“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

☦ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ

Η Εκκλησία καθημερινά ψάλλει: "Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου"

Ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου είναι ο Λυτρωτής Χριστός. Είναι αυτός διά του οποίου ο Θεός "ἐποίησε λύτρωσιν τῷ λαῷ αὐτοῦ" (Λουκ. 1,68). Είναι αυτός που προσκυνούμε στην Βηθλεέμ ως Θείον Βρέφος. Αυτό όμως το αδύνατο βρέφος δεν είναι μόνο ο ερχόμενος, αλλά και ο " ὁ ὢν καὶ ὁ ἦν καὶ ὁ ἐρχόμενος, ὁ παντοκράτωρ" (Αποκ. 1,8).

Μέσα στην φαινομενική αδυναμία του κρύβει τον πλούτο της Θεότητός Του. Μέγα είναι το μυστήριον της ευσεβείας κατά τον Απόστολον Παύλον : " Θεὸς ἐφανερώθη ἐν σαρκί, ἐδικαιώθη ἐν Πνεύματι, ὤφθη ἀγγέλοις, ἐκηρύχθη ἐν ἔθνεσιν, ἐπιστεύθη ἐν κόσμῳ, ἀνελήφθη ἐν δόξῃ" (Α' Τιμόθ. 3,16).

☦ ΤΩΡΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020)

Θ.Π. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΝΑ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΑΥΤΗ Η ΑΓΙΑΣΜΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΑ ΟΤΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΑΛΛΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ. ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ…..

Μας συμβουλεύει μία πολύτεκνη αγιασμένη Μητέρα:

-Μην καταναλώνεστε τώρα και χαλάτε δυνάμεις σε όσα συμβαίνουν κατά της πίστης μας με αφορμή την πανδημία.

Τώρα οι αντίχριστοι  στέλνουν τα  γατάκια τους για να μας ζαλίσουν και εξαντλήσουν ούτως  ώστε μετά που θα στείλουν και τα λιοντάρια  να μην έχουμε δυνάμεις να αντισταθούμε.

☦ “Με τα δάκρυα της μετάνοιας βγαίνουν από την καρδιά όλες οι ακαθαρσίες της αμαρτίας, που έχουν συσσωρευτεί μέσα της” Αγ. Ιωάννης της Κρονστάνδης

☦ “πᾶσα δόσις ἀγαθὴ καὶ πᾶν δώρημα τέλειον ἄνωθέν ἐστι καταβαῖνον ”