“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Δεκαπενταύγουστος της Παναγιάς και της πίστης….

Από τη Σοφία Καρυπίδου
Ο Αύγουστος για τον Ελληνισμό, είναι ο μήνας της Παναγίας, καθώς θυμάται και τιμά την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η γιορτή της Παναγίας, θεωρείται από τις κορυφαίες της Χριστιανοσύνης, ενώ η προετοιμασία των πιστών, που αρχίζει από την 1η Αυγούστου με τη νηστεία, διαρκεί 15 ολόκληρες ημέρες, μέχρι τον ευλογημένο Δεκαπενταύγουστο. Σε ολόκληρη την Ελλάδα όπως και στις χώρες της διασποράς, όπου διαμένουν οι απόδημοι Έλληνες, τιμάται με τον δυνατόν καλύτερο η μνήμη της Θεομήτορος και η μετάστασή της από την γη στον ουρανό. «Κάλεσε στο σπίτι της συγγενείς και γείτονες, τους ανακοίνωσε το επίκεντρο μεγάλο ταξίδι «σαρώνει την οικίαν, ετοιμάζει την κλίνη και πάντα τα προς ταφήν επιτήδεια».

2016 Independent: η Τουρκία μετατρέπεται σε μια καινούργια Συρία και σε ένα νέο Ιράκ - 1992 ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: ότι έπαθε το Ιράκ, το ίδιο θα πάθει και η Τουρκία.

Γράφει  ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Λέτε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ να διάβαζε Independent; Έλεγε όμως ο Άγιος Γέροντας του Έθνους μας όταν ζούσε… όταν διαβάζει κανείς εφημερίδες , είναι σαν να διαβάζει τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης.

Σέ ἀπόγνωση τό Φανάρι καί ὁ Πατριάρχης Βαρθολομαῖος.

Μήνυμα μέ νόημα πρός τήν Κωνσταντινούπολη ἀπό τόν Ρῶσο ὑπουργό Ἐξωτερικῶν Σεργκέι Λαβρώφ
Στό Πατριαρχεῖο «ἀπολογοῦνται», «τιμωροῦν», καί «ἐκβιάζουν» προκειμένου νά μαζέψουν τά «ἀσυμμάζευτα» πού προκάλεσε ἡ ψευτοσύνοδος τοῦ Κολυμπαρίου

Τοῦ Διονύση Μακρῆ
Μεγάλη ἀνησυχία σέ βαθμό ἀπόγνωσης ἐπικρατεῖ στούς κόλπους τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου μετά τά «μεθεόρτια» τῆς ψευτο-συνόδου τοῦ Κολυμπαρίου ἀλλά καί τά ραγδαῖα γεγονότα πού ἐξελίσσονται στήν Τουρκία ἔπειτα ἀπό τό ἀποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα πού ὁδηγεῖ στήν ψύχρανση τῶν σχέσεων Ἄγκυρας καί Οὐάσιγκτον. Ἡ ἀνησυχία αὐτή προκαλεῖ περαιτέρω τριγμούς στό Φανάρι καί τό ὁδηγεῖ σέ μία σειρά πράξεων καί ἀποφάσεων λίαν ἐπιπόλαιων πού βραχυπρόθεσμα ἀλλά καί μακροπρόθεσμα ἀναμένεται νά τό ἐκθέσουν καί νά μειώσουν τό κύρος του πανορθοδόξως...

Στην κοίμηση της Θεοτόκου

Άγιος Νικόλαος ο Καβάσιλας
«Άνθρωπος ήταν. Από τους ανθρώπους εβλάστησε. Κι ήταν μέτοχος σε κάθε κοινό χαρακτηριστικό του ανθρώπινου γένους. Δεν κληρονόμησε όμως την ίδια νοοτροπία ούτε παρασύρθηκε από την τόσο μεγάλη κακία που επικρατεί σ' αυτή τη ζωή. Αλλά νίκησε την αμαρτία κι αντιστάθηκε στη φθορά της φύσεώς μας κι έδωσε τέλος στην κακία.