“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΟΡΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΟΥ Π.Ν. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΟΥΣ - ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΦΑ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

«Βράζει» η 2η ΜΕΛ στο Κοτρώνι όπου εδρεύουν τα S-70-B6 Aegean Hawk από την συστηματική προσπάθεια απαξίωσης και γελοιοποίησης τους γιατί «τόλμησαν» να εγκλωβίσουν το τουρκικό υποβρύχιο στις 13 Ιανουαρίου 2011 και τώρα προσπαθούν να τους βγάλουν ανίκανους και κρετίνους, ότι δήθεν επί ώρες κυνηγούσαν ένα ναυάγιο! Στην αρχή τα επιτελεία κατόπιν εντολών της πολιτικής ηγεσίας έλεγαν ότι δεν συνέβη τίποτα, μετά ανακάλυψαν ανθυποβρυχιακή άσκηση «Γοργόνα» και όταν αποκαλύφθηκε ότι ψεύδονται γιατί ουδέποτε υπήρξε «Γοργόνα» στις 13 Ιανουαρίου, σκαρφίστηκαν το σενάριο του … ψευδοστόχου! Δηλαδή ότι τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα του Π.Ν. είχαν εντοπίσει ένα … ναυάγιο(!) βορειοανατολικά της Κέας και αυτό … κυνηγούσαν. Αντιλαμβανόμενοι ότι υπάρχουν σήματα, υπήρχε δεδομένη κινητοποίηση, υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες, θέλησαν να προλάβουν την δημοσιοποίηση όλων ή κάποιων από αυτών των στοιχείων με το αιτιολογικό ότι επρόκειτο για … «ψευδοστόχο» και αυτό χρειάστηκε να περάσουν ώρες μείζονος κινητοποίησης μέχρι να το αντιληφθούν. Δηλαδή ότι οι χειριστές των S-70-B6 δεν είναι ικανοί να ξεχωρίσουν ένα ναυάγιο από ένα υποβρύχιο, επί ώρες ολόκληρες! Χωρίς ούτε η ηγεσία του Π.Ν., ούτε και η πολιτική ηγεσία του υπουργείο να αντιληφθεί ότι … ξεφτιλίζονταν τα πληρώματα των ελικοπτέρων.  Για ποιο λόγο υπάρχει τέτοια άρνηση; Για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι πολιτικός. Η πρόκληση από πλευράς Τουρκίας ήταν κορυφαία λίγες ημέρες μετά τον Ερζερούμ. Αυτός ήταν και ο λόγος που «οδηγήθηκε» το τουρκικό υποβρύχιο στην «έξοδο» με barrier. Σε στρατιωτικό επίπεδο, γιατί φάνηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα έγκαιρης προειδοποίησης σε τέτοιους πλόες, «κάτω από την μύτη» μας. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάποια συγκάλυψη. Θυμίζουμε τα αεροναυτικά επεισόδια την παραμονή της άφιξης του Ρ.Τ. Ερντογάν τον περασμένο Μάϊο, που αν δεν τα έφερνε στην δημοσιότητα το defencenet.gr, ουδείς θα τα μάθαινε, τις πλόες των τουρκικών πολεμικών στο Σούνιο που κρατούνται μυστικοί, μέχρι να εντοπιστούν από κάποια … ψαρόβαρκα κλπ. Άρα πόσο μάλλον σε ένα υποβρύχιο, το οποίο μάλιστα το βάφτισαν  και … ναυάγιο. Κατ’αυτό τον τρόπο ο Ε.Βενιζέλος παρέσυρε χθες τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σε μία μεγαλειώδη γκάφα, όπου αρνήθηκε το όλο επεισόδιο στην παρέμβαση του Α. Σαμαρά, το οποίο είναι καταγεγραμμένο σε όλα τα επίπεδα διοίκησης από το Κοτρώνι, μέχρι το ΕΘΚΕΠΙΧ…

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΡΝΤΟΓΑΝ-WIKILEAKS:"ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΩ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΜΟΥ"

«Δεν μπορώ να ελέγξω τους στρατηγούς», έλεγε ο Ταγίπ Ερντογάν το 2004 ,σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει τηλεγράφημα του Wikileaks ,που είχε σταλεί από τον αμερικανό πρέσβη στην Κωνσταντινούπολη, εκείνη την εποχή. Έτσι δικαιολογούσε τις παραβιάσεις στο Αιγαίο ο Ταγίπ Ερντογάν κι έτσι εξακολουθεί να τις δικαιολογεί. Την αδυναμία του να ελέγξει τους στρατηγούς, την είχε εκμυστηρευτεί σε Ολλανδό διπλωμάτη οποίος με τη σειρά του τη μετέφερε στον αμερικανό πρέσβη. Μπορεί εκείνη τη περίοδο το 2004 ο ισχυρισμός του Ταγίπ Ερντογάν να είχε βάση. Έξι χρόνια μετά όμως η δικαιολογία αυτή για τη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο έχει «ξεφτίσει».

