“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Η Παναγία μεσίτρια και βοηθός των ανθρώπων: Η ισχύς των πρεσβειών της

Η Παναγία επιβλέπει από ψηλά με συμπόνια ως «Υπέρμαχος Στρατηγός» το ποίμνιο που δεινοπαθεί από φανερές ή αφανείς επιθέσεις των εχθρών και κυρίως του παλαιού τυράννου, του πονηρού, κατά τη γραφή του αγίου Φιλοθέου Κοκκίνου. 
Η μεσιτεία της είναι το υπέρλογο εκείνο μέσο που όχι μόνο τιμά το ανθρώπινο γένος, αλλά και το ενισχύει, αφού το απαλλάσσει από την κυριαρχία του αιτίου των κακών έξεων και συνηθειών.

Άγιος Παΐσιος: ''Έλειψε το πνεύμα της θυσίας''

Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα δεν γεύτηκαν την χαρά της θυσίας και δεν αγαπούν τον κόπο. Μπήκε η τεμπελιά, το βόλεμα, η πολλή άνεση.
Έλειψε το φιλότιμο, η θυσία. Θεωρούν κατόρθωμα, όταν καταφέρνουν χωρίς κόπο να πετύχουν κάτι, όταν βολεύωνται. Δεν χαίρονται, όταν δεν βολεύωνται. Ενώ, αν αντιμετώπιζαν τα πράγματα πνευματικά, θα έπρεπε τότε να χαίρωνται, γιατί τους δίνεται ευκαιρία για αγώνα. Όλοι τώρα, μικροί-μεγάλοι, κοιτάζουν την ευκολία. Οι πνευματικοί άνθρωποι κοιτάζουν πώς να αγιάσουν με λιγώτερο κόπο. Οι κοσμικοί πώς να βγάλουν περισσότερα χρήματα, χωρίς να δουλεύουν.

Παραμονές των Αχράντων Παθών και ο ΣΤΑΥΡΟΣ του ΚΥΡΙΟΥ μας εμφανίζεται μεγαλοπρεπώς στο διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA;

Φώτο από το https://sputniknews.com © AP PHOTO / Μ. KORNMESSER / ESO VIA AP
Όποιος είδε και διέκρινε, κατανόησε το ΜΕΓΑ ΣΗΜΕΙΟ του  Τιμίου και Ζωοποιού  Σταυρού του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. «Απεικόνιση του ΣΤΑΥΡΟΥ επί του Γολγοθά , όπου κρεμάται ανθρώπινη φιγούρα, όλα αυτά στο ΔΙΑΣΤΗΜΑ»
«Αυτό είναι σίγουρα ένα σημάδι ότι ο Θεός υπάρχει και μας δείχνει ότι ο ουρανός κατοικείται από αυτόν   στο κέντρο του γαλαξία μας» λένε  στο sputniknews.com σχολιαστές.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όλα τα παρακάτω  ανακοινώθηκαν παραμονές Πάσχα του 2019. TECH 14:14 08.04.2019 «Αυτή είναι  η εικόνα του πυρήνα ενός  κοντινού σπειροειδούς γαλαξία M51, που τραβήχτηκε με την  πλανητική πλατφόρμα (σε λειτουργία  με υπολογιστή) στο διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble NASA / ESA, μέσα στην οποία φαίνεται ένα εντυπωσιακό σκούρο X που σκιαγραφείται στον πυρήνα του γαλαξία.» Sign That God Exists? Cross-Shaped «Φως» Spotted από το Hubble Astonishes Netizens © NASA. ESA,