“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Τελικά μήπως είναι αναπόφευκτος ο Γ.Π.Π. ;

Θα υπάρξουν «συνέπειες» αν συνεχιστεί η βία στην Ουκρανία διαμηνύει ο Ομπάμα
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπάμα προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν «συνέπειες» εάν συνεχιστεί η βίαιη κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας αλλά και σε ενδεχόμενη επέμβαση των στρατιωτικών δυνάμεων στο  Κίεβο. Επίσης καταδίκασε στον έσχατο βαθμό την βία που επικρατεί διαμηνύοντας ότι υπάρχει ακόμα η επιλογή της ειρηνικής επίλυσης της κατάστασης.

Για σήκω Γέρο του Μωριά

Τσάμικο ηρωικό τραγούδι, μεταπολεμικής ηχογράφησης, από τη Γεωργία Μηττάκη. Στο κλαρίνο, ο Βασίλης Μπατζής. Ηχογράφηση δεκαετίας '50.

Βουλγαρία: Πάλι στο προσκήνιο ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Φεβρουάριος 19, 2014.
Μόσχα.
Κοινή ρωσο-βουλγαρική επιτροπή στις 7-8 Απριλίου θα εξετάσει την υλοποίηση του έργου για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Αυτό ειπώθηκε από  το Ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ. Ο Ρώσος υπουργός αναφέρθηκε στη συμφωνία του 2007 μεταξύ της Ρωσίας-Βουλγαρίας και Ελλάδας και τόνισε ότι τον Απρίλιο θα γίνει μια συνάντηση της διακυβερνητικής επιτροπής, η  οποία θα συζητήσει για το θέμα.

4 ΚΑΚΑ, ΕΜΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΑΣ...

Υπάρχουν τέσσερα κακά και εάν ο άνθρωπος έχει ένα απ' αυτά ούτε να μετανοήσει μπορεί ούτε η προσευχή του να εισακουστεί από τον Θεό.

Πρώτο είναι η υπερηφάνεια.
Ο υπερήφανος νομίζει ότι ζει καλά, ότι η διαγωγή του αρέσει στον Θεό και στους ανθρώπους, ότι πολλοί ωφελούνται με την συναναστροφή του και ότι ταυτόχρονα απαλλάχτηκε από πολλές αμαρτίες. δεν κατοικεί ο θεός στον άνθρωπο που σκέπτεται έτσι.

Ουκρανία: "Σύγκρουση πολιτισμών" φέρνει αλλαγές συνόρων;

«πως θα λειτουργήσει (η Τουρκία) ως ο «κλειδοκράτορας» των Στενών;»
Ουκρανία: "Σύγκρουση πολιτισμών" φέρνει αλλαγές συνόρων; Κατά τον «προφήτη» του 21ου αιώνα, Σάμιουελ Χάντιγκτον, η Ουκρανία μαζί με την Τουρκία και την… Ελλάδα, αποτελούν τα τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα κρατών τα οποία το κάθε ένα με τον δικό του τρόπο πρόκειται να γνωρίσουν μεγάλες φουρτούνες στην προσπάθειά τους να γιατρέψουν την πολιτισμική «σχιζοφρένια» που τα χαρακτηρίζει.

Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Αφήνοντας κατά μέρους και για την ώρα την Τουρκία αλλά και την περίπτωσή μας, θα επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας στην Ουκρανία. Όπως έγραφε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ο μεγάλος αυτός διανοητής και «statesman» των ΗΠΑ, η Ουκρανία αποτελεί την πλέον ενδεικτική περίπτωση κράτους το οποίο θα βίωνε την επερχόμενη «Σύγκρουση των Πολιτισμών» σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αποτελέσει ένα αρχετυπικό παράδειγμα των πολέμων του 21ου αιώνα.

Σελίδες από το ημερολόγιο του Βαγγέλη

Η Τουρκία σύντομα δίχως Στενά

Του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα
Και ενώ την Ελλάδα την βάλανε στα οικονομικά στενά, την Τουρκία θα την αφήσουν  σύντομα  δίχως ΣΤΕΝΑ

Άνοιξη του 2008… διάλογος γενόμενος στο Περιβόλι της Παναγίας.
Στην επικαιρότητα μεσουρανούσε το θέμα της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη.

Γέροντας: Πριν λίγες μέρες είχα την επίσκεψη στο κελί μου επισήμων Ρώσων επιχειρηματιών. Με παρεκάλεσαν θερμά να κάνω προσευχή να ματαιωθούν οι ενέργειες να στηθεί στην Αν. Ευρώπη το δίκτυ αυτού του θανάτου.
Τους απάντησα ότι κάθε μέρα εδώ κάνουμε προσευχή υπέρ της ΕΙΡΗΝΗΣ του ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ κόσμου. Πρέπει όμως και εσείς καλοπροαίρετα να εξαντλήσετε όλα τα ειρηνικά μέσα.

Περί Φιλοξενίας των Μοναχών

Κάποια επίσημη γιορτή που οι μοναχοί της Σκήτης κάθισαν να φάγουν όλοι μαζί σε κοινό τραπέζι, ένας Αδελφός είπε στον τραπεζάρι:

-Εγώ δεν τρώγω ποτέ μαγειρευμένο φαγητό, μόνο ψωμί κι αλάτι

Εκείνος πάλι φώναξε δυνατά για ν’ ακούση ο βοηθός του:

-O Αδελφός δεν τρώγει μαγείρευμα. Φέρε του αλάτι.

Τότε ένας από τους μεγάλους Γέροντας είπε αυστηρά στον Αδελφό:

Η ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΒΓΑΖΟΥΝ ΨΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

Ο Γέροντας Ζαχαρίας προσευχόταν για τους γονείς του μετά το θάνατό τους και ιδιαίτερα για τον πατέρα του, επειδή ήταν μέθυσος και έβριζε. Όταν έγινε Στάρετς, μια ημέρα μιλούσε με ένα δαίμονα και τον ερώτησε:
-Έχετε πολλούς χριστιανούς στην κόλαση; …;
-Βέβαια, απάντησε ο δαίμονας και ο πατέρας σου ήταν εκεί, αλλά τον έβγαλες εσύ με τις ελεημοσύνες που έδωσες για την ψυχή του και με τις προσευχές σου. 

ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΑΒΡΙΗΛ…

Για τούς πειρασμούς και τις θλίψεις
«εν τω κόσμω θλίψιν εξετε' αλλά θαρσείτε, εγώ νενίκηκα τον κόσμον»
(Ίωάν. 16, 33).       
Με παραχώρηση του Θεού συμβαίνουν οι πειρασμοί στους ανθρώπους. Δεν είναι έργο της εγκαταλείψεως του Θεού, αλλά ένδειξη της κηδεμονίας του Θεού.

Β.Μαρκεζίνης: “ΗΠΑ & Γερμανία τελειώνουν με το Κυπριακό και πιάνουν την ελληνική ΑΟΖ”

Ο Βασίλης Μαρκεζίνης κατακεραυνώνει την κυβέρνηση και τους πολιτικούς της Ελλάδας που βρίσκονται στην εξουσία κατηγορώντας τους για «υποταγή» και παντελή έλλειψη ηγετικών χαρακτηριστικών που θέτουν τη χώρα σε κίνδυνο. Επισημαίνει ταυτόχρονα πώς η Ελλάδα είναι προσδεμένη στο άρμα των ΗΠΑ και της Γερμανίας, «οι οποίες έχουν παραμερίσει τις διαφορές τους με σκοπό να περιορίσουν τη Ρωσία». Κάτι όμως που δεν είναι εύκολο.