“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Πρόκληση Τούρκων στο Αιγαίο. Χαμηλή πτήση μαχητικών πάνω από νησιά

Προκλητική χαμηλή πτήση σε ύψος 1000 ποδών έκαναν τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη σε νησίδες μεταξύ Χίου Σάμου. Η τετράδα των τουρκικών αεροσκαφών παρέμεινε στον εναέριο χώρο περίπου 15 λεπτά πριν αναχαιτιστεί από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ: Σχηματισμός 4 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από 2 F-4 και 2 F-16, ο οποίος εισήλθε στις 10:53 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ Σάμου και Χίου, πραγματοποίησε στις 11:06 υπέρπτηση άνωθεν ν. Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 1000 και 3000 πόδια αντίστοιχα. Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 11:11.

Ο ΜΕΓΑΣ ΚΑΝΩΝ

Αυτόν τον πράγματι μέγιστο από όλους τους κανόνες, τον δημιούργησε και τον συνέγραψε άριστα και με τεχνητό τρόπο ο εν αγίοις πατήρ ημών Ανδρέας ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης, ο ονομαζόμενος και Ιεροσολυμίτης. Ο άγιος Ανδρέας καταγόταν από τη Δαμασκό. Επί σαράντα χρόνια εκπαιδεύτηκε στα γράμματα και εξάσκησε την εγκύκλια εκπαίδευση, οπότε ήλθε στα Ιεροσόλυμα και έγινε μοναχός. Ζώντας όσια και θεοφιλώς, στην ήσυχη και ατάραχη βιοτή του άφησε στην Εκκλησία του Χριστού λόγους και  εκκλησιαστικούς ύμνους κανόνων, περισσότερο όμως αναδείχτηκε με τη συγγραφή πανηγυρικών λόγων. Μαζί με τα πολλά άλλα που έγραψε, συνέθεσε και τον Μεγάλο Κανόνα, που προξενεί πολύ μεγάλη κατάνυξη. Διότι επιλέγοντας και μαζεύοντας από όλη την ιστορία της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, συνέθεσε τον ύμνο αυτό, από Αδάμ δηλαδή μέχρι και αυτήν την Ανάληψη του Χριστού και το κήρυγμα των Αποστόλων.

ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΞΑΝΑ! - ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ

της Στέλλας Μεϊμάρη
Οι Άγιοι Πατέρες σχολίασαν ότι πρόκειται για ένα "πρωτοφανές περιστατικό" και εξέφρασαν το "δέος" και το "θαυμασμό" τους. Μας είπαν συγκεκριμένα ότι το καντήλι, που βρίσκεται μπροστά από την εικόνα του Αγίου Μανδηλίου του Καθολικού στο Κυριακό Αγίας Άννης, κουνήθηκε αρχικά για 30 ώρες συνεχόμενα και ακολούθως σταμάτησε. Το θαυμαστό αυτό φαινόμενο επαναλήφθηκε για δύο ώρες το προηγούμενο Σάββατο, 13 Μαρτίου, από τις 21.00 μέχρι και τις 23.00 το βράδυ. 

Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης: Θὰ ξαναμποῦμε στὴν Ἁγια-Σοφιὰ νὰ τελειώσουμε τὴν διακοπεῖσα λειτουργία αν...

ΧΑΙΡΩ, ἀγαπητοί μου, ποὺ τρέχετε καὶ συγκεντρώνεσθε στὸ ναό. Θὰ σᾶς μιλήσω ἁπλᾶ, σὰν πατέρας μὲ τὰ παιδιά. Ζοῦμε σὲ χρόνια ἄσχημα. Μερικοὶ λένε, ὅτι πλησιάζει ἡ συντέλεια τοῦ κόσμου. Ἕνα σημάδι ὅτι ἔρχεται ἡ συντέλεια εἶνε, ὅτι στὶς ἡμέρες μας παρουσιάστηκε ἀθεΐα καὶ ἀπιστία μεγάλη. Σὲ πόλεις καὶ χωριὰ ξάπλωσαν οἱ ἰδέες αὐτές. Καὶ λέγονται συχνὰ ἀπὸ στόματα ἀνθρώπων ποὺ θεωροῦνται μορφωμένοι. Στὰ παλιὰ τὰ χρόνια στὴ Μικρὰ Ἀσία, στὸν Πόντο, στὰ ἁγιασμένα μέρη, δὲν ὑπῆρχε ἄπιστος καὶ ἄθεος.  

Φέρτε τις αποζημιώσεις και τα υποβρύχια!

Οι Γερμανοί και το "χρέος" των τριών υποβρυχίων 
Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου έχει φουντώσει για τα καλά τις τελευταίες ημέρες. Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του δημοσιογράφου-λαογράφου Γιώργου Λεκάκη που μπορείτε να διαβάσετε στο Onalert, θα διαπιστώσετε ότι οι Γερμανοί μας χρωστάνε και κάμποσα αρχαία που άρπαξαν κατά τη διάρκεια της κατοχής. Και ο λογαριασμός δεν τελειώνει εδώ. Τα τελευταία χρωστούμενα είναι εξίσου σημαντικά και μας έχουν κοστίσει πολλά. Αναφερόμαστε στα υποβρύχια τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ που η Ελλάδα -θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά- έχει πληρώσει πάνω από δύο δις αλλά δεν έχει παραλάβει! Είναι οι “σύγχρονες γερμανικές αποζημιώσεις”.

Η Παντουρκική και (σχεδόν) Πανισλαμική 33η διάσκεψη στην Ουάσιγκτον αφορμή για προβληματισμό της Ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ

Διαβάστε ποιοι συμμετέχουν. Πόσες οργανώσεις; Ποιοι θα μιλήσουν και που θα αναφερθούν; Ο ρόλος του νέο-Οθωμανισμού;
Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο 
Το τριήμερο 25-27 Απριλίου και δυο εβδομάδες πριν την επίσημη επίσκεψη (στις 16 Μαϊου 2013) του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρ.Τ. Ερντογάν  στον Λευκό Οίκο, στο ξενοδοχείο Washington Plaza της αμερικανικής πρωτεύουσας διοργανώνεται το 33ο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανο-τουρκικής Εθνικής Ηγεσίας (Assembly of Turkish American Associations). Αν δει κανείς το πρόγραμμα τα θέματα συζήτησης και προβληματισμού αλλά κυρίως τα πρόσωπα και τους προσκεκλημένους –αν και πρόκειται για μια σταθερή πραγματικά σοβαρή και υπεύθυνη διοργάνωση – ουσιαστικά πρόκειται για  άλλη μια επίδειξη δύναμης της  νέο οθωμανικής σκέψης και διανόησης.

Δύο νεκροί από εκρήξεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης