“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Ο Λαβρόφ «κόβει» φέτες τον Κοτζιά για την Μακεδονία, άραγε το κατάλαβε ο δικός μας;

Προς την  διεθνή αλητεία, τους ξένους αλητάμπουρες που θέλουν να παίξουν στα ζάρια την Ελληνικότατη Μακεδονία μας. Ο Ελληνικός Λαός δεν είναι ούτε  με τα συμφέροντα των Ρώσων και  απέχει από τα παιχνίδια των Αμερικάνων. Είναι αναφανδόν με τα ΑΙΜΑΤΑ και τα ΜΑΡΤΥΡΙΑ της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πάντα σας έλεγα  «ότι η επίλυση (για το Μακεδονικό)  πρέπει να γίνει χωρίς χρονοδιαγράμματα από έξω, και πρέπει να έχει υποστήριξη από τους δύο λαούς και να ανταποκρίνεται στα συμφέροντά τους.

“Ψηλά τά μάτια καί ψηλότερα ἡ καρδιά…”

Ἕνας πολύπειρος γέροντας Ἀσκητὴς τοῦ Ἁγίου Ὄρους σ’ ὅσους τὸν ἐπισκέπτονταν στὸ κελλί του καὶ ζητοῦσαν κάποια συμβουλή του ἐπανελάμβανε: «Νὰ κοιτᾶτε ψηλά, νὰ κοιτᾶτε ψηλά!». Τί σπουδαία πραγματικὰ συμβουλή! Αὐτὸ καὶ μόνο ἔλεγε ὁ γέροντας καὶ ὅμως ἔλεγε πολλά.

Το κύριο έργο του ανθρώπου είναι η προσευχή

Το κύριο έργο του ανθρώπου είναι η προσευχή. Ο άνθρωπος πλάστηκε για να υμνεί το Θεό. Αυτό είναι το έργο που του αρμόζει. Αυτό μόνο εξηγεί την πνευματι-κή του υπόσταση. Αυτό μόνο δικαιώνει την εξέχουσα θέση του μέσα στη δημιουργία. Ο άνθρωπος πλάστηκε για να λατρεύει το Θεό και να μετέχει στη θεία Του αγαθότητα και μακαριότητα. Ως εικόνα του Θεού που είναι, λαχταράει για το Θεό και τρέχει με πόθο να ανυψωθεί προς Αυτόν. Μέ την προσευχή και την υμνωδία ευφραίνεται. Το πνεύμα του αγάλλεται και η καρδιά του σκιρτάει. Όσο περισσότερο προσεύχεται, τόσο η ψυχή του απογυμνώνεται από τις κοσμικές επιθυμίες και γεμίζει από τα ουράνια αγαθά. Και όσο αποχωρίζεται τα γήινα και τις ηδονές του βίου, τόσο περισσότερο απολαμβάνει την ουράνια ευφροσύνη. Η δοκιμή και η πείρα μάς επιβεβαιώνουν την αλήθεια αυτή.

Όποιος πείραξε την Μακεδονία είχε κακό τέλος.

Η Ελληνική Μακεδονία δεν κηδεύεται αλλά κηδεύει τους ύπουλους εχθρούς της. Τώρα θα μιλήσουν τα αίματα των προγόνων μας και θα ανοίξει  η γη.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Να και « τα δικά μας  συγχαρητήρια»  στην πρωτοβουλία  σας μέσα από ένα καλό στημένο σενάριο να  μετονομάσετε  εμάς τους Έλληνες Μακεδόνες σε νοτιομακεδόνες- ΕΥΓΕ βρε τσακάλια

Όλα τα μαγάρισαν, όλα τα ναρκοθέτησαν αλλά ο δρόμος παραμένει ανοικτός από την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ προς την ΠΟΛΗ

Ξεκίνησε με Οργή από  την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας  και πάει με Δάκρυα και Χαρά μέχρι την ΠΟΛΗ μας. Οι ξένοι δήθεν φίλοι, μας ετοίμασαν πολλά θηρία αλλά δεν γνωρίζουν ότι ο Έλληνας μπορεί να γίνει ο καλύτερος θηριοδαμαστής  μέσα στην Ιστορία.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο Πατρο- Κόσμας έλεγε ότι το “Ποθούμενο θα έρθει δύσκολα”  Καί σίγουρα έχει δίκαιο διότι η πορεία ξεκίνησε και πάμε ολοταχώς ..αν δούμε τι γίνεται σήμερα .