“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Οι τελευταίες στιγμές του γέροντα Παίσίου. Μαρτυρία αυτόπτου μάρτυρα!!!

Ο Γέροντας Παίσιος τελικά προσβλήθηκε από καρκίνο, και νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης! Στο νοσοκομείο φρόντισαν το Γέροντα όσο μπορούσαν καλύτερα. Ο καρκίνος, όμως, προχώρησε τόσο, πού το τέλος ήταν πολύ ορατό. Η αναχώρησή του για τους ουρανούς ήταν ζήτημα χρόνου. Γι΄αύτη την αναχώρηση, για την οποία προετοιμαζόταν σε όλη του τη ζωή, ήθελε να αφιερώσει και τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής του στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Σουρωτής. Ο μακαριστός Χριστόφορος Οικονόμου ήταν κοντά του και σε γράμμα του περιγράφει την αναχώρηση του Γέροντα από το Νοσοκομείο: «Σήμερα έφυγε και ο π. Παΐσιος από το νοσοκομείο. Είχε πολύ κόσμο και μας είπαν ότι θα έβγαινε στο σαλόνι για να ευλογήσει. Τελικά, εκείνη την ώρα έφευγε από το νοσοκομείο. Ο κόσμος, οι γυναίκες, νοσοκόμες, γιατροί, άρρωστοι, συνωστίζονταν όλοι γύρω του. Ψήλωσε το χέρι του και από την πόρτα χαιρέτησε τους άρρωστους στους διπλανούς θαλάμους. Ένας άρρωστος στο διάδρομο πού είχε ορρούς στο χέρι πήγε να του φιλήσει το χέρι, αλλά ο π. Παΐσιος φίλησε το χέρι του ασθενούς.

Όλοι οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ στον ανακριτή για τα υποβρύχια!!!

Επείγουσα αίτηση στον ειδικό ανακριτή Γαβριήλ Μάλλη κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου ζητώντας την άμεση εξέταση ως μαρτύρων των μελών του ΚΥ.Σ.Ε.Α. της περιόδου 1998-1999 καθώς και αξιωματούχων εκείνης της περιόδου οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση της προμηθείας τεσσάρων υποβρυχίων για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού. Μέλη του ΚΥΣΕΑ την επίμαχη περίοδο ήταν μεταξύ άλλων ο τότε πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης, ο τότε υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου αλλά και ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ε. Βενιζέλος

Aν δεν μπορεί ο Σαμαράς να διαπραγματευτεί να βάλουμε άλλον!!!

Η Αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου είναι  πάνδημο αίτημα και εθνική ανάγκη και μάλιστα πλήρως εντοπισμένη από τα τρία κόμματα που μετέχουν της κυβέρνησης γεγονός ελπιδοφόρο. Τόσο ο Σαμαράς όσο ο Βενιζέλος και το Κουβέλης, έχουν ταχθεί αναφανδόν υπέρ της και  κατήλθαν στις εκλογές ακριβώς με αυτό τον πολιτικό λόγο. Είχαν στόχο να υπηρετήσουν ανιδιοτελώς  και αυτοθυσιαζόμενοι αυτό το εθνικό συμφέρον γύρω από το οποίο μετά από καιρό υπάρχει εθνική  ομοψυχία. Το εκλογικό σώμα αποφάσισε  επαναδιαπραγμάτευση και παραμονή στο ευρώ, συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν όλοι. Ο Λαός  ψήφισε  -ο καθένας από εμάς- αυτούς που θεωρούσε πιο κατάλληλους για αυτή την αποστολή. Το εθνικό συμφέρον λοιπόν επιβάλει αν τυχών εντοπιστεί αδυναμία διαπραγμάτευσης και αμέσως μόλις αυτή εντοπιστεί, να παραιτηθεί η κυβέρνηση ώστε να αναλάβει κάποιος που μπορεί να φέρει σε πέρας την εντολή του εκλογικού σώματος.

Α. Σαμαράς : Αν χρειαστεί θα παμε και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί στους εταίρους !!!

Στο περιθώριο της ορκωμοσίας του υφυπ. Εργασίας και ερωτηθείς σχετικά ο Αντώνης Σαμαράς αποτίμησε θετικά τη χθεσινή συνάντηση των «3» ενώ για το αν υπάρχει πιθανότητα να πάνε μαζί και τρεις κυβερνητικοί εταίροι στο εξωτερικό για... να διαπραγματευθούν, απάντησε ότι είναι μία δυνατότητα, αν και δεν έχει αποφασιστεί ακόμα κάτι τέτοιο. «Είναι μια δυνατότητα, δεν το έχουμε αποφασίσει ακόμη, εάν το αποφασίσουμε, θα το κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά. Fimotro

Για άλωση της ΑΟΖ πάνε οι Τούρκοι .... Ισραήλ, Βρετανία παρόντες! Απούσα η Ελλάδα !

Στόχος των Τούρκων είναι να διεκδικήσουν και να εξασφαλίσουν ρόλο και λόγο στα κοιτάσματα φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ έχει προχωρήσει και στην ανάπτυξη τεσσάρων πολεμικών πλοίων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και εκατοντάδων στρατιωτών, για να προστατεύσει τις πλατφόρμες γεωτρήσεων για πετρέλαιο και άλλα σημεία ερευνών ανοιχτά της Κύπρου. Εξάλλου, πηγή των Βρετανικών βάσεων δήλωσε ότι δεν έχει γίνει καμία επικοινωνία με τον τουρκικό στρατό για χειρισμό της κατάστασης.
Διατύπωσε, επίσης, την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει πρόκληση από τους Τούρκους. Οι Βρετανοί, αναφέρουν ότι η δική τους άσκηση θα κινηθεί σε περιοχή, την οποία θεωρούν υπό τη δικαιοδοσία των βρετανικών βάσεων.

ΕΚΤΑΚΤΟ: “O Πίου στη διαπραγμάτευση” !!!

ellinofreneia

Financial Times : “Η Ελλάδα έχει προχωρήσει” !!!

Άρθρο στην γερμανική έκδοση των Financial Times υποστηρίζει ότι η χώρα μας έχει σημειώσει πρόοδο και έχει προχωρήσει σε μεγάλες θυσίες.  Το άρθρο που υπογράφει ο Gustav Horn φέρει τον τίτλο «Η Ελλάδα έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο από ό,τι νομίζουμε στη Γερμανία» και αναφέρεται στις μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας. Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι η ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα βελτιώνεται και η Γερμανία θα πρέπει από την πλευρά της να πιάσει τους σταθεροποιητικούς στόχους της ΕΚΤ. «Η πρόσφατη επιστολή διαμαρτυρίας 200 Γερμανών οικονομολόγων έδειξε για μια ακόμα φορά πόσο βαθιά ριζωμένες είναι οι απόψεις για τις ‘’αναξιόπιστες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου’’.

Την “κυνηγάει” ο Φύρερ !!!

Απίστευτο κι όμως... τυχαίο!!! Όλα συνέβησαν στο Ολλανδικό κανάλι NOS όταν ο εκφωνητής έλεγε ζωντανά στον αέρα την επόμενη είδηση που αφορούσε την Άνγκελα Μέρκελ και την συνάντηση της με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολλάντ. Στο βάθος στη μεγάλη οθόνη δίπλα από τον παρουσιαστή το κανάλι ...είχε βάλει τις φωτογραφίες των δύο αρχηγών κρατών, χωρις να έχει υπολογίσει πως από αριστερά υπάρχουν δύο μαύρα σημάδια που καταλάθος έπεσαν πάνω στην Άνγκελα Μέρκελ. Το ένα λίγο πάνω από το στήθος της, και το άλλο ακριβώς πάνω στο πρόσωπο της κάνοντας την να μοιάζει με τον Αδόλφο Χίτλερ! Το video με την ...Χιτλερ Μέρκελ αποσύρθηκε αμέσως, σε κλάσματα δευτρολέπτου... αλλά η αλήθεια αποτυπώθηκε σε μια φωτογραφία που, τώρα πια, ταξιδεύει στο διαδίκτυο! planet-greece

Την ουρά στα σκέλια έβαλε ο Ερντογάν - Τώρα λέει ότι το RF-4 έπεσε μόνο του!!!

