“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Η Παναγία Θεοτόκος – Η Χώρα του Αχωρήτου

Η Παναγία Θεοτόκος - Η Χώρα του Αχωρήτου
«Τείχισόν μου τας φρένας, Σωτήρ μου
το γαρ Τείχος του κόσμον ανυμνήσαι τολμώ,
την Άχραντον Μητέρα Σου
εν πύργω ρημάτων ενίσχυσόν με,
και εν βάρεσιν εννοιών οχύρωσόν με·
Συ γαρ βοάς των αιτούντων πιστώς τας αιτήσεις πληρούν.
Συ ουν μοι δώρησαι γλώτταν,
προφοράν, και λογισμόν ακαταίσχυντον
πάσα γαρ δόσις ελλάμψεως πάρα Σου καταπέμπεται, Φωταγωγέ, ο μήτραν οικήσας Αειπάρθενον»
Κάθε φορά που πηγαίνω στην Κωνσταντινούπολη, Πόλιν αφιερωμένη στην Παναγία Θεοτόκο, επισκέπτομαι και τη γνωστή Μονή της Χώρας. Μονή αφιερωμένη στον Θεάνθρωπο Χριστό, την Χώραν των ζώντων. 

Η Τουρκία Έτοιμη για Κατάρρευση. Ο Ερντογάν Βαδίζει σε Τεντωμένο Σχοινί…

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Δεν είναι κρυφό μυστικό ότι στην Τουρκία η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο σε κάθε επίπεδο, όπως ολοφάνερη είναι και η έλλειψη εμπιστοσύνης της διεθνούς κοινότητας προς την πολιτική ηγεσία της. Μάλιστα τελευταία σύμφωνα με τουρκικές πηγές αρχίζει να φαίνεται και ρήξη στις σχέσεις Ερντογάν – Νταβούτογλου, που σηματοδοτεί και ρήξη στο εσωτερικό του ΑΚΡ.

Τουρκία: Η απελευθέρωση της βίζας θα γεμίσει την Ευρώπη Τούρκους από την Ανατολία

Τον κίνδυνο να πλημμυρίσει η Ευρώπη Τούρκους από την Ανατολία, επισημαίνουν παρατηρητές σχολιάζοντας την απελευθέρωση της βίζας στις 4 Μαίου, που προβλέπεται στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό.
Για να ισχύσει η απελευθέρωση της βίζας απαιτείται να έχουν εκπληρωθεί 72 κριτήρια και σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας της τουρκικής ραδιοτηλεόρασης, TRT καταβάλλεται προσπάθεια να έχουν υλοποιηθεί μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία.

Δεκαέξι γυναίκες βομβιστές ταξιδεύουν από την Τουρκία για να διαπράξουν τρομοκρατικές πράξεις στη Ρωσία. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ άραγε ΠΟΣΕΣ ;

Τα ΝΕΑ και οι ΒΟΜΒΕΣ ταξιδεύουν γρήγορα.
από Pravda.Ru
¨Δεκαέξι γυναίκες έχουν εκπαιδευτεί στην Τουρκία για τη διεξαγωγή τρομοκρατικών ενεργειών. Οι γυναίκες αυτές ταξιδεύουν στη Ρωσία μέσω των ευρωπαϊκών χωρών. 

Η γενιά του 1821 και εμείς

Αργούσε πολύ να ξημερώσει η ασέληνη νύχτα που άπλωσε στη χώρας μας η τουρκική ημισέληνος. Ο λαός μας, που είχε διδάξει τον κόσμο να ζει ελεύθερος, σήκωνε στενάζοντας επί αιώνες τον σκληρό της τυραννίας ζυγό. Ένας λαός που εκπολίτισε και φώτισε με το φως του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού την οικουμένη ζούσε τετρακόσια χρόνια στο πηχτό σκοτάδι της τουρκοκρατίας. Οι απόγονοι του Σωκράτη, του Περικλή, του Μιλτιάδη, του Μεγαλέξανδρου και όλων των αγίων και μαρτύρων της Πίστεώς μας είχαν καταντήσει αξιοθρήνητοι ραγιάδες. Και ζούσαν μέσα στη φρικτή ατίμωση.

Υπέρτατη ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ. Μουζάλας: Ο ΣΥΡΙΖΑ πότε δεν υποστήριξε τις θέσεις της Τασίας – Η Αμυγδαλέζα είναι ανοιχτή

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός 
Αυτοί έχουν βαλθεί ή να μας τρελάνουν ή έχουν βάλει σκοπό του χρόνο του Γενάρη να βάλουν υποψηφιότητα για το Όσκαρ ηθοποιίας.
Σήμερα ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Μουζάλας (ναι αυτός που θα έδιωχνε ο Καμμένος, αλλά στο φόβο να φύγει αυτός την έκανε για Αμερική, πήγε στους Εβραίους, τους έκατσε στα 4 και γύρισε με το κεφάλι ψηλά) είπε τα παρακάτω:

Οσιος Πορφύριος: «Πρώτον καταλλάγηθι τοις σε λυπούσιν»

Tο να συγχωρούμε όσους μας έβλαψαν, το θεωρούσε ο Γέροντας πολύ βασικό. Πολύ συχνά επαναλάμβανε το στίχο της ευχής: «Πρώτον καταλλάγηθι τοις σε λυπούσιν».
Καί στην εξομολόγηση έδινε ιδιαίτερη σημασία σ᾿ αυτή την πνευματική αμαρτία, να θυμόμαστε το κακό που μας έκανε κάποιος και να του κρατάμε κακία η πικρία η έχθρα. Ήθελε τις ψυχές μας ανεξίκακες, γεμάτες συγχωρητικότητα και καλοσύνη.
«Η κακή σκέψη δεν κρύβεται.Επηρεάζει δυσμενώς για μας εκείνον για τον οποίον σκεπτόμεθα άσχημα, ακόμη και από μακριά, ακόμη και όταν δεν συνειδητοποιεί αυτός τον λόγο για τον οποίον έρχεται σε αντίθεση μαζί μας.