“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

☦ Η Στρατιά των Αγίων Αγιορειτών Πατέρων

“Περικείμενη στρατιά χορείας Αγίων Αγιορειτών Πατέρων τόσων αιώνων, αυτούς εορτάζουμε αύριο Κυριακή σε Σύναξη, αυτούς παρακαλούμε να προστρέξουν για την Σωτηρία του ανόθευτου της Ορθοδοξίας και για το ακίνδυνο της Πατρίδας.”

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

☦ έφτασε "η ευλογημένη στιγμή των εξετάσεων" - ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ : “παλληκάρια εσείς δεν θα τις πάρετε”

17 Ιουνίου του 2023 Εσπερινός Σύναξης των απ' αιώνος Αγιορειτών Πατέρων  και ανακοινώθηκε:

"Άμεσα έρχονται οι νέες ταυτότητες, πολύ σύντομα οι ανακοινώσεις. Το θέμα συζητείται εδώ και χρόνια, όμως θα λυθεί «σύντομα» μετά τις εκλογές.

☦ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ

 

Ὄρη παρῆλθε πάντα, τοῦ Ἄθω Ὄρος.

Εὐρωπικῆς γῆς, τῇ ἁγιωνυμία·

Ἤνθησεν ἄνθη, ἀνθεοτρεφὴς Ἄθως,

Ὄντως νοητὰ, τούς δε θείους Πατέρας·

Χορὸν Θεουδῆ, τῶν ἐν Ἄθω Πατέρων,

Χορὸς γεραίρει, τῶν Μοναστῶν τοῦ Ἄθω.

Πληθὺς Ἀθωνιὰς, ἀμφὶ Θόωκον στῆκε Θεοῖο.

Οι άγιοι του Αγίου Όρους είναι οι φιλόστοργοι πατέρες των Αγιορειτών. Η αγάπη μας προς αυτούς προέρχεται από χρέος και ευγνωμοσύνη για τις δωρεές τους. Είναι αγάπη τέκνων προς κηδεμόνες, μαθητών προς διδασκάλους. Αυτοί μετέβαλαν την αγριότητα του Όρους σε ημερότητα, τον ακατοίκητο τόπο τον έκαναν κατοικήσιμο, την έρημο τη μετέτρεψαν σε πολιτεία. Έγιναν κτήτορες μονών και σύναξαν πλησίον τους πλήθη μοναχών. Όσο ζούσαν ήταν σύμβουλοι και μετά την τελευτή τους έγιναν πρεσβευτές για όλους. Μοναχοί από διαφόρους τόπους συγκεντρώθηκαν σ’ ένα τόπο και πήραν ένα όνομα. Ακόλουθοι του πρώτου ησυχαστή Πέτρου, που του είπε η Θεοτόκος τη χαροποιό επαγγελία, περί συνεχούς προστασίας του Όρους. Και έγινε πράγματι η Θεοτόκος μόνιμη σκέπη, φρουρός και ιατρός όχι μόνο των άγιων, αλλά και όλων των μοναχών.

☦ «Τους εν Άθω πατέρας και αγγέλους εν σώματι»

ΣΧΟΛΙΟ Θ.Π. : ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣTA ΜΗΝΑΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ. ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ !!!

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ

«Τις η καινή αύτη καί λαμπρά πανήγυρις; Τι τα νεοκρότητα μέλη, τα εν τη Εκκλησία αδόμενα; Οι του Όρους Όσιοι πάντες, χρεωστικώς σήμερον εορτάζονται»1

☦ Ἀσματική Ἀκολουθία τῶν Ὁσίων Ἁγιορειτῶν Πατέρων

ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΑΛΤΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΡΙΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Β’ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΠΟΥ ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥΣ  ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΑΕΙΝΕΙΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.  ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΜΝΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ . ΑΜΗΝ

 Θ.Π.

☦ ΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΝ ΤΩ ΑΓΙΩΝΥΜΩ ΟΡΕΙ ΤΟΥ ΑΘΩ ΔΙΑΛΑΜΨΑΝΤΩΝ

☦ “Χαίροις Οσίων Άθω πληθύς, της Βασιλίσσης, ουρανού η παράταξις”

Ήχος πλ. Α’. Χαίροις ασκητικών.

Στίχ. Συναγάγετε αυτώ τους Οσίους αυτού.

Χαίροις Οσίων Άθω πληθύς, της Βασιλίσσης, ουρανού η παράταξις, η πάσας αρχάς του σκότους, και εξουσίας δεινάς, συμμαχία θεία θριαμβεύσασα˙ οι σάρκα νεκρώσαντες, και το πνεύμα ζωώσαντες˙ οι αενάοις, των δακρύων εκχύσεσι, κατασβέσαντες, παθημάτων τους άνθρακας˙ χάριτος οι δεξάμενοι, την θείαν ενέργειαν, και φωτισμόν εν καρδία, ενυποστάτως εκλάμποντα˙ Χριστόν δυσωπείτε, ταις ψυχαίς ημών δοθήναι το μέγα έλεος.