“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Γιώργος Τράγκας....Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ from ΕΛΛΗΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟS on Vimeo.

Πανικός στην βουλή μετά την απόφαση Παπούλια να παραιτηθεί από τον μισθό του

Δεν πρόλαβε να περάσει λίγη ώρα από την δήλωση Παπούλια ότι παραιτείται του μισθού του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στην Βουλή έπεσε πανικός! Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά, τα πηγαδάκια στους διαδρόμους της Βουλής δεν είχαν τελειωμό και όσα ακούγονταν δεν τιμούσαν καθόλου τους εθνοπατέρες…“Τι; Τώρα περιμένουν να το κάνουμε κι εμείς;”, “Ποιός ξέρει τι θα μας σούρουν απόψε στα δελτία”, “Πως να παραιτηθούμε από τους μισθούς μας; ‘Εχουμε τόσα γραφεία και τόσο προσωπικό και έξοδα κάθε μήνα!”, “Ωχ! Δεν θα το αποφύγουμε κι εμείς!” Αυτές οι φράσεις ακούγονταν παντού στην Βουλή και ακούγονται ακόμα και αυτή την ώρα και όλοι φοβούνται ότι θα υπάρξει κάποιος “τρελός” που θα ακολουθήσει το παράδειγμα Παπούλια! Και τότε ποιός τους σώνει! Η συμβολική κίνηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, την ώρα που όπως ειπε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης “Η Ελλάδα είναι στο χείλος του γκρεμού και ο ελληνικός λαός καλείται να υποστεί μεγάλες θυσίες”, έχει προκαλέσει τα μπράβο πολλών ελλήνων πολιτών και τον πανικό σε πολλά μέλη του Κοινοβουλίου.

Κρίμα…

Β.Σόϊμπλε: "Η δημοκρατία κατέστρεψε την Ελλάδα"!

Ξεδιάντροπα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόϊμπλε τολμά να απαιτεί να μην γίνουν εκλογές και να απειλεί την Ελλάδα ότι "Αν μετά τις εκλογές λειτουργήσει και πάλι η κανονική δημοκρατική διαδικασία, με τις επιπτώσεις που έχουμε δει στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες» και δεν τοποθετηθεί ένας πρωθυπουργός ανδρείκελο του Βερολίνου, τότε Ελλάδα, τέλος! Σε ερώτηση σχετικά με την αντίδραση που θα υπάρξει από το Βερολίνο σε πιθανή ενίσχυση των «αντιμνημονιακών» πολιτικών δυνάμεων από την Αριστερά και τη Δεξιά στην Ελλάδα μετά τις εκλογές, ο κ. Σόιμπλε απαντά ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί για κάποιο διάστημα το παράδειγμα της Ιταλίας όπου δόθηκε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών υπό τον Μάριο Μόντι. «Στη συνέχεια θα μπορούσε να λειτουργήσει και πάλι η κανονική δημοκρατική διαδικασία, με τις επιπτώσεις που έχουμε δει στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε.

Πάλι «σουλάτσο» από τουρκικό ερευνητικό σκάφος…R/V BILIM-2

Μάλλον οι φίλοι μας οι Τούρκοι περίμεναν… να γιάνει ο Ερντογάν, να τελειώσει και η δεύτερη επέμβαση στο έντερο, για να ξεκινήσουν τις παλιές-καλές τους συνήθειες, δηλαδή την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων…Όπως αποκάλυψε ο καλός συνάδελφος, Νίκος Μελέτης, στο «ΕΘΝΟΣ», το τουρκικό «δρομολόγιο», περιλαμβάνει και τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Για να συνεχίσει ο διακεκριμένος δημοσιογράφος: «Σύμφωνα με τη NAVTEX 109/12 που εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές, το ερευνητικό σκάφος R/V BILIM-2 θα πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο από σήμερα έως τις 26 Φεβρουαρίου».

Nigel Farage για Ελλάδα : «Σε ότι αφορά το χάος δεν έχετε δει τίποτα ακόμη»

Λάβρος για άλλη μια φορά ο Βρετανός ευρωβουλευτής Nigel Farage κατά της τρόικα και της Ελληνικής κυβέρνησης Παπαδήμου μιλώντας σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο. Ο Farage είπε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα δεν έχει πια Δημοκρατία, αλλά ένα διορισμένο πρωθυπουργό από την τρόικα, ότι αν βρισκόταν στην Αθήνα θα είχε με τους διαδηλωτές, ενώ κάνοντας μια πρόβλεψη για το προσεχές μέλλον της Ελλάδας δήλωσε πως ο κόσμος δεν δει τίποτα ακόμη. «Τα μέτρα αυτά σύρουν την Ελλάδα σε μια ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Εάν δεν τα πάρετε πίσω και ελευθερώσετε την Ελλάδα στέλνοντάς την στην δραχμή τότε θα δείτε κάτι πολύ μα πάρα πολύ άσχημο», κατέληξε ο Βρετανός ευρωβουλευτής.