“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΕΟΚΑ: Η τελευταία Εθνική Οργάνωση ξεκινάει τον ιερό αγώνα της στην Κύπρο σαν σήμερα πριν 59 χρόνια

Η Εθνική Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ) ήταν η οργάνωση των Ελληνοκυπρίων στην οποία χρωστάει την ελευθερία της η Κύπρος από την βρετανική κατοχή και ιδρύθηκε σαν σήμερα πριν από 59 χρόνια, την 1η Απριλίου 1955.
Έδρασε κατά την χρονική περίοδο 1955-1959 και κυρίαρχο αίτημα ήταν η ένωσή της με την μητέρα Ελλάδα. Ένα αίτημα που προδόθηκε από το εσωτερικό μέτωπο με τον Μακάριο να επιλέγει την δημιουργία ανεξάρτητου κράτους, παρά την ένωση. Κάτι που εν συνεχεία η Κύπρος το πλήρωσε με τον ακρωτηριασμό της.

"Πρόβες πολέμου" - Η παρουσία των Τούρκων στο Αιγαίο προβληματίζει

Οι καθημερινές “πρόβες πολέμου” στο Αιγαίο συνεχίζονται από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία. Γιατί πλέον δεν μιλάμε για απλές προκλήσεις. Οι συνδυασμένες πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών και αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου σ΄ όλο σχεδόν το Αιγαίο δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν πλέον με την λογική των απλών προκλήσεων που έχουν στόχο να παγιώσουν την παρουσία των Τούρκων στο Αρχιπέλαγος.

Οσία Μαρία η Αιγυπτία

Η μνήμη της Οσίας γιορτάζεται την 1ην Απριλίου.
Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία καταγόταν από την Αίγυπτο και έζησε τον 6ον αιώνα, την εποχή του αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Στα νεανικά της χρόνια ζούσε μέσα στην ακολασία και παρέσυρε πολλούς ανθρώπους στην ηθική καταστροφή. Όταν ήταν 12 χρονών ξέφυγε από την προσοχή των γονιών της και πήγε στην Αλεξάνδρεια, όπου επί 17 χρόνια ζούσε άσωτη ζωή. Μετά, από περιέργεια πήγε, με πολλούς άλλους προσκυνητές, στα Ιεροσόλυμα, για να παρεβρεθεί στην ύψωση του Τίμιου Σταυρού. Όταν θέλησε να μπει στο ναό της Ανάστασης, τη μέρα που υψωνόταν ο Τίμιος Σταυρός, ένοιωσε 3 έως 4 φορές κάποιαν αόρατη δύναμη μέσα της, που την εμπόδιζε να μπει, ενώ το πλήθος έμπαινε ανεμπόδιστα.

Απάντηση σε νεωτερίστικη άποψη που υποστηρίζει ότι “Ο Γέροντας Παίσιος μιλώντας για την Πόλη μιλούσε πνευματικά για την επουράνια Πόλη.”

Κατά τον εισηγητή αυτής της παράδοξης  άποψης ο Γέροντας Παίσιος διέθετε τόσο πτωχό λεξιλόγιο ώστε στις τόσες φορές που χρησιμοποιούσε την λέξη Πόλη πάντα να την ταυτίζει με την Βασιλεία των Ουρανών ή την Άνω Ιερουσαλήμ !! Αν είναι δυνατόν…

Ομιλία Ιερομονάχου Μακαρίου Αγιορείτη
Την Κυριακή Ε’ Νηστειών, 30 Μαρτίου 2014, τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
..! Ευελπιστούμε ότι θα μας δώσει την Αγιά Σοφιά παίρνοντάς την από τα ανόσια χέρια των εχθρών της Πίστεώς μας..! Λες και οι Τούρκοι νοιάζονται για το αν εμείς είμαστε χριστιανοί και αν η Αγιά Σοφιά ήταν χριστιανικός ναός. Αυτούς το μόνο που τους νοιάζει σήμερα είναι ότι η Αγιά Σοφιά είναι το μνημείο που κόβει παγκοσμίως τα περισσότερα εισιτήρια από τους τουρίστες-επισκέπτες. Και το χειρότερο: βάζουνε στο στόμα του Αγίου Γέροντα Παϊσίου λόγια που ποτέ δεν είπε. Ο Γέροντας μιλώντας για την Πόλη μιλούσε πνευματικά για την επουράνια Πόλη.

<< ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ >>