“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

☦ ΕΊΠΕ ΜΟΝΑΧΗ: «Μην κοιτάς πίσω στο παρελθόν, ούτε μπροστά στο μέλλον. Διεκδικήστε μόνο το παρόν, γιατί έχει το θέλημα του Θεού»

☦ Ο ουρανός πάνω στη γη… Η Θεία Λειτουργία!

Ένα θαυμαστό περιστατικό για τις ψυχές που έχουν ανάγκη!

… Αν είναι σωσμένος ο άνθρωπος, αυξάνει η ανάπαυση του. Βγάζουμε στην Λειτουργία μερίδες για την Παναγία, τα δώδεκα τάγματα των Αγγέλων, τους Αγίους. Γιατί να τους βγάλουμε μερίδες, αφού είναι σωσμένοι κοντά στον Θρόνο του Θεού;

☦ Τι φοβερά υπόθεσις το που θα καταλήξη η ψυχή εκάστου….

Τι φοβερά υπόθεσις το που θα καταλήξη η ψυχή εκάστου!

Ω! πόσον μας πλανά η λήθη και η ραθυμία, εμέ πρώτον! Τρομερά υπόθεσις, εάν σκεφθώμεν, το αν θα επιτύχωμεν ή όχι του προορισμού μας. Τρόμος καταλαμβάνει την όλην υπόστασιν του ανθρώπου, όταν καλώς σκεφθή, τι άρα έσται επ’ εσχάτων!

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑΣ

proskynitis

☦ “Μόνο όταν συμφιλιωθεί ο άνθρωπος με τον Θεό, έρχεται και η εσωτερική ειρήνη και η εξωτερική.” Όσιος Παϊσιος ο Αγιορείτης

ΦΩΤΟ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΝΑΡΘΗΚΑΣ ΤΗΣ Ι.Μ. ΙΒΗΡΩΝ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

☦ “Ανάπαυσις της ψυχής κοντά στον Κύριο”

Του Αγίου Δημητρίου Ροστώφ

Όσο και ν΄ αναζητάς ανάπαυσι και παρηγοριά σ’ αυτόν τον πρόσκαιρο κόσμο δεν θα την βρης. Την ειρήνη και την παρηγοριά μπορεί να τη δώση στην ψυχή μόνον ο Κύριος, με τη χάρι Του. Όπως ο ίδιος είπε: «Ειρήνην αφίημι υμίν, ειρήνη την εμήν δίδωμι υμίν· ου καθώς ο κόσμος δίδωσιν, εγώ δίδωμι υμίν» (Ιω. 14. 27).

☦ Κάθε βράδυ ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ περνάει από το σπίτι του στην Σηλυβρία "μετρώντας ανάποδα" για τους κατακτητές που τα ρήμαξαν όλα.

«Ναι, αυτός έρχεται κάθε βράδυ και κάθεται εδώ στην πέτρα»....

Και όσα και να λένε οι μεγάλοι, οι πολιτικοί και οι ισχυροί, και όσα και να πιστεύει ο κόσμος, εκείνα τα μέρη θα είναι εις αιώνας αιώνων Χριστιανικά.

Όταν επήγε ο Γέροντάς μου, ο Μητροπολίτης Ύδρας Ιερόθεος, εις την Σηλυβρία, εις την πατρίδα του Αγίου Νεκταρίου, να βρει κάτι από τον τόπο, από το σπίτι όπου γεννήθηκε αυτός ο μεγάλος θαυματουργός Άγιος του αιώνα μας, έψαχνε, έψαχνε μήπως βρει κάποιο στοιχείο.