“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Καταδικάζει η Κύπρος τις δηλώσεις Ερντογάν

Το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου ομόφωνα και ανεπιφύλακτα καταδικάζει τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ρεπζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην κατεχόμενη Κύπρο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου. Το Εθνικό Συμβούλιο ομόφωνα θεωρεί πως οι δηλώσεις αυτές ναρκοθετούν τον εν εξελίξει δικοινοτικό διάλογο ο οποίος έχει εισέλθει σε φάση εντατικής διαπραγμάτευσης, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Οι δηλώσεις και η συμπεριφορά του πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Ερντογάν και εν γένει της Τουρκίας, στο Κυπριακό, έχουν ήδη καταγγελθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον γγ του ΟΗΕ, στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και στην ΕΕ. Καταγγελίες και διαβήματα θα γίνουν επίσης από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τα πολιτικά κόμματα προς διάφορες κατευθύνσεις.

http://www.newsbomb.gr

Οι σπεκουλαδόροι και τα εγγόνια μας


Το τι ακούω από χθες το βράδυ με την ανακοίνωση των μέτρων στήριξης της Ελλάδας από Κομισιόν και ΔΝΤ δεν περιγράφεται. Οι ανόητοι και οι φανατικοί υποστηρικτές της καταστροφής περιμένουν τώρα να χαρακτηριστεί πτωχευμένη η Ελλάδα και να συμβούν τα εξής: να σταματήσουν Δημόσιο και Ταμεία να πληρώνουν μισθούς και συντάξεις, να κλείσουν όλα τα μαγαζιά, μέχρι και για συσσίτια για τους Έλληνες πολίτες μιλάνε. Οι σπεκουλαδόροι που είτε από άγνοια, είτε γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα ρίξουν την Κυβέρνηση, είναι αυτήν την στιγμή οι βασικοί εχθροί της Ελλάδας. Είναι η πέμπτη φάλαγγα που παίζει με τη σωτηρία της Ελλάδας, γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα κερδίσουν κάτι από τον τρόμο του κοινού. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα συμβεί φυσικά και η Ελλάδα εξασφαλίζει την επιβίωσή της για τα επόμενα χρόνια με αίμα βέβαια, και θυσίες από το λαό της, αλλά δεν γινόταν διαφορετικά. Εκείνο που έχει σημασία όμως, είναι ότι ακόμα και τα εγγόνια μας θα πληρώνουν τα όσα λάθη και όσα εγκλήματα έγιναν τις τελευταίες δεκαετίες από τις ελληνικές κυβερνήσεις, γιατί η επιμήκυνση του χρέους για 30 χρόνια αυτό ακριβώς σημαίνει: ότι τα εγγόνια μας θα πληρώνουν τα δικά μας λάθη. Αυτό έχει σημασία για τις επόμενες γενιές και όχι οι αρλούμπες και οι ανοησίες των σπεκουλαδόρων του καλοκαιριού.

http://www.newsbomb.gr

Επίσημη χρεοκοπία - Η Fitch μας έθεσε σε καθεστώς "Restricted default"

Ο πρώτος Οίκος κήρυξε ήδη την Ελλάδα σε "περιορισμένη χρεοκοπία" (Restricted default) και όχι "επιλεκτική χρεοκοπία" (selected default). Είναι ο οίκος Fitch, ο οποίος δεν περίμενε καν να περάσει η Παρασκευή. Αναμένεται εντός της ημέρας και η Standars & Poors να θέσει την Ελλάδα σε καθεστώς "περιορισμένης χρεοκοπίας". Κανείς δεν γνωρίζει για πόσο καιρό ια μείνουμε σε αυτό το καθεστώς και πως ακριβώς θα εκτιμηθεί αυτή η κατάσταση από τις αγορές. Από την κυβέρνηση προσπαθούν να περάσουν κλίμα ότι ¨"Όλα θα πάνε καλά", αλλά ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί και τι αλυσιδωτές επιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν.  Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του οίκου, «μια πιο ενιαία και συνεκτική πολιτική απάντηση απέναντι στην ελληνική κρίση και απέναντι στην ευρύτερη χρηματοπιστωτική αστάθεια στην Ευρωζώνη μετριάζει τη βραχυπρόθεσμη πίεση στα πιστωτικά προφίλ των χωρών της περιοχής». Ο οίκος ανακοίνωσε ότι θα υποβαθμίσει την αξιολόγηση της Ελλάδας σε “Restricted Default” μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης του ΧΑ. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF), Charles Dallara, είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα θα τεθεί σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας» από τους οίκους αξιολόγησης, αλλά για λίγο. Ο γενικός διευθυντής του IIF, τόνισε επίσης ότι ο οργανισμός ξόδεψε πολύ χρόνο μελετώντας τους κινδύνους που σχετίζονται με την τοποθέτηση της Ελλάδας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας από τους οίκους αξιολόγησης. «Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι δεδομένου του εύρους του προγράμματος και της συνολικής βελτίωσης του outlook για την Ελλάδα, ότι η ‘επιλεκτική χρεοκοπία’ είναι μία προσωρινή κατάσταση για την Ελλάδα που θα περάσει πολύ γρήγορα», υπογράμμισε. Η πρώτη βέβαιη επίπτωση είναι ότι από την Δευτέρα (και εφ' όσον στο μεταξύ και άλλοι δύο οίκοι μας θέσουν υπό καθεστώς χρεοκοπίας) οι ελληνικές τράπεζες θα παύσουν να αντλούν ρευστότητα από την ΕΚΤ με διαδοχικές, ελπίζουμε βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στην ελληνική πραγματική οικονομία...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr