“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Η Ρωσία Απειλεί το Στόλο του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα. Η Βουλγαρία Αποσύρεται από το Σχέδιο

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Τα πράγματα απ’ ότι φαίνεται αρχίζουν να ξεφεύγουν στη Μαύρη Θάλασσα … Συγκεντρώσεις πολεμικών πλοίων της συμμαχίας του ΝΑΤΟ για διεξαγωγή ασκήσεων αλλά και οι ιδέες περί στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που θα απομονώνει την Ρωσία, ανεβάζουν πολύ επικίνδυνα την αντιπαράθεση Δύσης – Ρωσίας.

ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζονας ψάλλει το Απολυτίκιο της Πεντηκοστής

Προς μετωπική σύγκρουση Ρωσίας-Toυρκίας

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν πάει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ απαιτώντας τον έλεγχο του νατοϊκού στόλου στην Μαύρη Θάλασσα και «δίοδο» στην Συρία!
O Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις αρχές Ιουλίου σε μια κρίσιμη στιγμή για τη συμμαχία.

Δάκρυσε εικόνα του Πανορμίτη στη Ρόδο

Μεγάλη είναι η προσέλευση των πιστών αυτή την ώρα, στο ναϋδριο του Αρχαγγέλου Μιχαήλ που βρίσκεται επί της οδού Ηλια Βενέζη καθώς νωρίς το πρωί υπήρξαν μαρτυρίες πιστών ότι η εικόνα δάκρυσε.
Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στη ΡΟΔΙΑΚΗ αυτόπτες μάρτυρες, όταν άνοιξε η εκκλησία στις 8 το πρωί όπως γίνεται κάθε μέρα, διαπιστώθηκε ότι στην κεντρική εικόνα και απο το μάτι του Αρχαγγέλου κυλούσε ένα δάκρυ που έφθανε μέχρι τη μέση της εικόνας.
Στο σημείο κλήθηκε ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Πόκκιας που είδε και ο ίδιος τι είχε συμβεί, ενώ στη συνέχεια το γεγονός διαδόθηκε σε όλη την πόλη με αποτέλεσμα πλήθος κόσμου να σπεύδει στο σημείο για να ανάψει ένα κεράκι  και να προσκυνήσει.

Το υπονοούμενο του Ρώσσου Πατριάρχη

ΦΩΤΟ από www.corfupost.gr
“η Μεγάλη Σύνοδος θα γίνει μετά στην Κωνσταντινούπολη δίχως την παρουσία των τούρκων;”
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ας μην γελιόμαστε. Τα Γεωπολιτικά έχουν άμεση σχέση με τα Εκκλησιαστικά. Για αυτό γίνεται αυτό που γίνεται. Και οι ¨πατριαρχικές  μπηχτές¨  θα πάνε και  θα έρχονται και το γεγονός αυτό θα εξελίσσεται δυστυχώς προς το χείριστο.

Η κλήση και αποστολή του Έλληνα

Αγίου Νεκταρίου
Ίσως ποτέ άλλοτε όπως σήμερα δεν παίρνουν τόσο δραματική επικαιρότητα τα λόγια του αγίου Νεκταρίου για την κλήση και αποστολή του Έλληνα.
Επικαιρότητα, γιατί εδώ και λίγο καιρό οι τύχες του Ελληνικού έθνους διακυβεύονται στην παγκόσμια πολιτική και οικονομική σκακιέρα· και δραματική, γιατί μάλλον οι Νεοέλληνες λησμονήσαμε την ταυτότητά μας, την ιδιαίτερη ιστορική, θρησκευτική και πολιτιστική φυσιογνωμία μας, τον ίδιο τον εαυτό μας, και θελήσαμε ν ἀκολουθήσουμε πρότυπα ξενικά, ηθος αλλότριο προς τη δική μας Παράδοση και εθνική φυσιογνωμία.

Αγιορείται παραδοσιακοί πνευματικοί

Μας διηγήθηκαν πολλά ιστορικά οι Γεροντάδες μας, με πρωταγωνιστάς ονομαστούς και πολύ εναρέτους πνευματικούς∙ όπως, επί παραδείγματι, τον παπαΓρηγόριο και τον παπαΣάββα, στην Μικρή Αγία Άννα, στα πετρχήλια των οποίων και στις συμβουλές των προσέφευγαν όχι μόνο μοναχοί και ιερομόναχοι, αλλά και Πατριάρχαι ακόμη, καθώς και πλήθη λαϊκών προσκυνητών των ιερών του Άθω σκηνωμάτων.
Ευτυχίσαμε και επιχειρήσαμε κι εμείς τέτοιες άγιες πορείες προς τους ονομαστούς και φημισμένους:

Άραγε ποιοι αλήτες έφαγαν την κοπέλα;

Φώτο από το www.capital.gr
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όταν η πολιτική αναμέτρηση καταλήγει στο νεκροταφείο τότε παύει αυτόματα ο πολιτικός πολιτισμός και όλοι γίνονται υποψήφιοι για την παγερή ατμόσφαιρα ενός νεκροτομείου.

Ο κλοιός σφίγγει επικίνδυνα και οι Έλληνες κοιμούνται

Ἡ ἐθνοκτόνος κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρᾶ ἀκάθεκτη στὴν ὁλοκλήρωση τοῦ σχεδίου της, δίχως νὰ ὑπάρχει κάποιος ἢ κάτι στὸ ὁρίζοντα ποὺ νὰ μπορεῖ νὰ ἀνακόψει αὐτὴν τὴν πορεία.
Τὸ σχέδιο ποὺ ἔχει ὡς στόχο τὴν ἰσοπέδωση τῶν Ἕλλήνων πολιτῶν κινεῖται ἀπὸ πολλές πλευρές. Ἡ ἄγρια φορολόγηση τῶν πάντων, ἡ σφαγὴ τῶν συντάξεων, τὰ capital controls καὶ ἡ προωθούμενη ἐπιβολή ΜΟΝΟ πλαστικοὺ χρήματος στὶς συναλλαγές μας, ἡ ἠλεκτρονική δικτατορία, ἡ καλπάζουσα ἀνεργία, ἡ νεοταξικὴ, νεο-μαρξιστικὴ ἐπίθεση στὶς δομές τῆς Παιδείας ποὺ ἀκόμη θυμίζουν Ἑλλάδα καὶ Ὀρθοδοξία καὶ – βεβαίως – τὸ καυτὸ ζήτημα τῆς λαθρομετανάστευσης, ἀποτελοῦν ἐκφάνσεις αὐτοῦ τοῦ ἀνίερου σχεδίου, τὸ ὁποῖο βρίσκεται σὲ πλήρη ἐξέλιξη.

Ρωσία: «Θα επαναφέρουμε το όνομα "Κωνσταντινούπολη" στους χάρτες μας - Για λόγους Μνήμης και ιστορικής Δικαιοσύνης»

"ΑΣΥΜΜΕΤΡΟ ΚΤΥΠΗΜΑ" ΣΤΙΣ ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Η Ρωσία θα αποκαταστήσει στους χάρτες της το όνομα "Κωνσταντινούπολη" αντικαθιστώντας τη νυν τουρκική ονομασία "Ιστανμπουλ" στην "Πόλη των Πόλεων" στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία ότι δεν αναγνωρίζει την κατοχή της άλλοτε Βασιλεύουσας από την Άγκυρα.