http://www.onalert.gr

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΞΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Την άμεση αντίδραση του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου και την διαβεβαίωση του ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πραγματική επιχειρησιακή ικανότητα να υπερασπιστούν την εθνική ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία της χώρας», προκάλεσε σχετική αποστροφή της ομιλίας του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη. «Είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ο μοχλός υποστήριξης της εξωτερικής πολιτικής είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι γερός όσο πρέπει αυτός ο μοχλός αν η Τουρκία κολλήσει στα σχέδια της και επιτεθεί στην Ελλάδα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο είμαστε έτοιμοι;» ήταν η χαρακτηριστική ερώτηση του κ. Καρατζαφέρη προς τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος συμπλήρωσε: «Πρέπει να το πιστέψουμε αυτό και δεν είναι απλή ρητορική αλλά ο πυρήνας της πραγματικότητας για αυτό όλοι πρέπει να περιλάβουμε με εμπιστοσύνη τις Ένοπλες Δυνάμεις». «Αυτό πρέπει να το πιστέψει η κυβέρνηση σας», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επαναλαμβάνοντας το αίτημα του να προχωρήσει άμεσα η χώρα μας στην ΑΟΖ. Επίσης, ο κ Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα των λαθρομεταναστών κάνοντας λόγο για «εθνικό κίνδυνο», και υποστηρίζοντας ότι, παρά το γεγονός ότι, λειτουργούν ως κράτος εν κράτει καταλαμβάνοντας την Νομική Σχολή «φοβούμαστε να μιλήσουμε». Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε την ανάγκη συνεννόησης του πολιτικού κόσμου για να υπάρξει αποτελεσματική εξωτερική πολιτική υπέρ του έθνους, όπως είπε. Στην «Προϋπόθεση χάραξης εθνικής πολιτικής στα εθνικά θέματα, είναι η συγκρότηση αρραγούς εσωτερικού μετώπου και η σφυρηλάτηση εθνικής ενότητας», αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος. Και μία απ’ τις πτυχές της εθνικής, αυτής, πολιτικής, είναι «η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, σε μια περίοδο πρωτοφανών περιορισμών της δημοσιονομικής», τόνισε ο κ. Βενιζέλος. Στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσε, «θα πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν καμπτόμαστε να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αυτή είναι και η βασική αποστολή των ενόπλων δυνάμεων»
Υπάρχει βεβαίως, συνέχισε, μια «περίεργη αντίφαση»: Από την μία οι πολίτες θεωρούν βασίμως, κάθε αμυντική δαπάνη ύποπτη εξ ορισμού - και απ’ την άλλη, κανείς δεν θέλει να διαταραχτεί η ισορροπία στο Αιγαίο και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Έχει λοιπόν σημασία, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, να ειπωθεί πως η πολεμική αεροπορία αντιμετωπίζει καθημερινά κάθε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου: Στο πλαίσιο αυτό, έχει καταγραφεί «εντυπωσιακή μείωση των εμπλοκών το 2010», (που οφείλεται τόσο στην συμπεριφορά της Τουρκίας, όσο και στον «εκσυγχρονισμό των όπλων και της τακτικής»), αλλά απ’ την άλλη, σημειώνεται αύξηση των παραβιάσεων των ορίων των χωρικών μας υδάτων από τουρκικά πλοία.
Στις αιτιάσεις της Αριστεράς για την συμμετοχή της χώρας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, ο κ. Βενιζέλος απάντησε πως «μετέχουμε γιατί διασφαλίζουμε υπέρ ημών τον συσχετισμό δυνάμεων που μας ενδιαφέρει, στο Αιγαίο και την ΝΑ Ευρώπη. Είμαστε εκεί μαζί με την ρωσική ομοσπονδία, γιατί, αν δεν ήμασταν, θα προκαλούσαμε εν δυνάμει βλάβη στον περιφερειακό συσχετισμό και την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο και την ΝΑ Μεσόγειο».

http://www.newsbomb.gr

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;

Τις τελευταίες ώρες το ζούμε ΚΑΙ αυτό! 250 λαθρομετανάστες έχουν καταλάβει χώρο της Νομικής Σχολής - ο οποίος ήταν άδειος και θα δινόταν ανακαινισμένος το Μάρτιο στους φοιτητές - και δηλώνουν αποφασισμένοι να μη βγουν από αυτόν αν δε λυθεί το πρόβλημα της παραμονής τους, στην Ελλάδα. Οι "αρμόδιοι" υπουργοί, η αστυνομία και οι πρυτάνεις "παίζουν την κολοκυθιά" πετώντας ο ένας στον άλλον τις ευθύνες, οι φοιτητές διαμαρτύρονται γιατί  "μία μειοψηφία ελεγχόμενη από τον ΣυΡιΖα" - όπως λένε - "παρέδωσε στους λαθρομετανάστες τη Νομική", οι αριστεριστές απαντούν ότι το έκαναν "γιατί κάπου πρέπει να στεγαστούν αυτοί οι άνθρωποι", η αντιπολίτευση καταγγέλει την κυβέρνηση, ενώ οι καταληψίες απλώς ακολουθούν εκείνους που  "τους τάζουν" λύση!
Το πρόβλημα είναι τεράστιο - κανείς πλέον δε διαφωνεί! Οι κορώνες περί "ρατσισμού" και "φασισμού" από τη μια ή " κουκουλοφόρων" και "υποκινούμενης αναρχίας" από την άλλη, προσφέρονται μόνο ως θέαμα προς άγραν ψηφοφόρων ή τηλεθεατών! Αναρωτιέμαι όμως: μήπως οι 250 λαθρομετανάστες θα έκαναν καλύτερα αν καταλάμβαναν ένα ωραιότατο οικόπεδο που υπάρχει κοντά στο σπίτι του πρωθυπουργού στο Καστρί; Ή εκεί θα αναλάμβαναν "μαγικά" τις ευθύνες τους, οι γνωστοί- άγνωστοι ανεύθυνοι και δε θα προλάβαιναν καν να προσεγγίσουν την Αττική Οδό;

http://www.newsbomb.gr