“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Το Γενέσιο της Θεοτόκου - Ερμηνεία της εικόνας

Λίγες ημέρες μετα την έναρξη του εκκλησιαστικού έτους, την 8η Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία μας πανηγυρίζει «το Γενέθλιον της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας».
Διά το γεγονός αυτό τα Ευαγγέλια σιγούν. Η ίδια άλλωστε σιγή απλώνεται γύρω από το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της Θεοτόκου. Ελάχιστοι είναι και οι λόγοι της, που διεσώθησαν. Αρκεί νά σημειωθεί, ότι η προτροπή πρός τους υπηρέτες κατα το θαύμα εν Κανά της Γαλιλαίας «ό,τι άν λέγῃ (ο Χριστός) ὑμῖν, ποιήσατε» (Ιω. 2, 5) είναι οι τελευταίοι της λόγοι, που αναφέρουν τα Ευαγγέλια. Από τότε (το θαύμα έγινε στις αρχές του πρώτου έτους της δημοσίας δράσεως του Κυρίου) και στο εξής η Θεοτόκος παρακολούθησε με σιωπή την δράσι του Υιού της και σιωπηλή έπνιξε τον πόνο της κάτω από τον Σταυρό Του.

Με έξοδα του δημοσίου ταξίδευε και ο υιός...της κυρίας Μπιρμπίλη

Το ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και η παρέα του που έφεραν τη χώρα σε αυτά τα χάλια θεωρούσαν το Κράτος τσιφλίκι τους το γνωρίζαμε αφού ζήσαμε από πρώτο χέρι... ...τις προκλητικές τους συμπεριφορές. Όμως το ότι θα έφθαναν σε απίστευτα επίπεδα μικροπρέπειας δεν το περίμενε κανείς. Αναφερόμαστε στην ευνοούμενη του ΓΑΠ και τέως υπουργό του Τίνα Μπιρμπίλη. Πιο συγκεκριμένα, όπως σήμερα αποκαλύπτει το www.moneypro.gr, με τον υιό της ταξίδεψε πέρυσι η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη. Το ταξίδι της «πράσινης Τίνας» δεν έγινε στα πλαίσια των υπουργικών της καθηκόντων, αλλά στα πλαίσια των νέων αρμοδιοτήτων της ως εκπροσώπου της χώρας στον ΟΟΣΑ.

Ανάλυση: Το νέο σήμα του ΠΑΣΟΚ

Αισθητικά, είναι άρτιο. Άλλωστε μόνο που γράφει ΠΑΣΟΚ από κάτω κι έχει το χρώμα της γλίτσας, πώς να μη μας αρέσει; Εντάξει, μπορεί δύο ακτίνες να ξέφυγαν στο πέρασμα του χρόνου, αλλά και οι επτά που απέμειναν μια χαρά είναι. Δεν ξέρω κι αν μάθατε τι συμβολίζουν, γιατί πέρα από το αισθητικό του ζητήματος, ο συμβολισμός είναι που έχει και την περισσότερη σημασία.
Η πρώτη ακτίνα λέει, συμβολίζει "την εθνική κυριαρχία και την ακεραιότητα". Αυτή δηλαδή που παρέδωσε ο Γιωργάκης, βάζοντας την Ελλάδα στο ΔΝΤ......πριν 2,5 χρόνια. Είναι μάλλον η πρώτη, η λειψή στα αριστερά γιατί δεν έχει μείνει και πολλή από δαύτη.

Θα τον μεθύσετε τον Ήλιο! Σίγουρα ναι!

http://topolitikon.blogspot.gr

Πρωτοσέλιδο στο Bloomberg: Οι Έλληνες καθαρίζουν τουαλέτες στη Σουηδία!

Χωρίς πολλά λόγια… Μιλάμε για ένα από τα πρώτα θέματα ενός διεθνούς δικτύου που το διαβάζουν εκατ. άνθρωποι την ημέρα… Η δουλειά δεν είναι ντροπή ούτε το να πλένεις πιάτα ούτε το να καθαρίζεις τουαλέτες…Το μακροσκελές άρθρο, περιλαμβάνει ιστορίες Ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά τα πράγματα και εκεί δεν είναι ιδανικά. Η Ελλάδα διώχνει τα παιδιά της, νέους ανθρώπους με όραμα και μέλλον… Αυτοί που θα έπρεπε να κληθούν να ανοικοδομήσουν τη χώρα, πετώντας έξω όλους αυτούς που τόσα χρόνια ρήμαξαν τη χώρα.   olympia

Milliyet: Κρίση με την Ελλάδα, με αφορμή τη Δυτική Θράκη

Ο σοφός λαός έχει μία χαρακτηριστική παροιμία: "Δώσε θάρρος στον χωριάτη, να σ' ανέβει στο κρεβάτι". Κι αυτό ακριβώς επέτυχε με την χαμηλών τόνων απάντησή του στα λεγόμενα του Ταγίπ Ερντογάν για "τούρκους της Θράκης", ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ κ. Δελαβέκουρας. Αν και επισημάναμε πως η χλιαρή έως αστεία (για τους Τούρκους) απάντηση της Ελληνικής πλευράς δεν θα φέρει αποτέλεσμα, ήρθε ένα δημοσίευμα της Milliyet μέσω του οποίου αποδεικνύεται πως τελικά η Τουρκία κλιμακώνει ή επιθυμεί να κλιμακώσει προς το χειρότερο τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Και είναι απολύτως λογικό να συμβεί αυτό, αφού με δεδομένη την εσωτερική αναταραχή που υπάρχει στην Τουρκία λόγω ΡΚΚ και την αποτυχημένη εμπλοκή της Άγκυρας στην Συρία, η Ελλάδα προβάλει ως το καλύτερο θύμα για την ανάταση της ψυχολογίας, αφού οι φοβικοί πολιτικοί της δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται πως στην περίπτωση της Τουρκίας η καλύτερη αντιμετώπιση που μπορεί να υπάρξει σήμερα είναι αυτή των υψηλών τόνων διπλωματικής αντίδρασης.

ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

"ΔΙΗΓΗΣΙΣ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ
Από τα 1770 έως τα 1836"

Υπαγόρευσε: Θεόδωρος Κωνσταντίνου Κολοκοτρώνης
Συγγραφή: Γεώργιος Τερτσέτης

Μια συγκλονιστική φωτογραφία που αξίζει όσο χίλιες λέξεις!

Η προσπάθεια που κάνουν οι αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο δεν συγκινεί και πολλούς! Δεν χρειάζονται προβολείς όμως για να δείξουν τη δύναμη της ψυχής τους. Αρκεί μονάχα η θέληση για να τους ανεβάσει στο υψηλότερο βάθρο! Και η φωτογραφία το αποδεικνύει περίτρανα...  newsbomb

Οι Έλληνες πεθαίνουν, αλλά … όλα καλά !!!

Της Μιχαλούς
"Ολα καλά, κοντεύουμε να βρούμε την έξοδο του τούνελ" γράφει το εβδομαδιαίο δελτίο της Alpha Bank!!!  Μα τι λένε; Η χώρα βρίσκεται σε ραγδαία κατάρρευση, όχι μόνον οικονομική, αλλά και κοινωνική και ψυχολογική. Οι πολίτες αυτοκτονούν επειδή δεν έχουν να πληρώσουν τις τράπεζες ή τις υποχρεώσεις τους γενικά... Λουκέτα, ανεργία σε ημερήσια διάταξη, άστεγοι, ουρές στα συσσίτια, επιστήμονες να μεταναστεύουν, ένα ολάκερος Λαός είναι, χωρίς χαμόγελο και ελπίδα αλλά με το φόβο … Η ανεργία ανεβαίνει χωρίς φρένα και καλπάζει συνεχώς. Μάλιστα όπως κατέγραψε η Ελληνική Στατιστική Αρχή το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας έφτασε τον Ιούνιο το 24,4%, από 23,5% τον Μάιο 2012 και 17,2% τον Ιούνιο πέρυσι. Οι άνεργοι πλέον έχουν φτάσει τους 1.216.410, καθώς μέσα σε έναν χρόνο περίπου 1.000 πολίτες έχαναν κάθε ημέρα την εργασία τους.

Η ΣΤΕΙΡΑ ΜΗΤΗΡ ΔΕΙΚΝΥΤΑΙ

Μία από τις πιο ξεχωριστές γιορτές του λειτουργικού χρόνου είναι το Γενέθλιον της Υπεραγίας Θεοτόκου. Δεν είναι μόνο η υπέρβαση των φυσικών νόμων που επισυμβαίνει στο πρόσωπο των γονέων της Παναγίας, του Ιωακείμ και της Άννας. Δεν είναι μόνο η χαρά που λαμβάνουμε οι άνθρωποι όταν βλέπουμε να έρχεται στον κόσμο ένα παιδί. Είναι, κυρίως, το γεγονός ότι ανοίγει ο δρόμος για να νικηθεί η πνευματική στειρότητα, η ακαρπία στη ζωή του κόσμου, χάρις στην παρουσία της Υπεραγίας Θεοτόκου. Βρισκόμαστε στην περίοδο της Παλαιάς Διαθήκης. Η ατεκνία είναι όνειδος για τους Ισραηλίτες. Πολλώ μάλλον για εκείνους που ανήκαν στη γενιά του Δαβίδ, όπως ο Ιωακείμ και η Άννα. Η στειρότητα στερεί από το ζευγάρι την ελπίδα και το προνόμιο να ανήκουν στους προπάτορες του αναμενόμενου Μεσσία. Οι άνθρωποι αποδίδουν την ατεκνία στην οργή του Θεού επάνω στο στείρο ζευγάρι.