“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ο μισός τουρκικός στόλος κοντά στην Κύπρο!



Βγάζοντας το μισό της στόλο στην περιοχή ανάμεσα στα τουρκικά παράλια και τις ακτές του Ισραήλ, ενώ παράλληλα διενεργεί έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, η Άγκυρα επιβάλλει στη Λευκωσία «αντίποινα» για την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να προχωρήσει τις εργασίες για την εξόρυξη φυσικού αερίου. Είναι ωστόσο αμφίβολο αν η επιθετική ρητορική της τουρκικής κυβέρνησης μπορεί να παράξει μετρήσιμα αποτελέσματα για τον κ. Ταγίπ Ερντογάν και την πολιτική του νέο-οθωμανισμού που προωθεί. Όπως προανήγγειλε ο υπουργός ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, την Παρασκευή θα βγει για έρευνες στην περιοχή της Κύπρου το τουρκικό πλοίο «Πίρι Ρέις». Η κίνηση αυτή είναι περισσότερο προσπάθεια εντυπωσιασμού, αφού για την έναρξη σοβαρών ερευνών με σκοπό τον εντοπισμό υδρογονανθράκων απαιτείται συστηματική προεργασία ετών. Παράλληλα με την προαναγγελία έναρξης ερευνών από το Πίρι Ρέις, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Σελέν κάνει έρευνες στην περιοχή μεταξύ της Ρόδου και της Κω –εντός των χωρικών τους υδάτων- και ένας στολίσκος από τέσσερα νορβηγικά ερευνητικά πλοία ναυλωμένα από την Άγκυρα διενεργούν εργασίες ανοικτά του κόλπου της Αττάλειας. Απροκάλυπτα, η τουρκική εφημερίδα Χουριγέτ έγραψε ότι τα τουρκικά ερευνητικά πλοία μπορεί να συνοδεύονται και από μονάδες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, σε μια προσπάθεια επίδειξης ισχύος. Κατά τα λοιπά, ο κ. Ερντογάν χαρακτήρισε… τρέλα την έναρξη ερευνών από την Κύπρο και το Ισραήλ στο υπέδαφος του βυθού εντός της κυπριακής και της ισραηλινής υφαλοκρηπίδας. Πολυάριθμα πολεμικά πλοία του τουρκικού στόλου που έχουν δημιουργήσει ένα νοητό κύκλο ακτίνας 50 ναυτικών μιλίων γύρω από την εξέδρα «Homer Ferrington» συνεχίζουν να κάνουν ασκήσεις με την κάλυψη τουρκικών μαχητικών. Η πρόθεση της τουρκικής κυβέρνησης είναι τα γυμνάσια να συνεχιστούν για πολλές ημέρες, ίσως και εβδομάδες, γεγονός που αποκαλύπτεται από την ύπαρξη ενός πετρελαιοφόρου στην τουρκική αρμάδα. Άλλωστε θα χρειαστούν περίπου δύο μήνες μέχρι το γεωτρύπανο της εταιρείας «Noble Energy», που έχει συμβόλαιο ερευνών με την κυπριακή κυβέρνηση, να φτάσει σε βάθος 5800 μέτρων κάτω από το βυθό της θάλασσας ώστε να διαπιστωθεί η ποσότητα και η ποιότητα των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Η παραβατική και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της Άγκυρας εγκυμονεί κινδύνους και για την αερο-ναυσιπλοϊα στην ευρύτερη περιοχή. Την Πέμπτη, δύο τουρκικά μαχητικά προσέγγισαν πολιτικό αεροσκάφος των κυπριακών αεροσκαφών που εκτελούσε πτήση από τη Λάρνακα προς το Λονδίνο.

http://www.protothema.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αγέλες υποβρυχίων βγάζει στο Αιγαίο η Τουρκία

Τρία τουρκικά υποβρύχια, δύο 209/1400 και ένα 209/1200, σύμφωνα με πληροφορίες του Π.Ν. εγκατέλειψαν την ναυτική βάση του Μαρμαρά στην Προποντίδα, την μεγαλύτερη βάση του τουρκικού Ναυτικού και βγήκαν στο Αιγαίο αργά το απόγευμα, ενώ είχε προηγηθεί η έξοδος και άλλων υποβρυχίων τις προηγούμενες ημέρες.. Τα σταθερά συστήματα ηχοεντοπισμού του Π.Ν. στην έξοδο των Στενών τα εντόπισαν αργά το βράδυ να βυθίζονται και να χάνονται στα σκοτεινά νερά μεταξύ της Τενέδου και της Ίμβρου. Είχαν προηγηθεί τρεις πυραυλάκατοι, οι οποίες ακολούθησαν την ίδια πορεία και αυτή την στιγμή κινούνται στα διεθνή ύδατα στο Αιγαίο. Κοντά στα τουρκικά υποβρύχια υπάρχει ελληνικό υποβρύχιο που τα παρακολουθεί. Ο προορισμός των υποβρυχίων είναι άγνωστος, αλλά στο ΓΕΝ, σαφώς ανησυχούν, καθώς μεν ο τουρκικός Στόλος δεν έχει εξέλθει από τα λιμάνια, αλλά δείχνει πλήρη διασπορά. Το γεγονός μάλιστα ότι βγάζουν κι άλλα υποβρύχια στο Αιγαίο (υπολογίζονται σε τέσσερα αυτά που επιχειρούν τώρα στο Αιγαίο και στην Α.Μεσόγειο) έχει αυξήσει την επαγρύπνηση. Στα παρατηρητήρια του Π.Ν. από την Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο, υπάρχει κατάσταση αυξημένου συναγερμού και τις τελευταίες ημέρες μονάδες του Π.Ν. έχουν ματασταθμεύσει στην Κρήτη (δια πάν ενδεχόμενο. Σε ότι αφορά τις φρεγάτες, όλες είναι μοιρασμένες στους κύριους ναυστάθμους (Μαρμαρά, Σμύρνης, Ακσάζ, Αττάλειας). Την ίδια στιγμή δύο τουρκικά F-16 παραβίασαν τον κυπριακό εναέριο χώρο την ίδια ώρα κοντά σε πολιτικό αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών επρόκειτο να προσγειωθεί στην Κύπρο. Πάντως, σύμφωνα με τον προϊστάμενο δημοσίων σχέσεων των Κυπριακών Αερογραμμών, η πτήση του αεροσκάφους δεν τέθηκε σε οποιονδήποτε κίνδυνο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ;

