“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Από τις διδαχές του Γέροντα Εφραίμ Κατουνακιώτη

Διάλογος ενός υποτακτικού με τον γέροντά του, (του πατέρα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη):
-Γέροντα, λέω την ευχή, «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με», αλλά δεν καταλαβαίνω τίποτα.
-Δεν καταλαβαίνεις εσύ που τη λες την ευχή, αλλά καταλαβαίνει ο διάβολος και καίγεται, και φεύγει.
Ε, καλά παιδί μου, θέλεις να δείς θαύμα, από την ευχή, απ’ την προσευχή;
-Και βεβαίως θέλω!

ΜΗΝ κουράζεστε με τους Σκοπιανούς στο τέλος πρέπει να “μετακομίσουν ιστορικά”, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΕΛΛΑΔΑ.

Φώτο από www.trekearth.co
Μα τι έπαθαν όλοι τους και συναγωνίζονται ποιος θα πρωτοπεί το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;
Και μαλώνουν και διαπληκτίζονται ενώ αν έλεγαν ¨η  ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ είναι ΕΛΛΑΔΑ¨  όλα θα τέλειωναν και θα ικανοποιούσαν την ιστορική αλήθεια που αναρριχήθηκε ¨ ως  εθνολογική ζωή εκ τάφων από τον τύμβο της ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ¨.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σαν βόμβα έπεσε η είδηση-χαστούκι στην Άγκυρα ότι στην προγραμματισμένη επίσκεψη του Ερντογάν στις ΗΠΑ για να πάρει μέρος στην Διεθνή Διάσκεψη για την Πυρηνική Ασφάλεια κρίθηκε ανεπιθύμητος και αποκλείστηκε κάθε επαφή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα.

Μαριάς: «Λαγός» του Τσίπρα ο Μουζάλας

«Λαγό» του Τσίπρα για να ανοίξει ο δρόμος της αναγνώρισης των Σκοπίων με το όνoμα «Μακεδονία» χαρακτήρισε τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.
Ο κ. Μαριάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Max Fm των Πατρών ζήτησε επανειλημμένα την άμεση αποπομπή του κ. Μουζάλα από την κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι «την ώρα που στην Ευρωβουλή δίνουμε μάχη χαρακωμάτων κατά των φιλοσκοπιανών ευρωβουλευτών ο κ. Μουζάλας με τις δηλώσεις του αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία και υπονομεύει τον αγώνα μας».

ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΣΥΡΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με έντονη την ανησυχία παρακολουθούν στην Άγκυρα τις εξελίξεις και την σημερινή αναγγελία της ανακήρυξης ανεξάρτητου ομόσπονδου κουρδικού κράτους στην βόρειο Συρία, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ανακηρύσσεται στην βόρειο Συρία ανεξάρτητο κουρδικό ομόσπονδο κράτος το οποίο θα περιλαμβάνει όλη την ζώνη της βορείου Συρίας και συγκεκριμένα τις περιοχές Cezire, Haseke στα ανατολικά, Kobanı στο κέντρο και Afrın στα δυτικά, δηλαδή σε όλη την συνοριακή γραμμή Τουρκίας -Συρίας.

Η Ελλάδα των Μνημονίων και των ενόχων

- Έλληνες, δεν μας αξίζουν κριτές και καταδίκες! -
Η Πατρίδα μας διέρχεται την μεγαλύτερη κρίση εις την σύγχρονη ιστορία της. Ο Λαός  μας βιώνει την μέγιστη ανέχεια και εθνική ταπείνωση από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους. Ένας Λαός γαλουχημένος από ιδέες, αρχές και αξίες της μακραίωνης ιστορίας του, που κτίστηκαν επάνω εις την αλήθεια και την ανθρωπιά, γεμάτος υπερηφάνεια και σεβασμό για τους αγώνες και τις θυσίες του για την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια. Μία ελληνική κοινωνία με παραδόσεις, με ήθη και έθιμα, με δική της νομοτέλεια, τον δικό της κόσμο απέναντι εις το φυσικό με αυτοτέλεια, αυτάρκεια και ολιγάρκεια, προπάντων μεστό από ανθρώπινο, πνευματικό.

Ακούστε και δείτε: «Όλη η ΑΛΗΘΕΙΑ για την Λαθρομετανάστευση»

Συγκλονιστικές ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ με τεκμηριωμένη και στοιχειοθετημένη άποψη για την ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ των ΠΟΡΝΟΚΑΝΑΛΩΝ που προάγουν το "ΔΡΑΜΑ" των "Καημένων" των "Προσφυγόπουλων", στην εκπομπή ""Γράμματα Σπουδάματα"" από το 4Ε με τον Διδάσκαλο και Θεολόγο Δημήτρη Νατσιό που έγινε στις 27/1/2016.

Τρέχουν να Προλάβουν ΗΠΑ και Δύση την Νέα Πρωτοβουλία Πούτιν – Πιέζεται ο Άσαντ – Ψάχνεται η Τουρκία …

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Ο Πούτιν όπως μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα ξέρει να αποκτά και να διατηρεί το στρατηγικό πλεονέκτημα της πρωτοβουλίας των κινήσεων, αναγκάζοντας όλους τους άλλους δρώντες να ακολουθούν τις κινήσεις του. Αυτό άλλωστε είναι ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του, η γρήγορη εκτίμηση της κατάστασης και η λήψη αποφάσεων σε σύντομο χρόνο, που τον φέρνουν πάντα πιο μπροστά από τους άλλους, που μοιραία ακολουθούν. 

Ένα αλλιώτικο τριήμερο

Στο Άγιο Όρος το τριήμερο έχει άλλες διαστάσεις και άλλες έννοιες.  Εκεί δεν έχει γλέντια κοσμικά και πέταμα χαρταετού αλλά έχει γλέντια πνευματικά και πέταμα εγκάρδιας προσευχής προς τα ουράνια.

Του Σπύρου Συμεών
Εμείς εδώ «στον έξω κόσμο» έχουμε συνηθίσει με το να αναφερόμαστε στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας να εννοούμε το Σαββατοκύριακο που προηγείτο καθώς και την Καθαρά Δευτέρα μιας και αποτελεί τριήμερο αργίας για τους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους και όχι μόνο.