“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Πούτιν: Η μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας θα λογοδοτήσει!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τους φιλορώσους αυτονομιστές να εγκαταλείψουν τα κτίρια, τα οποία έχουν καταλάβει...
Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι η μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας θα λογοδοτήσει, «πρώτα απ' όλα στο λαό της», για την απόφασή της να εξαπολύσει μια «επιχείρηση τιμωρίας» στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Σε άμεσο κίνδυνο η Ανατολική Ευρώπη!

Μετατροπή Βαλτικής και Πολωνίας σε ενδιάμεσο πεδίο σύγκρουσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας
Οι κινήσεις της Δύσης προκαλούν ξεκάθαρα την Ρωσία να επέμβει στην Αν. Ουκρανία, όπου πλέον έχουν καταλάβει όλοι ότι διατηρεί ζωτικής σημασίας συμφέροντα. ΤΟ ΝΑΤΟ συγκεντρώνει στρατιωτικές δυνάμεις σε χώρες της Βαλτικής (Λιθουανία, Λεττονία, Εσθονία) και στην Πολωνία, θέτοντας τις περιοχές αυτές σε άμεσο κίνδυνο εξαφάνισης σε περίπτωση που ξεσπάσει γενικευμένη σύρραξη.

“Στώμεν καλώς, Στώμεν μετά φόβου Θεού”

Ακούμε στη Θεία Λειτουργία κάθε φορά την εκφώνηση του λειτουργού «στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου» και στη συνέχεια «άγιος, άγιος, άγιος Κύριος Σαβαώθ» ψάλλει ο χορός.
Σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας εννέα είναι τα ουράνια τάγματα: Σεραφείμ - Χερουβίμ - Θρόνοι - Κυριότητες - Δυνάμεις - Εξουσίες - Αρχαί – Αρχάγγελοι - Άγγελοι.
Και κατά τον άγιο Γρηγόριο προ του ουρανού και της γης κτίστηκαν από το Θεό οι άγγελοι. Οι άγγελοι είναι διάκονοι του Θεού και υπηρέτες σε έργα και στη δοξολογία. Τους αποστέλλει ο Θεός σε έργα ή να παραλάβουν ψυχές ή να υπηρετήσουν αγίους του ή να υποδείξουν εν ονόματι του Θεού το θέλημα του Θεού ή να φρουρήσουν κάθε άνθρωπο. Επίσης δοξολογούν ακατάπαυστα το Θεό και την άπειρη δύναμή του.

Τουρκικὴ ὁδηγία σὲ λαθρομετανάστες: «Βυθίστε τὴν βάρκα σας μόλις μπεῖτε σὲ Ἑλληνικὰ νερὰ»

Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Ἀποκαλύψεις ποὺ πραγματικά μᾶς «ταρακουνοῦν» κάνει ἡ τουρκικὴ ἐφημερίδα, Zaman, (ἀντιπολιτευόμενη καὶ πρώτη σὲ κυκλοφορία στὴν Τουρκία), σὲ ἕνα πραγματικὰ ἀποκαλυπτικό της δημοσίευμα, (2/4), ὅπου ἀναφέρεται πὼς οὔτε λίγο οὔτε πολὺ οἱ ἴδιοι οἱ Τοῦρκοι ποὺ προωθοῦν τοὺς χιλιάδες φανατικοὺς μουσουλμάνους λαθρομετανάστες πρὸς τὰ νησιὰ τοῦ Αἰγαίου, τοὺς ἔχουν «δασκαλέψει» ἔτσι ὥστε μόλις εἰσέρθουν στὰ ἑλληνικὰ χωρικὰ ὕδατα καὶ ἐπέμβει ἡ ἑλληνικὴ ἀκτοφυλακὴ γιὰ νὰ τοὺς πιέσει νὰ γυρίσουν πίσω, νά… βυθίζουν τὶς βάρκες τους. 

Στέλνουν Eλληνικά F-16 στη Βαλτική σε ασκήσεις απέναντι σε ρωσικά Su-27!

Η κυβέρνηση των Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου εμπλέκουν την Ελλάδα στη διαμάχη μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας στέλνοντας μαχητικά αεροσκάφη F-16 block 52 plus να συμμετάσχουν σε Συμμαχική άσκηση στη Βαλτική. 
Σε μία περιοχή που τις τελευταίες ημέρες μετατρέπεται σε πεδίο διάταξης στρατιωτικών δυνάμεων από τις δύο πλευρές, «βράζει» το σίδερο στη νοτιοανατολική Ουκρανία και το Νο2 του ΝΑΤΟ Α. Βερσμπάου δηλώνει πώς «η Ρωσία είναι εχθρός μας».

Πέντε πλοία του ΝΑΤΟ στη Βαλτική

Πέντε πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ κατέφθασαν σήμερα στο λιμάνι Κλαϊπέντα της δυτικής Λιθουανίας στη Βαλτική για να ενισχύσουν την άμυνα της περιοχής ανακοίνωσε ο Λιθουανός υπουργός Άμυνας Γουόζας Ολέκας.
Ο υπουργός χαιρέτισε την άφιξη των πλοίων ως ένδειξη της βούλησης του ΝΑΤΟ να καθησυχάσει τη Λιθουανία και τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ που ανησυχούν για την κρίση στην Ουκρανία.

Ο Ερντογάν σχεδιάζει διχοτόμηση του Αιγαίου

Αυξάνεται η επιθετικότητα της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κάνει ό,τι μπορεί για να εξάγει την εσωτερική πολιτική κρίση στη χώρα του.
Εκτός από την είδηση ότι σχεδιάζει ισλαμική προσευχή στην Αγία Σοφία, η Τουρκία θα πραγματοποιήσει και άσκηση Έρευνας και Διάσωσης (SAR) στην «καρδιά» του Αιγαίου στις 7 και 8 Μαΐου, και γι’ αυτόν τον λόγο έχει δεσμεύσει μια μεγάλη περιοχή που περικλείεται από τον Αϊ-Στράτη, τη Λέσβο και τη Σκύρο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου.