“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ο Τυφλός, οι Ευρωεκλογές και οι Συμπροσευχές

25 ΜΑΙΟΥ Κυριακή του Τυφλού. Κυριακή των Ευρωεκλογών, Κυριακή της Οικουμενιστικής Συμπροσευχής  στον ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ…
Μήπως είμαστε εμείς οι τυφλοί και δεν βλέπουμε τα ¨σημεία των καιρών¨  που μας δίνει ο ίδιος ο ΚΥΡΙΟΣ κατά κόρον  μέσα από την επικαιρότητα;

ΣΧΕΔΙΟ Ζ: Ανατροπή εις την Ελλάδα

-ανεπιθύμητο εις την Ευρώπη το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα-

Του Γεωργίου Εμ. Δημητράκη
Θρίαμβος της Πολιτικής Ηγεσίας της χώρας μας, μετά την απόφαση των Ευρωπαίων Εταίρων εις την  συνάντηση κορυφής της 12ης Δεκεμβρίου 2012, για έγκριση ενός δανείου μαμούθ 52.5 δις Ευρώ, με ταυτόχρονη δήλωση όλων, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει αναπόσπαστο μέλος της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. Τότε, για μερικές μόνο εβδομάδες, σίγησαν οι απειλητικές συστάσεις Αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Πολιτικής περί εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη, στέλνοντας ενθαρρυντικά μηνύματα εις την διεύθυνση των Αθηνών.

Πάπας Φραγκίσκος : Τα RFID τσιπάκια είναι ευλογία από τον Θεό

Σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση κατά την καθολική εκκλησία, ο πάπας Francis, υποστήριξε ξεκάθαρα και τάχθηκε υπέρ των τεχνολογιών RFID Chip και το εξαιρετικό δυναμικό που διαθέτουν για την ανθρωπότητα.
Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ομιλίας ο Ποντίφικας, μίλησε στο πλήθος για την άποψή του σχετικά με την τεχνολογία RFID και διαβεβαίωσε τους οπαδούς του ότι καμία πνευματική βλάβη δεν μπορεί να προέλθει από την υποδοχή του εμφυτεύματος RFID .

Μην αφήσεις Παναγία μου να πεθάνω πριν παραδώσω σε χέρια σίγουρα την εικόνα σου

O γέρο Χαραλάμπης έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του με την νοσταλγία της χαμένης του πατρίδας. Σκεφτόταν συνέχεια το όμορφο χωριό του κοντά στην Προύσα και τα μάτια του βούρκωναν. Μ’αυτόν τον καημό έφυγε για την ζωή.
Συχνά έπαιρνε στην αγκαλιά του τον εγγονό του τον Μπάμπη, και του μιλούσε για το χωριό του. Του περιέγραφε πως ήταν η εκκλησία, το σχολείο που έμαθε τα πρώτα του γράμματα, την πλατεία που έπαιζε. Με μεγάλη λεπτομέρεια του περιέγραφε το σπίτι που γεννήθηκε, παντρεύθηκε, απέκτησε τα παιδιά του.
Ο Μπάμπης μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Πάντα όμως θυμόταν τον παππού του….. 

Η μετάνοια είναι μία πνευματική άνοιξη

Το γεγονός το αφηγήθηκε μία εθελόντρια αδελφή νοσοκόμα και συνέβη στο παλαιό νοσοκομείο των Πατρών, στον «Άγιο Ανδρέα».
Είπε: «Περί το 1968-69 έκανα την πρακτική μου εξάσκηση στο παλαιό νοσοκομείο των Πατρών που βρισκόταν κοντά στο κάστρο. Η κατάσταση βέβαια ήταν θλιβερή από κτιριακής πλευράς, παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες που λιγοστού νοσηλευτικού προσωπικού και των γιατρών. Εμείς οι εθελόντριες βοηθούσαμε όσο μπορούσαμε τις μόνιμες αδελφές και συγχρόνως εξασκούμεθα.

Ο υπερήφανος δεν μετανοεί είναι…νούς αμεταμέλητος!

Στα ησυχαστήρια των Κατουνακίων, στην Καλύβα «Γέννησις του Χριστού» με εγκράτεια και άσκηση ζούσε ο Μοναχός Ιλαρίων, σαν υποτακτικός στην Συνοδεία του Γέροντος Αρτεμίου και Παντελεήμονος Μοναχού.
Ο Μοναχός Ιλαρίων είχε ευστροφία και ετοιμότητα στο μυαλό, ήταν εγκρατής και άκρως ασκητικός, είχε πολύ μελέτη στα Πατερικά βιβλία, έκανε τον Κανόνα του ανελλιπώς και απέφευγε τις συναντήσεις και συναναστροφές με τους άλλους ερημίτες Μοναχούς.
Σιγά, σιγά και χωρίς ο ίδιος να το καταλάβει πίστεψε στην ιδέα και στο λογισμό του, ότι αυτός σαν έξυπνος και μελετηρός που ήταν, δεν είχε ανάγκη από τις συμβουλές των Πατέρων και γι’ αυτό τους απέφευγε.

Ἔτσι σὲ ἐξαπάτησε ὁ Σαμαρὰς τὸ 2012. Αὐτὴ τὴ φορὰ θυμᾶμαι!

Αὐτὲς εἶναι οἱ προεκλογικὲς ἐξαγγελίες τῆς Νέας Δημοκρατίας πρὶν τὶς ἐκλογὲς τοῦ 2012.
Ἕνα φυλλάδιο ποὺ φρόντισαν ἐπιμελῶς μετὰ τὶς ἐκλογὲς νὰ ἐξαφανίσουν… 18 σημεῖα τὰ ὁποῖα ὑποσχέθηκε προεκλογικὰ ὁ Σαμαρὰς καὶ στὰ ὁποῖα σὲ ὅλα πλὴν τῆς προώθησης τῶν ἀποκρατικοποιήσεων δὲν τήρησε!
Αὐτοὶ εἶναι οἱ λόγοι γιὰ τοὺς ὁποίους θὰ ἔπρεπε νὰ εἶχε παραιτηθεῖ ἤδη ἀπὸ τὴν πρώτη μέρα! Αὐτὴ τὴ φορὰ θυμᾶμαι…

Η σταύρωση των χριστιανών της Συρίας και η προδοσία

Πάνω από δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία. Και ενώ ο τακτικός στρατός έχει επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της Συρίας, στο Χαλέπι και στις περιοχές κοντά σε αυτό, στην Βόρεια Συρία, μαίνονται οι μάχες ανάμεσα στον στρατό και σε δύο τρομοκρατικές οργανώσεις ισλαμιστών, την Αλ-Νούσρα και το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας, παρακλάδια της Αλ-Κάιντα που αποσχίστηκαν από αυτήν και δρουν πλέον ανεξάρτητα.