“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!

Διοίκηση διαστήματος ετοιμάζει ο τουρκικός στρατός
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζουν την δημιουργία Διοίκησης Διαστημικής Ομάδας, με άμεση υπαγωγή στην Τουρκική Αεροπορία. Σύμφωνα με την εφημερίδα κεντρικός στόχος του εγχειρήματος αυτού είναι να χρησιμοποιηθεί το διάστημα προς όφελος των ειρηνικών και αμυντικών σκοπών. Ειδικότερα, όμως, προβλέπεται η δημιουργία μονάδας αναγνώρισης και επιτήρησης, η οποία θα λαμβάνει οπτικά και ηλεκτρονικά δεδομένα, σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας έγκαιρη προειδοποίηση για απειλές (π.χ. βαλλιστικούς πυραύλους), ενώ θα παρέχει και ηλεκτρονική υποστήριξη.

Η φωτογραφία της ημέρας !!! (από την παρέλαση στο Αγρίνιο)

Για πρώτη φορά την μαθητική παρέλαση στο Αγρίνιο δεν παρακολούθησε κανένας εκπρόσωπος του κοινοβουλίου αλλά δεν υπήρχε ούτε και κυβερνητική εκπροσώπηση! Τις θέσεις όμως των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων στην εξέδρα κατέλαβαν οι μικροί τσολιάδες. Η συγκεκριμένη φωτογραφία κάνει θραύση τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο συνοδευόμενη από διάφορα σχόλια! Δείτε τη:

Οἱ ἑτέροι, οἱ ἑτέρες καὶ τὸ Τουρκικὸ Σαράϊ

Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Ὁ μεγάλος θρίαμβος τῆς «σωτηρίας» τῆς Κύπρου ἔγινε ἀκριβῶς τὰ ξημερώματα τῆς μεγάλης ἐθνικῆς ἑορτῆς, τῆς ἐπετείου τῆς ἐπανάστασης τοῦ 1821. Τί ἐπέτειος καὶ αὐτὴ ! Ἡ ἀλήθεια εἶναι ὅτι τὴν 25 Μαρτίου τοῦ 1821, οἱ Rumlar ἔκαναν μία μεγάλη «ἀνταρσία» κατὰ τῆς ὀθωμανικῆς «νομιμότητας», isyan ἀναφέρεται στὴν Τουρκία καὶ μὲ «προδοτικὸ» τρόπο πολέμησαν κατὰ τῶν «εὐεργετῶν» τους ποὺ ἐπὶ αἰῶνες τοὺς «προστάτεψαν» καὶ τοὺς «πρόσφεραν»… τόση ἀγάπη καὶ εὐτυχία. 

Λειτουργούν κανονικά αύριο τα υποκαταστήματα των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα υποκαταστήματα των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα που μεταβιβάζονται στον όμιλο Πειραιώς. 
Οι διαπραγματεύσεις του επιτελείου της Τράπεζας Πειραιώς... που βρίσκονται απο το Σάββατο στην Κύπρο, με τις κυπριακές αρχές έχουν ολοκληρωθεί και άμεσα θα υπογραφεί η τελική συμφωνία.Έτσι σήμερα το απόγευμα, αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η ολοκλήρωση της συναλλαγής, μετά την τυπική έγκρισή της απο τις ελληνικές αρχές. Παράλληλα θα ανακοινωθεί ότι αύριο το πρωι τα καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και της Λαικής Τράπεζας στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν κανονικά υπό την ομπρέλα του ομίλου Πειραιώς. Έτσι τερματίζεται η αγωνία χιλιάδων πελατών των δυο τραπεζών στην Ελλάδα που κορυφώθηκε χθες μετά τις αντικρουόμενες πληροφορίες που δημοσιεύονταν στον τύπο που έκαναν λόγο ακόμα και για ναυάγιο της συμφωνίας. 

