“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός"

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Τούρκος αρθρογράφος: Τι θέλετε τώρα; Μπελάδες και με τους Έλληνες;

Φωτο: national-pride.org
Ο έγκριτος αρθρογράφος της εφημερίδας Sabah, Ενγκίν Αρντίτς (Engin Ardic), στην τακτική του στήλη (1/12) επικρίνει τον αρχηγό της τουρκικής κεντροαριστερής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (Kemal Kilicdaroglu), για το θέμα των 18 ελληνικών νησιών που «διεκδικεί».

Επιστολή Κληρικών προς τους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Κρήτης

01-11-2016  Μνήμη Ἁγίων Ἀναργύρων.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Σεβασμιώτατοι Ἅγιοι Ἀρχιερεῖς,
ὡς Κληρικοὶ τῆς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῆς Κρήτης καὶ ὡς πιστὰ τέκνα τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ, ἐπιτρέψατέ μας νὰ σᾶς μεταφέρουμε τὴν ἀγωνία καὶ τὸν προβληματισμὸ μας.

Άγιος Πορφύριος: «Εκεί θα ανταμώσουμε όλοι… Εδώ δεν ήρθαμε για να μείνουμε αιώνια»

Tι νομίζεις ότι είναι ο θάνατος;
Στενοχωρήθηκες πολύ. Το βλέπω. Όμως, εμείς οι Χριστιανοί δεν πρέπει να στενοχωρούμεθα, ούτε πρέπει να μας τρομάζει ο θάνατος.
Γιατί τι νομίζεις ότι είναι ο θάνατος; Θάνατος είναι το μέσον, είναι η πόρτα που περνάμε στην αιωνιότητα! Αυτός είναι ο θάνατος…
Καί από την πόρτα αυτή θα περάσουμε όλοι. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Αρκεί να είμαστε προετοιμασμένοι. Οπότε, κατά την ημέρα της Κρίσεως, θα βρεθούμε στα δεξιά του Χριστού μας. Εκεί θα ανταμώσουμε όλοι και θα απολαύσουμε τα αγαθά του Παραδείσου. Εδώ δεν ήρθαμε για να μείνουμε αιώνια. Ήρθαμε να δοκιμαστούμε και να φύγουμε για την αιώνια ζωή. Μη θλίβεσαι, λοιπόν, για κάτι που είναι προδιαγεγραμμένο.

Άγιος Πορφύριος: "Όλοι πίσω, όλοι πίσω, γυρίστε πίσω, πλανηθήκαμε"

Το μυστικό του Αγίου Πορφυρίου

Ανδρέα Χριστοφόρου
Πρωί της εικοστής εβδόμης Νοεμβρίου και κατά τις 11:00 δέχομαι το πιο ευχάριστο τηλεφώνημα από τον πιο ευχάριστο Επίσκοπο, αδελφό και φίλο, τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ Νεόφυτο: «Ταις αυτού Αγίαις  Πρεσβείαις ελέησον και σώσον ημάς, είπε και συμπλήρωσε: Αδελφέ, σήμερα έγινε η αγιοκατάταξη του Αγίου πια Πατρός ημών Πορφυρίου του Διορατικού»!
Χτες πρωί με ξαναπήρε ο Πανιερώτατος και μου είπε: «Σε εντέλλομαι ως Επίσκοπος της Εκκλησίας, όπως ήδη είπα και σε άλλους, να γράψεις κάτι για τον άγιο Πορφύριο».

Η Αγκυρα ήγειρε και πάλι θέμα εδαφικών αξιώσεων στα Ιμια - Μ.Τσαβούσογλου: «Τα νησιά είναι τουρκικό έδαφος»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Mevlut Cavusoglu ήγειρε και πάλι θέμα εδαφικών αξιώσεων της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, δηλώνοντας ότι «τα Ίμια είναι τουρκικά και αποτελούν τουρκικό έδαφος» σε άρθρο του στη Milliyet.
Το άρθρο το τιτλοφορεί «Δεν αποδεχόμαστε την de facto κατάσταση», και αναφέρει ότι οι συνθήκες της Λωζάνης και του Παρισιού περιέχουν λεπτομερείς διατάξεις σχετικά με τα ζητήματα κυριαρχίας και την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου αλλά υπάρχουν γεωγραφικοί σχηματισμοί με αμφισβητούμενο καθεστώς.

Διοργάνωση και δημιουργία εθελοντικής αιμοδοσίας και Τράπεζας Αίματος από τον Σύλλογο "Όσιος Δαβίδ"

Ο Σύλλογος Συμπαράστασης αδελφών "Οσιος Δαβίδ ο εν Ευβοία", στα πλαίσια της φιλανθρωπικής μέριμνάς του, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία και δημιουργία "Τράπεζας Αίματος" στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐας  Κυριακού", στο παλαιό κτίριο, επί των οδών Θηβών και Λεβαδείας, στους Αμπελόκηπους.