“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Μ. Κλίντον: Στην Κύπρο να αξιοποιήσετε το φυ-σικό αέριο κατάλληλα !!!

Λευκωσία: Η ανθρωπότητα είναι αλληλοεξαρτώμενη και αν όλοι επιλέξουμε τη δημιουργική και παραγωγική συνεργασία μεταξύ μας αντί τις συγκρούσεις και τις διαμάχες, τότε θα έχουμε ένα πολύ καλύτερο μέλλον και αμοιβαία οφέλη για όλους, δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Κύπρο, ως προσκεκλημένος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, και έδωσε διάλεξη για την οικονομική κρίση. Ο πρώην πλανητάρχης είναι Επίτιμος Chancellor της Laureate International Universities στην οποία ανήκει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο από το 2005. Τη διάλεξη, που δόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στη Λευκωσία, παρακολούθησαν πέραν των 600 ατόμων, μεταξύ των οποίων η ΥΠΕΞ Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, ο ΥΠΟΙΚ Βάσος Σιαρλή, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο πρώην ΥΠΟΙΚ Μιχάλης Σαρρής , ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, άλλοι πρώην αξιωματούχοι, αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων, προσωπικότητες της οικονομικής ζωής, μέλη διπλωματικών αποστολών καθώς και καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Εντολή πολέμου ...Από τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας !

Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει δώσει εντολή να προετοιμαστεί μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, για την περίπτωση που η συριακή κυβέρνηση αποπειραθεί να δώσει πυραύλους ή χημικά όπλα στο λιβανικό σιιτικό ισλαμιστικό κίνημα Χεζμπολάχ, δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ. "Έδωσα εντολή στο στρατό να αυξήσει τη συγκέντρωση πληροφοριών και τις προετοιμασίες (. . .) ούτως ώστε (εάν είναι αναγκαίο) να μπορέσουμε να εξετάσουμε την διεξαγωγή μιας επιχείρησης", είπε ο Μπαράκ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό Κανάλι 10 του Ισραήλ.
Αντικείμενο της επιχείρησης αυτής θα είναι η "πιθανή μεταφορά προηγμένων οπλικών συστημάτων, κυρίως αντιαεροπορικών πυραύλων ή βαρέων πυραύλων εδάφους-εδάφους (. . .) θα μπορούσε επίσης να υπάρξει μεταφορά χημικών μέσων (σ.σ. όπλων) από τη Συρία στο Λίβανο", είπε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας.
"Από τη στιγμή που (ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ) αρχίσει να πέφτει, θα παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και θα συνεργαστούμε με άλλες υπηρεσίες", συνέχισε ο Μπαράκ.

Οι Γερμανοί εφοπλιστές τρέμουν τους Έλληνες!!!

Η γερμανική έκδοση των Financial Times εξηγεί γιατί ''η Ελλάδα επιβαρύνει τη γερμανική εμπορική ναυτιλία''.Η γερμανική έκδοση των Financial Times αναφέρεται στις εξελίξεις στην παγκόσμια ναυτιλία. Στο δημοσίευμα με τίτλο «η Ελλάδα επιβαρύνει τη γερμανική εμπορική ναυτιλία», η FTD σημειώνει ότι «οι Έλληνες εφοπλιστές επωφελούνται στην αγορά της εμπορικής ναυτιλίας εξαιτίας της κρίσης και διεκδικούν βαθμιαία τα πρωτεία των Γερμανών πλοιοκτητών. Οι Γερμανοί εφοπλιστές με πλοία τσάρτερ συνεχίζουν να ελέγχουν ακόμη το μεγαλύτερο στόλο εμπορικών πλοίων, ωστόσο δεν παίζουν σχεδόν κανένα ρόλο στις σημερινές μεγάλες συμφωνίες».

Προωθείται άμεσα η ανακήρυξη της ΑΟΖ !!!

Tης Όλγας Τάντου.
Πιάνει δουλειά η εξαμελής επιτροπή επιστημόνων και ειδικών. Στην άμεση ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της χώρας μας προχωρά η κυβέρνηση!
Έπειτα από την αδιανόητη κωλυσιεργία όλων των ελληνικών κυβερνήσεων από το 1982 -οπότε η χώρα μας συμμετείχε στη Διάσκεψη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την ψήφιση της νέας Σύμβασης για το Δίκαιο της θάλασσας, την οποία επικυρώσαμε στις 21 Ιουλίου 1995-, επιτέλους δηλώνουμε επίσημα ότι έχουμε αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα όσον αφορά στη διαχείριση ζώντων ή μη πόρων του βυθού, του υπεδάφους και των υπερκείμενων υδάτων στην έκταση της ΑΟΖ νοτίως της Κρήτης, της οποίας τα αποθέματα αντιστοιχούν, βάσει ελληνικών και διεθνών ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή, σε 35 με 40 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου (πετρέλαιο και φυσικό αέριο μαζί), που αποτιμώνται σε 2,4 τρις δολάρια!