Γ.Ντάισελμπλουμ: "Έρχεται κατάσχεση τραπεζικών καταθέσεων σε όλο το νότο"

Επιβεβαίωσε απόλυτα τις πληροφορίες του defencenet.gr ότι έρχεται κατάσχεση ποσοστού καταθέσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ο πρόεδρος  του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δηλώνοντας στο πρακτορείο Reuters ότι "Το μοντέλο που εφαρμόστηκε στην Κύπρο με το κούρεμα των καταθέσεων δεν θα είναι το τελευταίο. Θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες που θα χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τον τραπεζικό τους τομέα".

Το δεσποτικό γινάτι της Γερμανίας...

Η όλη φιγούρα του Σόϊμπλε στο αναπηρικό καροτσάκι, πιο πολύ το πείσμα που βάζει όταν προσπαθεί μόνος του να το σύρει, είναι σαν να...βλέπεις την μοναχική και τραυματισμένη Γερμανία να αγωνίζεται να μετατρέψει τις δύο μεγάλες ήττες σε μια μεγάλη τελική θριαμβευτική νίκη... Η προοπτική της ενωμένης Ευρώπης προχώρησε σαν μια ιδέα και ένας μηχανισμός για την διαχείριση της επιθετικότητας της Γερμανίας και την διασφάλιση της ειρήνης στην ήπειρο. Όμως τελικά η Γερμανία με την οικονομική της δύναμη έφτασε σήμερα να χρησιμοποιεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις συμφωνίες για τα δικά της συμφέροντα.

EΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Περισσότερα στο "Το Γρέκι"
sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1974;

Δικτατορία Eurogroup: Η απόφαση-όλεθρος θα ισχύσει χωρίς την έγκριση της Βουλής!
Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που μετέδωσε τα ξημερώματα το defencenet.gr ότι η ολέθρια συμφωνία του Eurogroup δεν θα τεθεί υπό την έγκριση της κυπριακής Βουλής, υπό τον φόβο της απόρριψής της, όπως συνέβη με την πρώτη απόφαση την περασμένη εβδομάδα. Tην επίσημη αναγγελία την έκανε ο ... υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεφτιλίζοντας εντελώς της κυπριακή κυβέρνηση!

Ένα βίντεο-Ύμνος για όλους τους Ήρωες που έπεσαν για την Ελευθερία της Πατρίδας

"Μοχθηρός και ανάγωγος ο Νταβούτογλου", λένε οι ισραηλινοί

“Μοχθηρή και ανάγωγη” χαρακτηρίζουν την δήλωση Νταβούτογλου, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφερόμενα σε όσα είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ σχετικά με την “συγνώμη Νετανιάχου” στον Ερντογάν. Και γενικώς οι ισραηλινοί δίνουν άλλη διάσταση στο θέμα παρουσιάζοντας την Τουρκία να είναι αυτή που καιγόταν να “τα βρει” με το Ισραήλ. Η ιστοσελίδα Debkafiles για παράδειγμα γράφει ότι υπήρχαν τέσσερις λόγοι για τους οποίους η Τουρκία έκανε τα πάντα για να εξομαλύνει τις σχέσεις της με το Ισραήλ:

Όταν ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για τη λευτεριά της Ελλάδας

Ο Θεόδωρος Κολοτρώνης ξεσήκωσε το Γένος για ελευθερία ή θάνατο, ο Νικηταράς παρομοίασε τη μάχη του Ελληνισμού με την αναμέτρηση στις Θερμοπύλες κι ο Παλαιών Πατρών Γερμανών ζήτησε να αποτραπεί η διχόνοια στο όνομα της πίστης και της πατρίδας
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί μία από τις ημερομηνίες – σταθμούς στη μακραίωνη ιστορία του Ελληνικού Έθνους, σε μια γωνιά γης στην οποία γεννήθηκε, έζησε κι αναπτύχθηκε ο πολιτισμός. Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, το 1453, καθώς και με την κατάκτηση κάθε σημείου που υπήρχαν Έλληνες χάθηκε κάθε έννοια ανεξαρτησίας κάτω από τον οθωμανικό ζυγό. Όπως διαπιστώνουν σύγχρονοι ιστορικοί και μελετητές, ο ελληνικός λαός έδειξε αξιοθαύμαστη αντοχή.