Γράφει ο Γιώργος Αδαλής
Τι σας λέγαμε; Να πως απεμπλέκει η Τουρκία τον εαυτό της από μια επικίνδυνη για την ίδια κρίση, που μόνη της δημιούργησε!! Πριν από λίγη ώρα ο στρατός της Τουρκίας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε στα συντρίμμια του αεροπλάνου F-4 που ανασύρθηκαν πριν 5 ημέρες. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, δεν βρέθηκε καμία οργανική ουσία ή ίχνος εκρηκτικού. Και όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το ... αεροσκάφος δεν χτυπήθηκε από πύραυλο!!! Πρόκειται στην ουσία, για μια κίνηση εσωτερικής κατανάλωσης του ίδιου του Eρντογάν, ο οποίος , αφού είδε ότι στην περιοχή «μαλώνουν τα βουβάλια», κατάλαβε ότι θα «την πληρώσουν τα βατράχια»! 
Κι όπως σας είχαμε γράψει σε δύο προηγούμενα άρθρα μας, θα προσπαθήσει να βρει έναν τρόπο να απεμπλακεί από την υπόθεση Συρία! Βλέποντας λοιπόν την κρίση να κλιμακώνεται, και του ρώσους να στέλνουν στην περιοχή τις καλύτερες μονάδες κομάντος, τους Ιρανούς να του απειλούν ευθέως το ραντάρ της Μαλάτειας,«στρίβει με ελαφρά πηδηματάκια», καταπίνοντας ακόμη και την οδυνηρή ήττα της κατάρριψης του κατασκοπευτικού RF-4!

Οι Τροϊκανοί επιστρέφουν στην Αθήνα την ημέρα της αποκατάστασης της Δημοκρατίας!

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Στη γιορτή της Δημοκρατίας η επιστροφή της Τρόικα !!!
Τι σου κάνουν καμιά φορά τα παιχνίδια της τύχης. Την ημέρα της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στις 24 Ιουλίου, επιστρέφει στην Αθήνα η τρόικα… Η οποία ζητά έως τότε τη λήψη κάποιων εκ των μέτρων των 3 δισ. Έτσι, για να κατανοήσουν και όσοι δεν κατανοούν ότι η χώρα βρίσκεται υπό Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο και πως η Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία, η μεταπολίτευση, ουσιαστικά τελείωσε.  Real

Οι πρώτες ενστάσεις στο εκλογοδικείο και από την πρώην βουλευτή Β. Τσόνογλου!!!

Οι πρώτες ενστάσεις στο εκλογοδικείο από τους βουλευτές που δεν εξελέγησαν στις τετραεδρικές έπεσαν. Πιστεύοντας οι πρώην βουλευτές ότι οι εκλογές έπρεπε να γίνουν με τον καινούργιο εκλογικό νόμο και οι τετραεδρικές να μετατραπούν σε τριεδρικές. Ανάμεσα στους πρώην 3 βουλευτές που κατέθεσαν ένσταση είναι και η πρώην βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου. Έντονα δυσαρεστημένη και προβληματισμένη από την κίνηση αυτή φαίνεται να είναι οι 2 Βουλευτές της Ν. Δημοκρατίας είναι ο Αντρέας Κουτσούμπας και ο Βουλευτής κ. Καράμπελας εφόσον δικαιωθεί η κα Τσόνογλου τότε η κατανομή των εδρών θα είναι μία έδρα του ΣΎΡΙΖΑ με τον κ. Σταθά δεύτερη έδρα της Ν. Δημοκρατίας με τον κ. Μπασιάκο και η τρίτη του ΠΑΣΟΚ με την κα. Τσόνογλου. Αρκετοί πολίτες αντιδρούν στο άκουσμα της ένστασης στο εκλογοδικείο λέγοντας οτι το ΠΑΣΟΚ το έστειλε ο λαός στο πολιτικό καναβάτσο και αυτοί με διάφορα οικονομικα τερτίπια θέλουν να αυξήσουν την κοινοβουλευτική τους δύναμη.

H επιστροφή της Άριας Αγάτσα στο πλατό της ΕΡΤ μετά την "περιπέτεια" της πολιτικής!!!

«Η πολιτική είναι μια μεγάλη περιπέτεια», σχολίασε η πρώην βουλευτής Άρια Αγάτσα κατά την επιστροφή της στο πλατό της κρατικής τηλεόρασης. Μετά από τρία χρόνια στα βουλευτικά έδρανα η δημοσιογράφος παρουσίασε τις αθλητικές ειδήσεις κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού δελτίου της ΝΕΤ. Την κ. Αγαστά καλωσόρισε ο Αντώνης Αλαφογιώργος, ενώ η ίδια σχολιάζοντας την επιστροφή της τόνισε: «Τώρα ξαναγυρίζουμε στα αθλητικά μας. Μετά από μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία με πολλές δυσκολίες, αλλά η πολιτική είναι μια μεγάλη περιπέτεια...».
Πηγή: Real

Θα ’θελα να ήμουν εκεί....!!!

“Στις 12 Ιουλίου (νέο ημερολόγιο) του 1994, στις 11:30 τη νύχτα, την ησυχία τάραξε μια δυνατή βροντή!  Κατόπιν με συνεχείς αστραπές φωτιζόταν όλο το Άγιον Όρος.  Το απόγευμα έγινε γνωστό ότι ο Γέροντας είχε περάσει στην αιωνιότητα.” Ήθελα απόψε να ήμουν εκεί, στα χαλικάκια που θυμάμαι του τάφου σου....Τόσος κόσμος, τόσα κλάματα, τόσες προσευχές, τόσα κεριά, τόση ικεσία, τόσος πόνος, τόσες καρδιές αφημένες κάτω από τον ξύλινο σταυρό, κάτω -τελικά- από εκείνον τον Σταυρό..... Δεν το αξιώθηκα αυτό το ταξίδι.  Σου στέλνω όμως τα δάκρυα μου, τις ατέλειωτες αμαρτίες, τα βολέματά μου να τα ξεβολέψεις και να τα κάνεις προσευχές για όλους μας.  Από κοντά, θα σου αφήσω τα ζυμωμένα από τη μάνα μου πρόσφορα, τα λιβάνια, το καθαροκέρι, από κοντά δεν θα να σου μιλήσω, μόνο να προσπέσω στην χάρη σου να αξιωθώ... Από μακριά σε παρακαλώ να μην είμαι πολύ μακριά Του, Γέροντα....Πως θάθελα απόψε να ήμουν εκεί, αλλά μήπως εσύ -με την δωρεά Του- δεν έχεις μηδενίσει το "εδώ", το "εκεί ", το τοπικό και χρονικό, δεν έχεις κάνει τα πάντα απλά πέρασμα για το νυν και αεί...

Για «εισβολή» στα Κυπριακά οικόπεδα ετοιμά-ζεται η Τουρκία!!

Λευκωσία: Εισβολή στα κυπριακά οικόπεδα σχεδιάζει αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή η Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η Άγκυρα έχει δεσμεύσει περιοχές για αεροναυτική άσκηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ και συγκεκριμένα στα «οικόπεδα» 8, 9 και 12. Την ίδια ώρα, άσκηση πραγματοποιούν σε κοντινή περιοχή με τους Τούρκους και οι Ισραηλινοί. Από αύριο Πέμπτη, η περιοχή νοτίως της Κύπρου και εντός της ΑΟΖ μας, θα μοιάζει με «πολεμικό» τοπίο καθώς θα βρίσκεται σε εξέλιξη σκηνικό ασκήσεων από τις δυο αυτές χώρες.  Σημειώνεται πως το Τελ Αβίβ έχει ζητήσει -όπως πράττει πάντα- την άδεια της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αντίθεση με την Άγκυρα που σκοπίμως παρακάμπτει τη Λευκωσία.