“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ....ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

ΟΙ ΚΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ 1940

Μ. Θεοδωράκης: Ξεπούλησαν την Ελλάδα

Να σταθούν όρθιοι οι Έλληνες πολίτες και να παλέψουν ζητά ο Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Ant1. «Οι ξένοι μας βάζουν όλο και πιο βαθιά το μαχαίρι. Μας προκαλούν προσβλητικά κάθε μέρα και περισσότερο και μας οδηγούν σε έκρηξη που πιθανόν να καταστρέψει και τους ίδιους. Οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης συμπεριφέρονται απέναντι τους σαν μερμήγκια, ενώ στον λαό μας επιδεικνύουν μια τόσο τρομακτική αναλγησία, που θα πρέπει να είναι είτε συνειδητά όργανα του κακού, είτε επικίνδυνα άσχετοι, μικροί και αφελείς… Φέρονται σαν ύαινες. Από τη νέα σύσκεψη των Ευρωπαίων προκύπτει καθαρά ότι μόνος δρόμος στον οποίο μας οδηγούν με σιγουριά είναι ο δρόμος της βίας. Η φωνή της υπομονής, της συναίνεσης, του συμβιβασμού και τελικά της υποταγής σημαίνει το τέλος μας ως έθνους και ως λαού», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Άγιος Δημήτριος ο Μεγαλομάρτυρας και Μυροβλήτης

Βίος και απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου του Μεγαλομάρτυρα και Μυροβλήτη, του οποίου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη στις 26 Οκτωβρίου.

Ο Άγιος Δημήτριος ο Μεγαλομάρτυρας και Μυροβλήτης Ο Άγιος Δημήτριος, ένας από τους μεγαλομάρτυρες της Χριστιανοσύνης, γεννήθηκε περί το 280 - 284 μ.Χ. και μαρτύρησε επί των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού το 305 ή το 306 μ.Χ.
Ο Δημήτριος ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη. Είχε προικισθεί από τον Θεό με πολλά αγαθά και με πλήθος σωματικών και πνευματικών χαρισμάτων Η φήμη του έφτασε μέχρι τον καίσαρα Γαλέριο Μαξιμιανό, ο οποίος εκτιμώντας τις αρετές του τον έκανε μέλος της Συγκλήτου της πόλης και τον διόρισε στρατηγό της Θεσσαλίας και ανθύπατο της Ελλάδας. Ο Άγιος Δημήτριος, ως χριστιανός, κατηχούσε και δίδασκε με ιεραποστολικό ζήλο και με τη φωτεινή παρουσία του τους Θεσσαλονικείς, οδηγώντας τους προς τον Χριστό και την αλήθεια Του. Όταν πληροφορήθηκε ο Μαξιμιανός τη δραστηριότητα αυτή του αγίου, διέταξε και τον έφεραν ενώπιων του. Ο άγιος ομολόγησε με παρρησία την πίστη του στον Χριστό με συνέπεια να τον οδηγήσουν στη φυλακή, σ’ ένα παλαιό δημόσιο λουτρό δίπλα στο στάδιο, όπου υπέστη πολλές κακουχίες και βασανιστήρια.
Στη φυλακή ήταν και ένας νεαρός χριστιανός ο Νέστορας, ο οποίος θα αντιμετώπιζε σε μονομαχία τον φοβερό μονομάχο της εποχής Λυαίο. Ο νεαρός χριστιανός πριν τη μονομαχία επισκέφθηκε τον Δημήτριο και ζήτησε τη βοήθειά του. Ο Άγιος Δημήτριος του έδωσε την ευχή του και το αποτέλεσμα ήταν ο Νέστορας να νικήσει το Λυαίο και να προκαλέσει την οργή του Μαξιμιανού, ο οποίος πρόσταξε τους στρατιώτες να πάνε εκεί που ήταν φυλακισμένος ο άγιος και να τον φονεύσουν. Οι στρατιώτες τον λόγχευσαν σε όλο του το σώμα μέχρι θανάτου. Οι συγγραφείς εγκωμίων του Αγίου Δημητρίου, Ευστάθιος Θεσσαλονίκης, Γρηγόριος ο Παλαμάς και Δημήτριος Χρυσολωράς, αναφέρουν ότι το σώμα του Αγίου ετάφη στον τόπο του μαρτυρίου, ο δε τάφος μετεβλήθη σε βαθύ φρέαρ που ανέβλυζε μύρο, εξ ου και η προσωνυμία του Μυροβλύτη. Σήμερα ο Άγιος Δημήτριος τιμάται ως πολιούχος Άγιος της Θεσσαλονίκης.

Απολυτίκιο

«Μέγαν ερατο, ν τος κινδύνοις, σέ πέρμαχον, οκουμένη, θλοφόρε τά θνη τροπούμενον. ς ον Λυαίου καθειλες τήν παρσιν, ν τ σταδίω θαρρύνας τόν Νέστορα, οτως γιε Μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστόν τόν Θεόν κέτευε, δωρήσασθαι μίν τό μέγα λεος»


http://www.xfe.gr

O νέος Γερμανός διοικητής επιθεώρησε τους υπουργούς του...


Πρώτη επιθεώρηση σήμερα των υπουργών της τοπικής κυβέρνησης από τον πραγματικό διοικητή της, τον πρώτο ξένο κυβερνήτη  της χώρας μετά την αποχώρηση των Γερμανών ακριβώς πριν από 67 χρόνια, τον Οκτώβριο του 1944. Γερμανός και πάλι, κατά μία σατανική σύμπτωση, ο νέος διοικητής, ο χερ Χορστ Ράϊχενμπαχ δήλωσε ότι «Ο συντονισμός της βοήθειας της τρόικας προς την Ελλάδα, είναι το βασικό αντικείμενο του έργου του». Είχαν προηγηθεί συναντήσεις του με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Μιχ.Χρυσοχοΐδη, ΠΕΚΑ Γ.Παπακωνσταντίνου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή.  «Δεν είμαι εδώ για να επιβλέπω και να βαθμολογώ. Είχα απλά μια συζήτηση με έναν υπουργό και σκοπός μου είναι όχι να επιβλέπω, αλλά να ρωτάω τι είδους βοήθεια θα ήταν χρήσιμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Χρήστο Παπουτσή. «Είμαι εδώ για να συντονίσω τη βοήθεια που η τρόικα μπορεί να προσφέρει. Πρέπει να κατανοήσει ο λαός ότι πράγματι πρόκειται για παροχή βοήθειας και όχι επιβολή πολιτικής», πρόσθεσε. Τα ίδια ακριβώς έλεγε και ο Γερμανός φρούραρχος το 1941 στο πρώτο του διάταγμα: "Είμαι εδώ όχι ως κατακτητής, αλλά ως ειρηνοποιός για να βοηθήσω τους Έλληνες να προοδεύσουν"...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr