“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΕΜΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΣΤΡΑΛΟΥΣ, ΛΕΕΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ AΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

«Ο θρυλικός Θόδωρος Κολοκοτρώνης μας εμπνέει και μας καθοδηγεί όλους» αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπιλ Σόρτεν σε μήνυμά του προς την ομογένεια με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.
«Ο θρυλικός Κολοκοτρώνης μας εμπνέει να μην το βάζουμε κάτω όποιες και αν είναι οι δυσκολίες και οι προκλήσεις» υπογραμμίζει ο κ. Σόρτεν και λέει ότι η Αυστραλία γιορτάζει την επέτειο της ανεξαρτησίας της ελληνικής κοινότητας που είναι από τις αρχαιότερες, δημοφιλέστερες και πιο υπερήφανες κοινότητες της χώρας. 

Τελικά Κολοκοτρώνη θα παρελάσεις στην Κωνσταντινούπολη;

Που να ήξερες Θεοδωράκη ότι οι σημερινές παρελάσεις γίνονται  με προσκλήσεις, διαπιστευτήρια και αυξημένα αστυνομικά μέτρα;

Ή θα γελούσες ή θα έκλαιγες ή θα έπαιρνες όλα σβάρνα και ο Θεός βοηθός; Τελικά σε εκείνον τον Λόγο  στην Πνύκα σου βγήκαν πολλοί καημοί.

“Εγώ επιθυμούσα να σας ιδώ, παιδιά μου, εις την μεγάλη δόξα των προπατόρων μας, και έρχομαι να σας ειπώ, όσα εις τον καιρό του αγώνος και προ αυτού και ύστερα απ' αυτόν ο ίδιος επαρατήρησα, και απ' αυτά να κάμωμε συμπερασμούς και δια την μέλλουσαν ευτυχίαν σας, μολονότι ο Θεός μόνος ηξεύρει τα μέλλοντα”

"Ο λόγος του Θεού..."

"Αυτός είναι ο θρίαμβος για τον άνθρωπο:
το τί θα πει ο Θεός την Τελευταία Ημέρα.
Τα λόγια των ανθρώπων είναι μάταια.
Ο λόγος του Θεού κατά την Εσχάτη Ημέρα
για τον κάθε άνθρωπο, αυτός έχει σημασία."

Γέρων Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός

Η Προσευχή του Μακρυγιάννη για την Ελευθερία της Πατρίδος

Από τα Απομνημονεύματα του Μεγάλου Στρατηγού της Ελληνικής Επανάστασης Γιάννη Μακρυγιάννη.
«Εἰς τὴν δόξα, εἰς τὴν δόξα, εἰς τὴν δόξα τοῦ Θεοῦ, τῆς ἀγιά Τριάδος, τῆς Θεοτόκος, τοῦ ἃ-Γιάννη τοῦ Βαφτιστῆ καὶ πάντα τῶν ἁγίων καὶ τοῦ ἁγίου Βασιλείου, νὰ πρεσβέψει εἰς τὴν παντοδυναμίαν του καὶ εἰς τὴν βασιλείαν του, νὰ μᾶς λευτερώσει τώρα εἰς τὸ νέον ἔτος, νὰ μᾶς λευτερώσει ἀπὸ τὴν κακία μας, ἀπὸ τὴν διοτέλειά μας καὶ ἀπὸ τὰ πάθη μας καὶ ἀπὸ τὴν ἐπιβουλίαν τῶν ξένων. Ἡ παντοδυναμία σου εἶσαι πολυέλεος, πολυεύσπλαχνος , ἡ ἀγαθότη σου εἶναι ἄβυσσος τῆς θαλάσσης. 

Η Βενετία ψήφισε σε ποσοστό 89% αποχώρηση από την Ιταλία - Σύννεφα πάνω από την Ε.Ε. (Video)

  • Η Βενετία ψήφισε αποχώρηση από την Ιταλία.
  • Το 89% των κατοίκων της πόλης επιλέγουν να σχηματίσουν ένα νέο ανεξάρτητο κράτος
  • Οικονομικά τα κυριότερα κίνητρα...!
    Πηγή: Dailymail
    Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση
    Οι πλούσιοι κάτοικοι αντιτίθενται στους υψηλούς φόρους για την υποστήριξη των φτωχότερων στα νότια της χώρας. Η Βενετία παίρνει € 21 δισεκατομμύρια λιγότερα από τις επιδοτήσεις σε σχέση με τους φόρους που καταβάλει ετησίως. Οι Ενετοί ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία για τη δημιουργία δικού τους κυρίαρχου κράτους σε «δημοψήφισμα» για την ανεξαρτησία από την Ιταλία.