Έκρηξη στον πετρελαιαγωγό Β.Ιράκ-Τουρκίας !!!

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Με το PKK να χτυπά στρατηγικούς στόχους  Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε στον πετρελαιαγωγό Κιρκούκ- Γιουμούρταλικ ( Αδανα), με αποτέλεσμα να διακοπή η μεταφορά πετρελαίου από το Βόρειο Ιράκ στην Τουρκία και στο λιμάνι Γιουμούρταλικ. Το ακριβές σημείο της επίθεσης είναι στην περιοχή Μάρντιν σε απόσταση αναπνοής απο τα σύνορα με τη Συρία.

Καταπολεμήστε τον Καρκίνο με απλά μέσα "Μη πετάτε τις φλούδες λεμονιού" !!!

Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο το λεμόνι χωρίς να πετάξουμε τίποτε? Απλά. Τοποθετήστε το λεμόνι στην... κατάψυξη. Όταν το λεμόνι παγώσει , πάρτε τον τρίφτη σας, και τρίψτε ολόκληρο το λεμόνι (δεν χρειάζεται να το ξεφλουδίσετε! Όπως τρίβουμε το λεμόνι στα γλυκά) και ρίξτε το πάνω σε όλα ΟΛΑ σας τα φαγητά. Τοποθετήστε το μέσα....στο ουίσκυ σας, το κρασί σας, την σαλάτα, τα γλυκά, τον καφέ τα φαγητά, στο παγωτό γενικά ΠΑΝΤΟΥ! Το λεμόνι θα δώσει σε όλα μια...... ανέλπιστα καλή γεύση. Κυρίως κάτι που σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει ποτε. ΥΓΕΙΑ = Οι φλούδες λεμονιού περιέχουν 5 έως 10 φορές περισσότερες βιταμίνες από ότι ο χυμός του λεμονιού και δυστυχώς εμείς αυτό το τμήμα το πετάμε….. Οι φλούδες του λεμονιού έχουν την δυνατότητα να ανανεώνουν τα κύτταρα του σώματος μας με το να εκτοπίζουν τα τοξικά στοιχεία που εισέρχονται στον οργανισμό μας από τις τροφές και το περιβάλλον. ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ= Το κίτρο που περιέχει είναι ένα μαγικό συστατικό καθώς σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα!!!! ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΕΊΝΑΙ 10.000 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ?????

Η αναγνώριση του Αιγαίου ως Αρχιπελάγους στο Διεθνές Δίκαιο !!!

Η γεωδετική ένωση ενός παράκτιου αρχιπελάγους με το συμπαγές καθεστώς των χωρικών υδάτων προβλέπεται από το διεθνές αρχιπελαγικό δίκαιο ως προϋπόθεση για την εγγύηση της ασφάλειας και της ενότητας του ηπειρωτικού και νησιωτικού χώρου. Παρέχει, σύμφωνα με τη φύση του ως διεθνές δίκαιο, τις εγγυήσεις για την ενιαία αμυντική διάσταση που αποκτά ένας αρχιπελαγικός χώρος. Κι εδώ φαίνεται η λανθασμένη νομική βάση που χρησιμοποιεί η Ελλάδα. Σύμφωνα με την κοινή αίσθηση δικαίου, είναι αδύνατον το διεθνές δίκαιο κι ο διεθνής νομοθέτης να αφήνουν αφύλακτα τα νησιά ενός αρχιπελάγους, με την εφαρμογή του χερσαίου- επαναλαμβάνω γιατί είναι ειδικός όρος-, χερσαίου κανόνα των 6 νμ, επειδή απλά κάποιοι λεγόμενοι «ειδικοί» του διεθνούς δικαίου, στην πάντα κλυδωνιζόμενη και φτωχή Ελλάδα, εφαρμόζουν λανθασμένα το χερσαίο κανόνα σε περίπτωση νησιών.

Tότε θα γίνει το θαύμα και θα έρθει το ποθούμε-νο... !!!

