“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος περιγράφει ένα θαυμαστό γεγονός που έζησε με τον Άγιο Παΐσιο κατά τη διάρκεια αγρυπνίας στο κελλί του Τιμίου Σταυρού στο Άγιο Όρος.

-ΓΕΡΟΝΤΑ που βρισκόμαστε; -Σε ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, τελείωσε ο Εσπερινός και μπήκαμε στην ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

άρθρο από 8/3/2016
Εχθές το βράδυ την ώρα που παιζόταν το θρίλερ για το προσφυγικό εις τας Ευρώπας, ένας καλός φίλος  από αυτούς που αγωνιούν εν Χριστώ για τα τεκταινόμενα μου μετέφερε τηλεφωνικά  τον λόγο πασίγνωστου  Γέροντα που και αν κατάκοιτος με την ευχή του και το πλατύ παιδικό  του  χαμόγελο σκεπάζει  ετούτες τις κρίσιμες στιγμές την Ελλάδα από το ιερό του μετερίζι , την πτωχή  αλλά  και πλούσια καλύβα του.

Αγίου Γέροντος Παϊσίου – Υπέρ του Γένους και της Πατρίδος

Το σημαντικότερο κείμενο-παρακαταθήκη του Αγίου Γέροντα Παϊσίου του Αγιορείτου:
“Ο Γέροντας, ξεριζωμένος από την βρεφική του ηλικία, και έχοντας ζήσει τη φρίκη του πολέμου και της Κατοχής, γνώριζε από την πείρα του ότι το να «διάγωμεν ήρεμον και ησύχιον βίον» είναι μεγάλη ευλογία.

ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ Η ΤΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ

ΣΤΙΧΗΡΑ ΑΙΝΩΝ ΑΓΙΑΣ ΕΥΦΗΜΙΑΣ

«Η θαυμαστή εμφάνιση της Αγίας Ευφημίας στον Άγιο Παΐσιο» Μ.Μόρφου Νεόφυτος

ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ

Η Aγία Ευφημία: ο βίος της, η ανάμνηση του θαύματος με τους Ορθοδόξους και τους Μονοφυσίτες, η εμφάνισή της στο Γ. Παΐσιο

Η μνήμη της εορτάζεται στις 16 Σεπτεμβρίου. Η ανάμνηση του θαύματος στις 11 Ιουλίου.
Ο ΒΙΟΣ ΤΗΣ
Η Αγία Ευφημία έζησε και μαρτύρησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Γεννήθηκε στη Χαλκηδόνα από οικογένεια θεοσεβή και ευγενική. Οι γονείς της Ψιλόφρων και Θεοδωριανή φρόντισαν ώστε η Θυγατέρα τους να αναπτύξει κάθε χριστιανική αρετή.

Προσευχή για τους Ασθενείς του Αγίου Παϊσίου

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΊΟ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΨΑΛΜΩΝ
ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΠΠΑΔΟΚΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 2011

Η αγία Ευφημία [11 Ιουλίου]

του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου, δασκάλου
ΚΑΤΑΓΩΓΗ – ΔΙΩΓΜΟΙ: Η Αγία έζησε στα χρόνια του Διοκλητιανού και μαρτύρησε τό έτος 303. Καταγόταν από την Χαλκηδόνα. Ήταν κόρη του πλουσίου Συγκλητικού Φιλόφρονα και της ευσεβούς Θεοδοσιανής. Η Αγία παιδαγωγήθηκε «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου» γι' αυτό αγάπησε το Χριστό, την αγνεία και την ομολογία του Χριστού. O έπαρχος της Ανατολής Πρίσκος μαζί με τον φιλόσοφο και ιερέα του Άρη Απελιανό κήρυξε, με τη συμφωνία του Διοκλητιανού, διωγμό κατά των Χριστιανών. Κατά την εορτή του θεού Άρη ζήτησε όλοι οι κάτοικοι να προσέλθουν στη γιορτή. Όσoι δεν θα προσέρχονταν θα τιμωρούνταν με φοβερά κολαστήρια. Οι χριστιανοί κρύφτηκαν άλλοι σε σπίτια και άλλοι στις ερημιές. Ή Αγία Ευφημία ήταν επικεφαλής μιας τέτοιας ομάδας στηρίζοντας τούς πιστούς με το φλογερό της λόγο.

Το Plan B και C του σουλτάνου και το Plan freedom του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ για το Κυπριακό. Ο Δίκαιος Χατζηφλουρέντζος ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ

Φωτο: Παναγία η Γλυκοφιλούσα
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μπορεί ο δαίμων να είναι ο κοσμοκράτορας του κόσμου τούτου αλλά Ο ΚΥΡΙΟΣ είναι Ο ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ. Πήγαν και ήρθαν… τι έγινε τελικά;