“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Κινδυνεύει το ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ από τους τζιχαντιστές;

Φώτο από thiva-nikolas.blogspot.com 
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα το παραπάνω ερώτημα τίθεται για να  λάβουν οι καθ ύλην αρμόδιοι τα κατάλληλα μέτρα αν και  θέλω να πιστεύω ότι είναι εν εγρηγόρσει.
Το φανατικό Ισλάμ με τους Παγκόσμιους χορηγούς τους δείχνει εδώ και χρόνια το απεχθές προσωπείο του κατ εξοχήν στις πηγές της Ορθοδοξίας στην Μέση Ανατολή με ειδεχθή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

«Η ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας θα οδηγήσει σε τρίτο βαλκανικό πόλεμο»

Βελιγράδι
Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, συνεχίζουν να δίνουν την αμέριστη υποστήριξη προς τους Αλβανούς για τη δημιουργία της ‘Μεγάλης Αλβανίας’, αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναταραχή στα Βαλκάνια και την περιοχή  για να γίνει μια νέα Μέση Ανατολή.

Ειρωνεύονται τα Ιερά Λείψανα των αγίων, όμως βαλσάμωσαν για να προσκυνούν, τους μεγαλύτερους άθεους εγκληματίες του 20ου αιώνα...

Το παρόν άρθρο γράφτηκε ώστε να δείξει για άλλη μια φορά την υποκρισία της ομάδας φανατικών που εμφανίζονται στο διαδίκτυο ως «άθεοι» εκφράζοντας έναν αντι-χριστιανικό παροξυσμό.

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Λίγες μέρες έμειναν από τις πολύ κρίσιμες τουρκικές εκλογές, στις 7 Ιουνίου και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα πολύ μπερδεμένο τοπίο όπου δύσκολα μπορεί κανείς να βγάλει κάποια ασφαλή συμπεράσματα. Το γεγονός είναι ότι οι εκλογές αυτές θα είναι καθοριστικές για το μέλλον της Τουρκίας και σίγουρα θα επηρεάσουν αποφασιστικά τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και συνεπώς και στην Ελλάδα.

“Αν οι δαίμονες εμφανίζονται ως άγγελοι…”

του Ιερομονάχου Σεραφείμ Ρόουζ
Ε: Αν οι δαίμονες εμφανίζονται ως άγγελοι και λένε τα πράγματα που θα έλεγαν οι άγγελοι, τότε πως μπορεί κανείς να διακρίνει ποια είναι η αλήθεια;
Α: Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Πρέπει να ταπεινωθείς πρέπει να είσαι σε μια κατάσταση όπου θα θέλεις την αλήθεια του Θεού, κι όχι να ψάχνεις για «εμπειρίες». Φυσικά, θα έλεγα  να γίνεις ένας Ορθόδοξος Χριστιανός και να ανακαλύψεις όλους τους κανόνες που κατευθύνουν μια χριστιανική ζωή. Αυτό βοηθά, παρ’ ότι …δεν είναι εγγύηση γιατί μπορείς να πλανηθείς και ως Ορθόδοξος Χριστιανός επίσης.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΛΕΙΨΑΝΟΦΟΒΙΚΟΥΣ! ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΦΡΟΣΥΝΗΣ

Οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη και οι αντιρρήσεις του για την μεταφορά το Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στο Αντικαρκινικό νοσοκομείο "Ο Άγιος Σάββας" οφείλονται εν πολλοίς σε άγνοια. 
Είναι πασιφανές ότι ο Νίκος Φίλης δεν γνωρίζει τι θα πει Ιερό Λείψανο και για ποιον λόγο ο πιστός λαός προσκυνά τα λείψανα των Αγίων. 

Toν Ιούλιο η υπογραφή για τα BRICS: Ο Α.Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής στην Ufa

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ
Xρονοδιάγραμμα ένταξης της Ελλάδας στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS, το αντίπαλο δέος του ΔΝΤ, εκδόθηκε από την Ρωσία και βάση αυτού τα επόμενα time schedule έχουν ως εξής:

Ρωσία: Μαζί με την οικονομική πρόταση στην Ελλάδα στέλνουν και το καταδρομικό Moskva στο Αιγαίο

Οι γεωπολιτικές συνθήκες στην περιοχή μας επηρεάζουν άμεσα τις οικονομικές και το αντίθετο. Πρόκειται για μία αμφίδρομη σχέση που πραγματοποιείται...
Οι γεωπολιτικές συνθήκες στην περιοχή μας επηρεάζουν άμεσα τις οικονομικές και το αντίθετο. Πρόκειται για μία αμφίδρομη σχέση που πραγματοποιείται από τα αρχαία χρόνια,  κατά τα οποία οι ελληνικές Τριήρεις όργωναν την Μεσόγειο για οικονομικούς και στρατιωτικούς λόγους.