“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Μαρτυρία ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ για τα σημερινά συλλαλητήρια: «Θα βρεθούν τίμιοι άνθρωποι που θα δικαιώσουν τον αγώνα για τη Μακεδονία»

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Και πράγματι βρέθηκαν μυριάδες ΤΙΜΙΟΙ  άνθρωποι που δικαιώνουν την πρόρρηση αυτή του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ,  αν αναλογιστεί κάνεις το μεγαλειώδες πολυπληθές  συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και αυτό που πρόκειται να γίνει στην Αθήνα , «πρώτα ο ΘΕΟΣ»
Η κάθε λέξη του πνευματοκίνητου λόγου του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ έχει τόση βαρύτητα και ουσιαστικό περιεχόμενο που σηματοδοτεί την πορεία του Ορθόδοξου  Ελληνικού  Έθνους.

Στο Σύνταγμα Το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου

Στις 2 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα - Συγκροτήθηκε η Συντονιστική Επιτροπή του συλλαλητηρίου της Αθήνας - Ποιοι είναι οι τέσσερις εκπρόσωποι

Συγκροτήθηκε και επίσημα η Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα φέρει εις πέρας την διεξαγωγή του δεύτερου συλλαλητηρίου στην Αθήνα, για το θέμα της μη παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στην ονοματολογία του κράτους των Σκοπίων.

Το συλλαλητήριο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 14:00 το μεσημέρι. 

Και ξαφνικά... East Μed: Η Κομισιόν άναψε το «πράσινο φως» για την χρηματοδότησή του ελέω Turkish Stream!

Θ.Π.: ΑΥΤΗ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΥΝ…. ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΘΙΣΕΙ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ!!! ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ  ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ  ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ Ή ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΠΆΛΙ ΜΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;;;;
Και ξαφνικά... East Med! Η ΕΕ μπροστά στον φόβο να προμηθεύεται η Ιταλία και η Νότια Ευρώπη ρωσικό φυσικό αέριο από τον Turkish Stream που θα σταματάει στην Θράκη αποφάσισε να βάλει το χέρι στην τσέπη και να χρηματοδοτήσει τον ακριβό αλλά απαραίτητο East Med.
Είναι μια ενέργεια που θα αναβαθμίσει κάθετα την Ελλάδα και θα της δώσει την δυνατότητα να εκμεταλλευθεί και τους δικούς της υδρογονάνθρακες για τους οποίους προκύπτει με βάση τις έρευνες ότι νοτίως της Κρήτης οι ποσότητές τους ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Όταν ο μεσολαβητής(!) Νίμιτς χαρακτήριζε τον Μέγα Αλέξανδρο «σφαγέα των λαών»

Του Νίκου Μελέτη
Κάθε άλλο παρά έκπληξη πρέπει να προκαλούν οι δηλώσεις του μεσολαβητή Mathew Nimetz για τη διασφάλιση της «εθνικής ταυτότητας» και η αναφορά σε «Μακεδόνες» καθώς επανειλημμένα στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι δεν ακουμπά τα θέματα ταυτότητας την οποία σέβεται απολύτως, ενώ δεν έχει κρύψει την περιφρόνηση του για θέματα ιστορίας και είχε αναφερθεί προσβλητικά για τον Μέγα Αλέξανδρο και υποτιμητικά για όσους διεκδικούν την κληρονομιά του.

Για την παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου (Άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας)

(Λουκ. 18, 9-14)
[…] Για να μάθεις όμως πόση ζημία προκαλεί το να κατακρίνουμε τους άλλους και να μη μετανοούμε για τα δικά μας πταίσματα, θα σου το επιβεβαιώσω και από τα ίδια τα Ευαγγέλια. Λέγει πράγματι αυτός ο μακάριος Λουκάς για τον Σωτήρα μας Χριστό· «Εἶπε δὲ καὶ πρός τινας τοὺς πεποιθότας ἐφ᾿ ἑαυτοῖς ὅτι εἰσὶ δίκαιοι, καὶ ἐξουθενοῦντας τοὺς λοιπούς, τὴν παραβολὴν ταύτην: Είπε δε και προς μερικούς, που είχαν την αλαζονική αυτοπεποίθηση ότι είναι δίκαιοι και περιφρονούσαν τους άλλους, την παραβολή αυτή» [Λουκ.18, 9].

Σήκω Έλληνα, έχεις ΜΑΝΑ με κλήρο στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Φώτο ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο Έλληνας δεν είναι  για τα εύκολα αλλά για τα δύσκολα,  εκεί δείχνει ποιος είναι.
Σήκω Έλληνα και πιάσε τις άκρες σου που είναι στον Ουρανό και όχι στα κομματικά επιτελεία. Δεν χρειάζεσαι κεντρικούς ομιλητές αλλά να βρεθείς στις πλατείες ειρηνικά, να αλληλοκοιταχθείς με τον διπλανό και να συντονιστεί η καρδιά σου στις ιστορικές συχνότητες του πεπρωμένου σου.