“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Βίντεο-σοκ: Αμερικανοί πεζοναύτες ουρούν σε σορούς Αφγανών!

Το Σώμα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί έρευνα για βιντεοταινία όπου εμφανίζονται τέσσερις αμερικανοί στρατιωικοί να ουρούν στα πτώματα τριών ταλιμπάν. Στo ερασιτεχνικό βίντεο, που αναρτήθηκε στο Ιντερνετ και πιθανώς προέρχεται από επιχείρηση στο Αφγανιστάν, εμφανίζονται τέσσερις άνδρες ντυμένοι με αμερικανικές στρατιωτικές στολές να ουρούν επί τριών ματωμένων πτωμάτων έχοντας επίγνωση ότι ένα πέμπτο άτομο τους βιντεοσκοπεί. Σε κάποια στιγμή ακούγεται ο ένας από τους στρατιώτες να λέει απευθυνόμενος στο ένα από τα πτώματα επάνω στο οποίο ουρεί: "Καλή σου μέρα φίλε μου". "Δεν έχουμε ακόμη επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο, αλλά αυτές οι ενέργειες δεν συνάδουν με τις αξίες μας και δεν εκφράζουν τους Πεζοναύτες", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα το Σώμα των Πεζοναυτών. "Μου γύρισε το στομάχι", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι. "Οποιες και να είναι οι συνθήκες ή όποια και αν είναι τα πρόσωπα στο βίντεο αυτό, πρόκειται για μία αηδιαστική συμπεριφορά, τερατώδη και απαράδεκτη για κάθε ένστολο", είπε. Αυτό το είδος συμπεριφοράς αντιβαίνει στον κώδικα της στρατιωτικής δικαιοσύνης, δήλωσε άλλος αμερικανός στρατιωτικός, σύμφωνα με τον οποίο το είδος του κράνους και του όπλου που φορούν οι αμερικανοί στρατιωτικοί παραπέμπει, εάν επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα του βίντεο, σε ομάδα επίλεκτων σκοπευτών. Περί τους 20.000 Πεζοναύτες είναι ανεπτυγμένοι στο Αφγανιστάν, κυρίως στις επαρχίες Κανταχάρ και Χελμάντ. Σε επιστολή που έστειλε στον υπουργό Αμυνας Λίον Πανέτα, το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων, η μεγαλύτερη αμερικανική μουσουλμανική ένωση "καταδικάζει αυτήν την κατά τα φαινόμενα βεβήλωση σορών". Αποτελεί "παραβίαση των κανονισμών του στρατού της χώρας μας και κανόνων του πολέμου που απαγορεύουν τέτοιες ανήθικες και αηδιαστικές πράξεις", αναφέρεται στην ανακοίνωση. "Εχουμε εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι μία απόλυτα διαυγής έρευνα θα διεξαχθεί για το ανησυχητικό αυτό περιστατικό και ότι θα ληφθούν τα προσήκοντα μέτρα", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων , που θεωρεί ότι οι στρατιώτες που εμπλέκονται το συμβάν θα τιμωρηθούν σύμφωνα με τον στρατιωτικό κώδικα και τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών.


Και 2ο αμερικανικό αεροπλανοφόρο στο Κόλπο, συνοδεία καταδρομικού και αντιτορπιλικού

Ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, το USS Carl Vinson, έφτασε στην περιοχή ευθύνης του 5ου αμερικανικού στόλου, που καλύπτει την Ερυθρά Θάλασσα, τη Θάλασσα του Ομάν και τον Κόλπο. Το αμερικανικό Πεντάγωνο, ωστόσο, έσπευσε να ανακοινώσει ότι πρόκειται για κίνηση... ρουτίνας. Συνοδευόμενο από ένα καταδρομικό και ένα αντιτορπιλικό και μεταφέροντας περίπου 80 αεροπλάνα και ελικόπτερα, το Carl Vinson, έφτασε στην περιοχή, κυρίως για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο 5ος αμερικανικός στόλος. Δεν βρίσκεται στον Κόλπο και ως εκ τούτου δεν έχει προς το παρόν περάσει τα Στενά του Ορμούζ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πλοίαρχος Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Πενταγώνου Το Carl Vinson, θα αντικαταστήσει ένα άλλο αεροπλανοφόρο, το USS John Stennis, το οποίο βρίσκεται ακόμη στην περιοχή, σύμφωνα με τον πλοίαρχο Κίρμπι. Πρόσθεσε πως «το γεγονός ότι υπάρχουν δύο αεροπλανοφόρα στον τομέα αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο όσον αφορά το Ιράν».

Ρωσία: "ΗΠΑ και Τουρκία ,σχεδιάζουν no fly zone στη Συρία".

Το ΝΑΤΟ και χώρες του Κόλπου προσπαθούν να “κλιμακώσουν” την έμμεση ανάμιξή τους στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας σε μια άμεση στρατιωτική επέμβαση!
Το ΝΑΤΟ και χώρες του Κόλπου προσπαθούν να “κλιμακώσουν” την έμμεση ανάμιξή τους στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας σε μια άμεση στρατιωτική επέμβαση! Αυτό υποστηρίζει ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Nikolai Ratrushev σε ανακοίνωσή του. Ο Ratrushev υποστήριξε επίσης ότι η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία για να εξασφαλίσει μια ασφαλή περιοχή βάσης για την αντιπολίτευση της χώρας.

Αυτά θέλουν να "υποθηκεύσουν οι δανειστές". Ο χάρτης του ορυκτού πλούτου

Το ενδιαφέρον όλων μας έχει στραφεί στα πιθανά αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε Αιγαίο και Ιόνιο. Όλες οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω απ΄ αυτά κι έτσι έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα ο χάρτης που βλέπετε. Είναι χάρτης που έχει επίσημα στοιχεία για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας. Ο χάρτης περιλαμβάνεται στην ενημέρωση που είχε κάνει ο κ.Γιάννης Μανιάτης υφυπουργός Ενέργειας στη Βουλή και είναι εντυπωσιακός! Όλες οι περιοχές που έχουν σημειωθεί έχουν βεβαιωμένο ορυκτό πλούτο. Αποθέματα νικελίου, ψευδαργύρου, μολύβδου, χαλκού, χρυσού και αργύρου στην Μακεδονία και στη Θράκη. Ποια είναι η αξία τους; Με βάση την ενεργό μεταλλευτική παραγωγή, τις επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και τις τρέχουσες τιμές των μετάλλων, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 28 δις ευρώ! Ένα πολύ μικρό μέρος της αξίας αυτής αξιοποιείται σήμερα παραγωγικά. Τα δυναμικά αποθέματα που φιλοξενούνται στις υπάρχουσες μεταλλευτικές αλλά και σε νέες περιοχές κοιτασμολογικού ενδιαφέροντος είναι σε θέση να πολλαπλασιάσουν το προαναφερόμενο οικονομικό μέγεθος. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στη Βουλή ο κ.Μανιάτης , η Βόρεια Ελλάδα είναι από τις πλουσιότερες κοιτασματολογικά περιφέρειες της Ευρώπης και αποτελεί σταθερή μεταλλευτική πηγή για την βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. Αυτά βλέπουν και θέλουν οι δανειστές. Αυτά θέλουν να υποθηκεύσουν.

«Τα cds της εταιρείας που συνεργάζεται ο Α. Παπανδρέου»

Απάντηση σε όσους αμφισβητούν τις καταγγελίες του για την οικογένεια Παπανδρέου δίνει ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος με νέα στοιχεία που ανήρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
Συγκεκριμένα ο Καμμένος ανήρτησε τα ασφάλιστρα κινδύνου τα οποία έχει στην κατοχή της η εταιρεία Unigestion. Για την συγκεκριμένη εταιρεία είχε αναρτήσει σχετικά έγγραφα την Τετάρτη, τα οποία σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή αποδεικνύουν ότι υπάρχει εργασιακή σχέση του αδελφού του τέως πρωθυπουργού Ανδρίκου Παπανδρέου με την Unigestion. Επίσης κάνει λόγο για απάντηση σε όσους αμφισβητούν τις καταγγελίες του για την οικογένεια Παπανδρέου και ισχυρίζονται ότι δεν έχει στοιχεία. «Σας έλεγα εχθές για το non-paper και τα παπαγαλάκια που άλλα εθελοντικά λόγω καταγωγής ..άλλα επι πληρωμή θα προσπαθήσουν να πουν για έλλειψη στοιχείων . Ο ομογενής ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ (τα κεφαλαία τα βάζει αυτός όπου υπογράφει ) μπλέ μήλο ... έκανε την πρώτη επίθεση. Ο Γόνος δέν λέει ότι είναι υπάλληλος τράπεζας στη Νέα Υόρκη ούτε ποιά συμφέροντα υπηρετεί. Του κάνω λοιπόν δώρο κάποια CDS της UNIGESTION να τα επισυνάψει στο report ότι OΙ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ ΟΣΟ ΤΑ ΚΤΥΠΑΣ ΤΟΣΟ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΡΦΩΝΟΝΤΑΙ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής.