“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Η Κοσμοχαλασιά κοντά και η Αναλαμπή στην σειρά

Από ώρα σε ώρα περιμένουμε τον γείτονα μας Τούρκο να μας κάνει “μεγάλο καλό”. Και ποιο θα είναι αυτό; ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ  τον  Κολοκοτρώνη που φέρουμε μέσα μας.

Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΟΙΚΟ

Περιστέρη: Τάφος πολύ σημαντικής προσωπικότητας
Τάφος κάποιας πολύ σημαντικής προσωπικότητας και έργο ενός μεγάλου καλλιτέχνη χαρακτήρισε το απίθανο ταφικό συγκρότημα της Αρχαίας Αμφίπολης η επικεφαλής της ανασκαφής, Αικατερίνη Περιστέρη. Για εξέχον μνημείο και εξαιρετικά σημαντικό που του προσδίδει χαρακτηριστικά μοναδικότητας έκανε λόγο η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μετά την αποκάλυψη του ψηφιδωτού δαπέδου με την παράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης.

Ξεψυχά ο ΟΠΕΚ και πέφτει η τιμή του πετρελαίου

Του Γιώργου Δελαστίκ
Κατρακυλούν συνεχώς οι τιμές του πετρελαίου - τόσο του τύπου Μπρεντ στο Λονδίνο, το οποίο έπεσε προχτές στα 88,46 δολάρια το βαρέλι, όσο και... του τύπου WTI (ακρωνύμιο των λέων West Texas Intermediate) στη Νέα Υόρκη που βυθίστηκε ακόμη περισσότερο, στα 85,13 δολάρια το βαρέλι, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω είναι 159 λίτρα.

Πράκτορες της Τουρκικής ΜΙΤ πολεμούν μαζί με τους ισλαμοφασίστες του ISIS

Το ότι το καθεστώς της Αγκυρας έχει ενισχύσει τους ισλαμοφασίστες του ISIS με κάθε τρόπο το γνωρίζαμε. Αλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν έχουν αποκαλυφθεί νταλίκες γεμάτες οπλισμό τις οποίες οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας προωθούσαν στον ISIS. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό μπορείτε να το διαβάσετε σε ένα κείμενο που υπογράφει ο σύντροφος Σεϊτ Αλντογκάν.

Ρωσία και Ισραήλ “στριμώχνουν” την Τουρκία στην Κύπρο

Απόψε ή αύριο θα συναντηθούν Αναστασιάδης - Πούτιν
Ρωσία και Ισραήλ «στριμώχνουν» την Τουρκία με παράλληλες ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου, την περίοδο που η Τουρκία έχει δεσμεύσει παρανόμως θαλάσσιο χώρο εντός της Κυπριακής ΑΟΖ για έρευνες του πλοίο Barbaros, γράφει το protothema.