“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Ανήμερα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ συμπλήρωσαν οι τούρκοι τα κόλλυβα τους με την παραλαβή τμημάτων των S- 400.

Ανοίγει ο πόλεμος των παρασκηνίων και των διπλωματικών επεισοδίων. Τμήματα των  S-400 ήταν για να τα  πάρουν οι τούρκοι την Τρίτη  αλλά τελικά η αρχική παραλαβή αυτών έγινε την Παρασκευή  ανήμερα της εορτής του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ του Αγιορείτου. Παράδοξα πράγματα αλλά κινούνται βάσει του ΣΧΕΔΙΟΥ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ και όπως τα είπαν οι Πατέρες. Ο τούρκος φουσκώνει από αλαζονεία για να ξεφουσκώσει με πάταγο  μόλις τον τρυπήσει μια βελόνα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αν δεν το καταλάβαμε πατάμε πάνω στις κόκκινες γραμμές της ιστορίας και των επερχόμενων εξελίξεων.
Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ «Περιχαρής ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μ.Τσαβούσογλου αμέσως μετά την άφιξη των S-400 στην Τουρκία δήλωσε πως «τώρα κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει... αν χρειαστεί να κάνουμε επιπλέον βήματα».

Ο Καμηλιέρης Περαστικός (Διδακτική ιστορία)

Θ.Π.: την παρακάτω διδακτική ιστορία την αναδημοσιεύω στη μνήμη του αδελφού και φίλου Νικόλα ο οποίος έφυγε ξαφνικά αλλά "έτοιμος" όπως ήταν πέταξε προς τους ουρανούς ανήμερα της μνήμης του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου (νέο ημερολόγιο) και της μεγάλης εορτής των Αγίων ενδόξων και Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (Αγιορείτικο ημερολόγιο).
Την αφιερώνω δε σε όλους όσους πιστεύουν ότι μπορούν να προγραμματίσουν από σήμερα, για το αύριο.  Διότι  τελικά αληθεύει αυτό που μας λέει ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης: «Να θυμάσαι πάντοτε, ότι το σήμερα είναι δικό σου, το αύριο είναι στο χέρι του Θεού. Και Εκείνος που σου έδωσε το πρωί, δεν σου υπόσχεται και το βράδυ»
Ο Καμηλιέρης Περαστικός (Διδακτική ιστορία)
"Οι περισσότεροι ζουν λες και θα μείνουν για πάντα εδώ... Μια παλιά ιστορία λέει ότι, τον περασμένο αιώνα ένας καμηλιέρης έμπορος ξεκίνησε για το Κάϊρο, με σκοπό να επισκεφτεί έναν ξακουστό σοφό γέροντα...

Τελικά, συναντήθηκε με τον σοφό γέροντα, αφού χρειάστηκε να κάνει ένα μακρινό ταξίδι, διασχίζοντας ένα μεγάλο κομμάτι της ερήμου...

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ είναι ολοζώντανα παρών και προσεύχεται για τα δεινά που έρχονται στην Ελλάδα. – ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Η φωτογραφία είναι ενδεικτική από τα νερά της Κύπρου που θα ξεκινήσει  τα κακό και θα φτάσει στα νερά του ΑΙΓΑΙΟΥ . Ετοιμάζεται ο τούρκος να κηρύξει ΑΟΖ στην Κύπρο και να ξεχάσει το Καστελόριζο και την Κρήτη. Όμως ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ  τα είπε όλα αυτά και ο ίδιος πονούσε τότε επί γης για εμάς και σήμερα « πονάει και καθοδηγεί»  από τα ουράνια σκηνώματα,  γιατί δεν υπάρχει η « μετάνοια  αλεξικέραυνο»  που θα μας σώσει.
Γράφει ο Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ι.Μ. Κουτλουμουσίου, ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ – 7η Νοεμβρίου 1992.
Ντοκουμέντο: Ο Άγιος Παΐσιος εν ζωή  βαριανασαίνει με πόνο για αυτά που θα περάσει η Ελλάδα και η Εκκλησία. «Αυτό βλέπουμε, αυτό επισημαίνουμε. Πέρα από τους εκκλησιαστικούς χαιρετισμούς με τους πνευματικούς ταγούς ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ αποσύρεται πίσω σε μια γωνία μέσα στο Καθολικό της Ι.Μ. Κουτλουμουσίου, ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ – 7η Νοεμβρίου 1992 και βαριανασαίνει σύγκορμος.

Όσιος Παϊσιος ο Αγιορείτης (1924 - 1994)

Παΐσιε τοῦ ὄρους Ἄθωνος δένδρον, πολύκαρπον ὁσιώτατε ἐδείχθης. 
Δεκάτῃ τε καὶ δευτέρᾳ Παΐσιος θάνε
Βιογραφία
Ο Όσιος πατήρ Παΐσιος ο Αγιορείτης γεννήθηκε από ευλαβείς γονείς, τον Πρόδρομος και την Ευλαμπία Ενζεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας στις 25 Ιουλίου του 1924 μ.Χ., λίγες μέρες πριν από τη φυγή των Φαρασιωτών από την πατρώα γη για την Ελλάδα. Στη βάπτισή του, ο Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης (βλέπε 10 Νοεμβρίου), ο πλήρης ημερών και αγιότητος βίου κοσμούμενος ιερέας των Φαράσων, τον ονόμασε Αρσένιο, «για να τον αφήσει καλόγερο στο πόδι του», όπως χαρακτηριστικά είπε.