“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ερντογάν: "Έχουμε ήδη δαπανήσει πάνω από 9 δισ. δολάρια για τους πρόσφυγες"

Η Τουρκία έχει δαπανήσει περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια δολάρια για την υποδοχή και φιλοξενία 2,5 εκατομμυρίων προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ, που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, σύμφωνα με τον πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.    
«Η Τουρκία έχει ανοίξει τις πόρτες της, χωρίς να κάνει καμία διάκριση, σε περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ και έως σήμερα οι δαπάνες που έχουμε κάνει ξεπερνούν τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια» επισήμανε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, έπεται από μια συνάντηση που είχε με την Χιλιανή ομόλογό του Μισέλ Μπατσελέτ.  
Ο Τούρκος πρόεδρος έφθασε χθες στη Χιλή, πρώτο σταθμό της πενθήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στη Λατινική Αμερική, στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί επίσης το Περού και τον Ισημερινό.  

π. Ἀρσένιος Κουτλουμουσιανός: Μήνυμα Ἀφύπνισης πρὸς τοὺς Κυβερνῶντες καὶ τὸν ἔντιμο Ἑλληνικὸ Λαὸ

Τοῦ Μοναχοῦ Ἀρσενιου,
Σκήτη Κουτλουμουσίου
Πολὺς λόγος γίνεται σήμερα γιὰ τὶς λέξεις ποὺ λέγονται ἐλευθερία, σεβασμός, ἀνθρώπινα δικαιώματα. Λένε πολλοί, πὼς ὁ Θεὸς ἔπλασε τὸν ἄνθρωπο ἐλεύθερο καὶ ἄρα σέβεται ὁ Ἴδιος τὴν ἐλευθερία του. Μάλιστα, ἀκούγεται καὶ ἀπὸ πνευματικοὺς ἀνθρώπους, πὼς πρέπει νὰ ἔχουμε βαθὺ σεβασμὸ στὴν ἐλευθερία ἐπιλογῆς τοῦ συνανθρώπου μας.

Συγχώρεσέ τους Υιέ μου, σώσε την Ελλάδα που Σε πιστεύει και μας αγαπά…ένα συγκλονιστικό όραμα

Σχεδόν πριν από ένα χρόνο, ένας από τους πλέον φωτισμένους, μεγάλους αγιορείτες Γέροντες μας του Εξωτερικού, είδε ένα συγκλονιστικό όραμα το οποίο παραθέτουμε περιληπτικά:
Η Παναγιά μας γονατιστή μπροστά στον δικαιοκρίτη Χριστό, Τον παρακαλούσε να γλιτώσει την Ελλάδα από κάποιο πολύ μεγάλο κίνδυνο και καταστροφή που θα ερχόταν μελλοντικά!
–Όχι μητέρα έλεγε ο Κύριος… Κοίταξε τι γίνεται στην Ελλάδα. Κοίταξε την αμαρτία (εννοώντας τα σαρκικά μη φυσικά και την ομοφυλοφιλία)…
–Συγχώρεσέ τους υιέ μου, σώσε την Ελλάδα που Σε πιστεύει και μας αγαπά…

Από την Σεβαστούπολη στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ με οργή

Φώτο από sputniknews.com
Πλησιάζει  η ώρα  που οι Ρώσοι από την Ελληνική Σεβαστούπολη θα προκάμουν με ταχύτητα και πετροβόλο οργή στην ΡΩΜΑΙΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.
Όλο και πιο κοντά να σαλπάρουν τα Ρωσικά πολεμικά  πλοία από την Σεβαστούπολη για την διευθέτηση  της “ερχόμενης εκ των πραγμάτων” γεωπολιτικής κύρωσης του κλεισίματος των  ΣΤΕΝΩΝ.

DWN: Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν την Ευρώπη για επίθεση «από τα ανατολικά»…

Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν την Ευρώπη για ενδεχόμενο πόλεμο και οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν στην επόμενη συνάντησή τους την πιθανότητα «ξαφνικής επίθεσης από τα Ανατολικά», μεταδίδει η γερμανική εφημερίδαDeutsche Wirtschafts Nachrichten (DWN), φωτογραφίζοντας τη Ρωσία.

Η αλαζονεία του Βερολίνου και η μεγαλοψυχία των Ελλήνων

- κατοχικό δάνειο και πολεμικές αποζημιώσεις -
Η Ιστορία δεν καταγράφει μόνον ιστορικά γεγονότα μίας συγκεκριμένης περιόδου. Τα βιώματα των ανθρώπων που ακολουθούν τα γεγονότα είναι συνέχεια της Ιστορίας, διότι αυτά είναι πιο έντονα και κρατάνε ζωντανά εις την συνείδηση των λαών λεπτομέρειες οι οποίες συνήθως δεν καταγράφονται εις τα ιστορικά δοκίμια. Είναι όμως χρήσιμα, διότι εμπλουτίζουν το ιστορικό γεγονός και ενισχύουν αυτό ως αποδεικτικά στοιχεία εις την υπεράσπιση, διερεύνηση και ανάλυση  του.

Ρώσος ΥΠΑΜ: "Πρέπει να τελειώνουμε με τους ισλαμιστές γιατί έρχεται μεγάλος πόλεμος"!

Πολεμικό Συμβούλιο Ρωσίας-Συρίας στην Μόσχα - ΚΟΜΒΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ
του Βασίλη Καπούλα
"Η Ρωσία ανησυχεί σφόδρα ότι σύντομα μπορεί να ξεσπάσει θερμή σύγκρουση στην Μέση Ανατολή με εμπλεκόμενες χώρες την Τουρκία, την Σ.Αραβία και το Ιράν, αν δεν τελειώσει γρήγορα ο πόλεμος με τους ισλαμιστές. Δεν πιστεύουμε ότι οι συνομιλίες στην Γενεύη θα φέρουν αποτέλεσμα".