ΔΩΣΤΕ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΘΑ ΓΡΑΨΩ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΟΖ, ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ "ΛΕΒΙΑΘΑΝ". ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΕΞΙΚΟ, ΛΕΒΙΑΘΑΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ "ΘΗΡΙΟ ΤΟ ΑΝΑΒΑΙΝΟΝ ΕΚ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ". ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΠΤΑ (7) ΠΛΑΤ-ΦΟΡΜΕΣ ΑΝ ΒΡΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ, ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ "ΚΕΦΑΛΕΣ" ΤΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "GROYP OF TEN". TO ΓΚΡΟΥΠ ΤΩΝ 10, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ, ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΠΡΟΧΘΕΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ "ΕΙΜΕΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΙΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΙΙΙ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΕΦ.13 ?

ΑΡΧΙΜ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗΣ.

http://hellenic-news.blogspot.com

Εκείνη η ώρα δεν θα αργήσει...


Θυμαμαι ποσο με συγκλονιζε η γιορτη του πολυτεχνειου, τοτε που μικρο παιδι ακουγα να μου μιλανε για τη χουντα. Παντα ειχα την απορια γιατι περιμεναν τοσα χρονια, γιατι υπεμεναν τους βασανιστες τους, γιατι δεν τους πετουσαν εξω απο τη χωρα αμεσως. Τωρα, μετα απο τοσα χρονια βρισκομαι στη δινη θεση να λαμβανω την απαντηση εκεινη, να τη συνειδητοποιω στο πετσι μου. Μουδιάζω ολοκληρη καθε λεπτο στο ακουσμα ολων οσων μας ερχονται σαν κεραμιδες στο κεφαλι, δεν μπορω να αντιδρασω. Και ομολογω πως ντρεπομαι να πω στους μαθητες μου οτι το σημερινο πολιτευμα της χωρας μας ειναι η δημοκρατια. Το ξερω ομως πως συντομα το μουδιασμα θα περασει και θα δωσει τη θεση του στη δραση. Κι εκεινη η ωρα δε θα αργησει.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

Αναρτήθηκε από tromaktiko

ΧΑΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ



Βγαίνει στο Αιγαίο ο Τουρκικός Στόλος!


του Κώστα Χαρδαβέλλα

Συναγερμός χτύπησε χθες στις υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού που παρακολουθούν τις κινήσεις του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο, όταν τρεις φρεγάτες των Τούρκων, οπλισμένες πλήρως με πυραύλους ανάσχεσης αεροπορικών επιθέσεων, πέρασαν στις 3.10 μ.μ. τα Δαρδανέλια και ανοίχτηκαν στο Αιγαίο ακολουθώντας διαφορετικές κατευθύνσεις. Παράλληλα άλλες δύο τουρκικές φρεγάτες πλέουν στο Αιγαίο συνοδεύοντας το ερευνητικό σκάφος που πάει στην περιοχή του Καστελόριζου, όπου θα ποντίσει καλώδια στο βυθό της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για να ξεκινήσουν σεισμικές έρευνες. Τέλος τρεις τουρκικές φρεγάτες θα περιπολούν μεταξύ Κρήτης και Κύπρου για να είναι έτοιμες να επέμβουν εάν εμποδιστούν οι έρευνες από τουρκικής πλευράς στην ανύπαρκτη για όλους – υπαρκτή όμως για την Τουρκία- ΑΟΖ του ψευδοκράτους των Τουρκοκυπρίων. Χθες το απόγευμα σήμανε συναγερμός στο Ελληνικό Πεντάγωνο, όπου έγινε γνωστό ότι η Τουρκία ανακοίνωσε ναυτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά, σήμερα και αύριο από τις 7 π.μ. μέχρι τις 9 το βράδυ, στην περιοχή Χίου – Λέσβου- Ψαρών, μέχρι ανατολικά του Αγ. Ευστράτιου – που βέβαια είναι η Ελληνική υφαλοκρηπίδα. Ήδη ο ελληνικός στόλος βρίσκεται υπ΄ ατμό για άμεση έξοδο στο Αιγαίο, τις κινήσεις των Τούρκων στην Ελληνική θάλασσα παρακολουθούν ακταιωροί του Ναυτικού και του Λιμενικού από αποστάσεις που δε μπορούν να προκαλέσουν αναπάντεχο ναυτικό επεισόδιο και ο θάλαμος επιχειρήσεων στο Υπουργείο Άμυνας λειτουργεί πλέον σε καθεστώς κόκκινου συναγερμού.

http://www.newsbomb.gr