Καθημερινά καταρρέουν οικονομικά συνάνθρωποί μας και οικογένειες φτάνουν στην ανέχεια. Άνθρωποι αξιοπρεπείς και περήφανοι περιθωριοποιούνται από τον οικονομικό ορυμαγδό. Προσωπικά, καταφέρθηκα εναντίον του μνημονίου και των πρωτεργατών της υπαγωγής σε αυτό ιδιαίτερα έντονα νομίζω, μα πλέον έφτασα στοτραγικότατο σημείο να πιστεύω πως τελικά παρ' όλο τον αργό θάνατο που βιώνουμε όλοι μας στο πετσί μας, εν' τέλλει ίσως έτσι έπρεπε να γίνουν τα πράγματα... Από πνευματική πλευρά για να εξοντωθεί το άθλιο εγώ μας που θέριεψε και μας κατεσπάραξε τον καιρό της ευημερίας των δανεικών και από την πλευρά της καθημερινής πραγματικότητας γιατί εν' όψει των καταφανών εξελίξεων στην περιοχή η χώρα μας διαλυμένη στο εσωτερικό της δεν ξέρω σε ποια κατάσταση χειρότερη θα μας έβρισκε το σήμερα...

Ρωσία: Προειδοποίηση Πούτιν για τη Συρία !!!

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε σήμερα ότι οποιαδήποτε απόπειρα γίνει για να ενεργήσει κάποια χώρα εκτός του πλαισίου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όσον αφορά τη Συρία, θα αποδειχθεί "μάταιη"."Σύμφωνα με τον πρόεδρο, κάθε προσπάθεια να δράσει (κάποια χώρα) εκτός του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα είναι αναποτελεσματική και θα πλήξει το κύρος αυτού του διεθνούς οργανισμού", είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος του Πούτιν, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Έρχεται η Τρόικα και θέλει τσεκούρι σε όλα… και στους ιερείς!

Έτοιμος ο Στουρνάρας να πει το πολυπόθητο "yes sir" στα αρπακτικά της Τρόικα, που πλέον θέλουν οριζόντιες περικοπές εδώ και τώρα, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό Economist....Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει για την Ελλάδα αναφέρεται σε δημοσίευμα του Economist με τίτλο «Η τρόικα έρχεται». Σύμφωνα με το περιοδικό, τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση συνασπισμού της Ελλάδας, ενδέχεται να καταφύγουν στην επιβολή οριζόντιων περικοπών, αθετώντας τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, καθώς απέτυχε η προσπάθεια ανεύρεσης περικοπών 11,5 δισ. ευρώ που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση.

Η προδοσία της Κύπρου σ΄ ένα έγγραφο-φωτιά! Οι χουντικοί ήξεραν για την τουρκική απόβαση και παραθέριζαν !!!

Προδότες ή απλώς ηλίθιοι.; Οι χουντικοί που παρίσταναν τους υπερπατριώτες -όπως και πολλοί νοσταλγοί τους- είχαν έγκαιρα ειδοποιηθεί για τις τουρκικές στρατιωτικές ετοιμασίες για την απόβαση στη Κύπρο. Αδιαφόρησαν απολύτως και γι΄ αυτό όλοι πια έχουν πειστεί ότι επρόκειτο για προδοσία.  Το Onalert δημοσιεύει σήμερα ένα έγγραφο-φωτιά που αποδεικνύει ότι στην Αθήνα οι “πατριώτες” χουντικοί γνώριζαν τα πάντα.

Σύγχρονο θαύμα του Προφήτη Ηλία !!!

Συνομιλώντας στις 20 Ιουλίου 1972 με τον αδελφό Θεόκτιστο από την Ήπειρο, με ρώτησε αν άκουσα ένα αξιόλογο θαύμα που έγινε πριν δεκαπέντε χρόνια στα Γιάννενα από... τον προφήτη Ηλία σε ένα στρατιώτη που φύλαγε σκοπός σε ένα στρατώνα. Του είπα ότι δεν το άκουσα και τον παρακάλεσα να μου το διηγηθεί να το σημειώσουμε σε δόξα του προφήτη Ηλία .
-Άκουσε μου, λέγει. Ένας στρατιώτης φύλαγε σκοπός σε ένα στρατώνα και τα μεσάνυχτα περίπου άκουσε βήματα άνθρωπου που τον πλησίαζε . Ο στρατιώτης υπέθεσε ότι ήταν έφοδος αξιωματικών και, όπως είναι συνήθεια, πήγαιναν να δουν αν είναι ξύπνιος ή κοιμάται κ.λπ. Ο σκοπός φώναξε: Αλτ! Αλλά πάλι τα βήματα ακούονταν και τον πλησίαζαν.