“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Συρία: Προς Κουρδικό κράτος με αμερικανική υποστήριξη;

Πόσο μακριά βρισκόμαστε από την ίδρυση ενός Κουρδικού Κράτους; Ο πόλεμος στη Συρίας ίσως να έχει ως αποτέλεσμα την ίδρυσή του, με αμερικανική υποστήριξη, λένε παρατηρητές. 
Εάν κάποιος επικεντρώσει την προσοχή του πάνω στον χάρτη τις περιοχές που βομβαρδίζουν οι Τούρκοι στην Συρία, θα καταλάβει ότι ο στόχος είναι η αποτροπή της κατάκτησης εδαφών από τους Κούρδους της Συρίας, που ενδέχεται να οδηγήσουν στη δημιουργία ενός ενιαίου Κουρδιστάν.

ΠΟΥ…«ΠΑΡΑΘΕΡΙΖΟΥΝ» ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ!

Μια φωτογραφία ντοκουμέντο που κυκλοφορεί το Russian TV, αποκαλύπτει πως βασικά στελέχη των δολοφόνων Τζιχαντιστών βρίσκουν όποτε θέλουν άσυλο και ανάπαυση στην Τουρκία του Ερντογάν, ο οποίος «πουλάει» υποκρισία στην Ευρώπη και αυτοί αντί να τον στείλουν εκεί που πρέπει, τον πληρώνουν αδρά.

ΟΙ ΑΓΙΑΣΜΕΝΟΙ

(Ἕνα παλιὸ κείμενο γιὰ τὴν ἐνεστῶσα χρεία) 
π. Δημητρίου Μπόκου
Ἐν­νιὰ στὸν ἀ­ριθ­μό, ἕ­ξι ἀ­γό­ρια καὶ τρί­α κο­ρί­τσια ἀ­π’ τὰ Γραμ­με­νο­χώ­ρια τῶν Ἰ­ω­αν­νί­νων οἱ θρυ­λι­κοὶ Ζω­σι­μά­δες (1750-1840 περίπου), ἀ­πο­τε­λοῦν μιὰ ἐν­τε­λῶς ἐ­ξαι­ρε­τι­κὴ πε­ρί­πτω­ση μο­να­δι­κῶν ἀν­θρώ­πων.
Τὰ κο­ρί­τσια (Ἀ­λε­ξάν­δρα, Ζω­ή, Ἀγ­γε­λι­κὴ) ἔ­μει­ναν στὰ Γι­άν­νε­να, ἐ­νῶ τὰ ἀ­γό­ρια (Ἰ­ω­άν­νης, Ἀ­να­στά­σιος, Νι­κό­λα­ος, Θε­ο­δό­σιος, Ζώ­ης, Μι­χα­ήλ) κα­τέ­φυ­γαν στὴ Ρω­σί­α καὶ ἀλ­λοῦ, ἀ­σχο­λού­με­νοι μὲ τὸ ἐμ­πό­ριο. Καὶ ὁ πλοῦ­τος τους, σὰν εὐ­λο­γη­μέ­νος, αὔ­ξα­νε καὶ ἐ­ξέ­πλητ­τε τὸν κό­σμο. Μὰ ἐ­κεῖ­νοι δὲν ξι­πά­στη­καν.

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 21

Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ, ιατρός
(Ομιλία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821)
“Βίος ανεόρταστος, μακρά οδός απανδόχευτος’’, έλεγαν οι παλιοί. Ζωή χωρίς γιορτές, μοιάζει με ταξίδι πολυήμερο χωρίς ανάπαυση, χωρίς ανεφοδιασμό.
Η 25η Μαρτίου, για ‘μάς τους Έλληνες, είναι πνευματικό πανδοχείο, που προσφέρει διπλή ανάπαυση και διπλό ανεφοδιασμό. Και ο λόγος είναι, ότι την ίδια μέρα εορτάζουμε  δυο μοναδικές και ανεπανάληπτες ελευθερίες μας. Πρώτα την ελευθερία από τα δεσμά του θανάτου λόγω της αμαρτίας, και έπειτα την ελευθερία του Γένους μας από την τουρκική σκλαβιά.

ΜΗ ΦΟΒΟΥ ΕΛΛΑΣ σε λίγο θα χαμογΕΛΛΑΣ - Του Δρ. Βαρδάκα Κωνσταντίνου

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ είναι το έπαθλο του πόνου και της αδικίας που υπέστη  ολάκερη η Ρωμιοσύνη. Και θα μας δοθεί, είναι το μόνο σίγουρο των ημερών μας.

Γράφτηκε Κυριακή 24 Μαρτίου 2013, αυτός ο φόβος που  απλώθηκε τώρα φέρνει το χαμόγελο της Λευτεριάς με οποιοδήποτε τίμημα.


Τι ταράζεσαι μικρό ποίμνιο;

 Γιατί κλαίς και πονάς;

Μήπως βλέπεις τον εχθρό να προσμένει να σε κατασπαράξει;

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ…ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η τελευταία ελπίδα των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίοι είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι που ετοιμάζονται να εισβάλουν μόλις αρθεί η βίζα για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Μάλιστα!

Αρχιεπισκοπή Αθηνών: ''Το ράσο δεν αρκεί να δώσεις μαρτυρία Χριστού και Εκκλησίας;''

Θ.Π: Tόσα χρόνια γνωρίζαμε ότι η μαρτυρία δίνεται με το Σταυρό … Τώρα  ο Σταυρός έγινε προαιρετικός;;;; Θα θυμίσω τι μαρτυρία Χριστού, έδωσε ο Ευγένιος Ροντιόνωφ  όταν τον αποκεφάλισαν οι Μουσουλμάνοι γιατί αρνήθηκε να βγάλει το Σταυρό του και να αλλαξοπιστήσει. Κι εμείς πρέπει να πιστέψουμε τώρα, ότι δίνουμε μαρτυρία Χριστού βγάζοντας το Σταυρό;;;
Με αφορμή την αναπαραγωγή κυρίως στο διαδίκτυο της δήθεν είδησης ότι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος "επέλεξε να μη φέρει σταυρό και εγκόλπιο" στο πλαίσιο της επίσκεψης αγάπης και διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που πραγματοποίησε πρόσφατα στον Πειραιά, ώστε "να μην θίξει το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων", διευκρινίζονται τα ακόλουθα: