτει από.... έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος προς απάντηση ερώτησης του Νίκου Νικολόπουλου. Σύμφωνα με το έγγραφο το οποίο αφορούσε στις αποδοχές της κ. Δασκαλάκη ως πρέσβειρας εκ προσωπικοτήτων "την 31/01/2013 η κυρία Ιωάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη έπαυσε να μισθοδοτείται από το ΥΠ.ΕΞ κατόπιν σχετικής δηλώσεώς της". Ενδεικτικό πάντως του πως λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός είναι ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα η κα Αγγελοπούλου είχε ζητήσει η ίδια να διακοπεί η αντιμισθία που ελάμβανε από το 1998!

Λάδι και δάκρυ χρειάζονται τα παιδιά μας

Ότι κι αν έκανε η μάνα για το παιδί της αυτό πήγαινε στα χαμένα. Όσες προσπάθειες κι αν έκανε να το φέρει στο δρόμο του Θεού, ήτανε άκαρπες. Άσπρο η μάνα, μαύρο ο γιος. Κι όσο έβλεπε να βγαίνουν απ’ τα χέρια της, με την χάρη του Θεού, παιδιά υπέροχα, έξυπνα, χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία, παιδιά περήφανα που την είχανε δασκάλα, και το δικό της το μοναδικό παιδί, που του αφοσιώθηκε ολότελα σαν έμεινε χήρα, να μην αποφασίζει για κάτι, της ερχότανε τρέλα. Η παρέα του έβαλε κατά νου να ξεθεμελιώσει και να ρημάξει κράτος, ηθική, θρησκεία, πατρίδα.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΛΑΖΟΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΣΟΪΜΠΛΕ

Μία ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Σόϊμπλε αποφάσισε να στείλει ο ταξίαρχος ε.α γιατρός και καθηγητής Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννινων, Λάμπρος Βαζαίος. Και η τελευταία της παράγραφο, το τρίτο υστερόγραφο, είναι μια πραγματική ριπή πολυβόλου που ο απόστρατος στρατιωτικός την επιστρέφει. Μια ριπή που έκοψε το νήμα της ζωής μια 16χρονης το 1944Διαβάστε την επιστολή για να θυμηθείτε ποια ήταν η 16χρονη, αλλά και πόσο σωστά τα λέει ο ταξίαρχος Λάμπρος Βαζαίος στον πολύ κ.Σόϊμπλε.