Οργή και «βοήθεια» από την Μόσχα

Μετά την απόφαση για «κούρεμα» καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ
«Ανομολόγητη» επιδίωξη των Ευρωπαίων με το κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες ήταν να χτυπήσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Λευκωσίας που οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Παρίσι θεωρούν ότι λειτουργούσε σαν... πλυντήριο για τη νομιμοποίηση βρώμικου χρήματος.

ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ο Θούριος του Ρήγα Φεραίου Βελεστινλή

Σήκω. Ακου. Σήμερα είναι η γιορτή των αειθαλών!

Σήκω. Πρώτα εντός σου. Ακου. Είναι δικές σου φωνές από το δικό σου χθες. Από το δικό σου παρελθόν.  Από εκεί που το αρματολίκι και...η κλεφτουριά πήραν τον πηλό του γένους και έπλασαν κράτος.  Δες. Δεν είναι χρώματα μιας μακρινής ανατολής άλλης μιας ημέρας του πρόσκαιρου. Είναι οι φωτιές από το Μεσολόγγι, το Κούγκι, το Μανιάκι. 

Ελεύθεροι κατακτημένοι

Του Αλκίνοου Ιωαννίδη
Δεν θα πω για τους άλλους. Λίγο με ενδιαφέρει η ποιότητα και η στάση τους σε τέτοιες στιγμές. Ούτε και περίμενα καλύτερη αντιμετώπιση. Όσο και να τους βρίσω, χαϊδεύω τα αυτιά μας και τίποτα δεν αλλάζει. Θα πω για εμάς, και συγχωρήστε με:   Έρχεται η μέρα που η μάσκα τραβιέται βίαια. Η μέρα που το αληθινό μας πρόσωπο φανερώνεται, θέλουμε-δεν θέλουμε, αφτιασίδωτο και τρομακτικά αληθινό. Πρέπει να το κοιτάξουμε, είναι θέμα ζωής και θανάτου. Πρέπει να το ρωτήσουμε, να μας πει ποιοι είμαστε. Γιατί μόνο αυτό γνωρίζει.  

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΟΡΜΠΑΡΑΚΗΣ
«Πανηγύρι της πίστης και της λευτεριάς» κατά τον ποιητή η 25η Μαρτίου. Ημέρα που καλούμαστε να θυμηθούμε τους αγώνες που έκαναν οι ηρωϊκοί προγονοί μας, προκειμένου να αποτινάξουν τη για 400 χρόνια σκλαβιά των Τούρκων. Ιερό ορόσημο η ημέρα, αφού θεωρείται η απαρχή για την απόκτηση της εθνικής μας ελευθερίας. Είναι όμως και ημέρα που περισσότερο καλεί εμάς τους πιστούς, οι οποίοι βλέπουμε το βάθος των γεγονότων, όχι απλώς να θυμηθούμε κάτι ή και να παραδειγματιστούμε από κάτι, αλλά να συμμετάσχουμε στο σπουδαιότερο γεγονός που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία: τη σάρκωση του Υιού και Λόγου του Θεού μέσα στην Παναγία. Κι αν η μία εορτή είναι σπουδαία λόγω της απαρχής της εθνικής μας ελευθερίας, η άλλη, του Ευαγγελισμού, είναι σπουδαιοτάτη εορτή, λόγω της απαρχής της υπαρξιακής και αιώνιας σωτηρίας μας.

Η Τουρκία δημιουργεί συνθήκες πολέμου..

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αντιδρά στο σχέδιο, να τεθούν οι πόροι των υδρογονανθράκων ως εγγύηση για το πακέτο διάσωσης…
Η Τουρκία αντιδρά σε ένα ενδεχόμενο κυπριακό σχέδιο να βάλει το πετρέλαιο και τα δικαιώματα φυσικού αερίου γύρω από την ανατολική Μεσόγειο, ως εγγύηση σε ένα διεθνές πακέτο διάσωσης που χρειάζεται απεγνωσμένα για να προστατεύσει την οικονομία της από την πτώχευση.