“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

☦ Μην κρίνετε κανέναν όπου υπάρχει κρίση, δεν υπάρχει αγάπη

Μην κρίνετε κανέναν όπου υπάρχει κρίση, δεν υπάρχει αγάπη. Κύριε η Αγάπη να μας σώσει. Θα καταδικαστείς στη δεύτερη Τρομερή και Ένδοξη Παρουσία Του, και στη συνέχεια θα κρίνει χωρίς έλεος  εκείνους που δεν δημιούργησαν έλεος. 

☦ Δάσκαλε πού δίδασκες...

Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Ἱερώνυμος νουθετεῖ τούς ἀνυπάκουους ἱερωμένους καί τούς προτρέπει νά συμμορφωθοῦν μέ τίς ἀποφάσεις τῆς ΔΙΣ, ἀλλιῶς νά πᾶνε εἴτε στά σπίτια τους οἱ ἔγγαμοι, εἴτε στά μοναστήρια τους οἱ ἄγαμοι.

Θυμόμαστε ἀντίστοιχα τή δική του συμπεριφορά κατά τή συλλογή ὑπογραφῶν μέ αἴτημα νά διεξαχθεῖ δημοψήφισμα γιά τήν... κατάργηση ἤ ὄχι τῆς ἀναγραφῆς τοῦ θρησκεύματος στίς ταυτότητες.

☦ Έτσι κι εμείς πρέπει να γονατίζουμε πρωί και βράδυ ενώπιον του Θεού, με προσευχή

Η καμήλα γονατίζει το βράδυ για να την ξεφορτώσουν. Και ξαναγονατίζει το πρωί για να δεχθεί πάλι το φορτίο στους ώμους της.

Έτσι κι εμείς πρέπει να γονατίζουμε πρωί και βράδυ ενώπιον του Θεού, με προσευχή.

☦ Νὰ τρέχουμε στὴν ἐξομολόγηση, ...

Νὰ τρέχουμε στὴν ἐξομολόγηση, ὄχι μὲ δικαιολογίες, γιὰ νὰ πείσουμε τὸν πνευματικό, ὅτι δὲν φταῖμε ἢ ὅτι ὁ ἄλλος μᾶς παρακίνησε καὶ σφάλλαμε. Ἀλλὰ νὰ τρέχουμε μὲ μετάνοια, μὲ συντριβή, μὲ ταπείνωση. Κάθε φορᾶ ποὺ πέφτουμε, νὰ τρέχουμε στὴν ἐξομολόγηση.

Ὅσιος Ἄνθιμος τῆς Χίου

orthodoxia-ellhnismos

☦ Να εύχεστε η Δευτέρα Παρουσία να γίνει βράδυ, για να μην βλέπουμε ο ένας τα αίσχη του άλλου. (✞) Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Σεραφείμ.

☦ Άνθρωπε!

Αδελφέ!

Ποτέ μην ξεχνάς ότι είσαι μικρός Θεός μέσα στην λάσπη!

Μέσα στην λάσπη του σώματός σου εσύ έχεις την ζώσα Εικόνα του Θεού. Πρόσεχε πως ζεις.

Πρόσεχε τι κάνεις με την Εικόνα του Θεού που είναι μέσα σου.

☦ «Βρήκαμε τα καλυβάκια των γυμνών ασκητών, αλλά αυτοί τίθενται σε αορασία!»

Διήγηση γέροντος Παρθενίου Αγιοπαυλίτου: Μία φορά που πήγαμε πάνω στο βουνό με τον μακαριστό παπα- Ανδρέα, ευρήκαμε δυο καλύβες, με ξυλαράκια, με μία εικόνα και ένα καντηλάκι, και μία γωνιούλα, αλλά δεν βρήκαμε κανέναν.

Ψάξαμε από δω, από κει, αλλά δεν τον βρήκαμε, ενώ ήταν εκεί ο άνθρωπος, γιατί και το καντηλάκι και ένα φαναράκι με λαδάκι ήταν αναμμένο και ένα βιβλίο που διάβαζε εκεί πέρα, αλλά δεν τον βρήκαμε.

☦ "ο αγώνας θα είναι σκληρός και επικίνδυνος. Η προστασία του ΘΕΟΥ θα σώζει τα γνήσια παιδιά του" Όσιος Γέροντας Εφραίμ ο Αριζονίτης

konstantinoupolipothoumeno

☦ Ο ΕΠΟΥΡΑΝΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΣ

Στην παραβολή του Σπορέως που διαβάζεται την Δ΄ Κυριακή του Λουκά, ο Θεός παριστάνεται ως γεωργός. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Θεός δανείζεται την εικόνα αυτή. Είμαστε «Θεού γεώργιον». Χωράφι και αμπελώνας του Θεού. Ο Θεός αρέσκεται ιδιαιτέρως να εμφανίζεται ως γεωργός, που φροντίζει για όλα όσα χρειάζεται ένας αγρός ή ένα αμπέλι για να αποδώσει. «Ο Πατήρ μου ο γεωργός εστι», λέει ο Χριστός. Η Αγία Γραφή βρίθει από εικόνες, όπου ο έμπειρος γεωργός Θεός κάνει όλα τα χρειαζούμενα για μια καλή καρποφορία.

☦ Γέροντας Γαβριήλ Αγιορείτης: “Η Μετάνοια θα σώσει την Ελλάδα μας και όλο τον κόσμο! Με 500.000 όμως εκτρώσεις τον χρόνο, έχουμε Μετάνοια;”

apantaortodoxias