“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Έναν Άγγελο χρειαζόμαστε να φωνάξει το “ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ” !!!

“…Μόνο η μετάνοια παιδί μου θα σώσει το έθνος μας. Και μετάνοια σημαίνει σταματάμε την αμαρτία και εμπιστευόμαστε την πορεία μας στα χέρια του Θεού. Νομίζεις τώρα, έτσι όπως είναι τα πράγματα αν βγει όλος ο Ελληνικός λαός στους δρόμους ότι θα καταφέρει τίποτε; Και αυτή η κυβέρνηση να φύγει θα έρθει άλλη χειρότερη. Είναι θολωμένη η διάνοιά μας και δεν ξέρουμε τι πρέπει ή ποιόν πρέπει να διαλέξουμε. Και εκλογές να γίνουν στα ίδια χάλια θα πέσουμε γιατί «Κατά την καρδία του λαού και οι άρχοντες αυτού». Δεν έχουμε ηγέτη να μας οδηγήσει. Το καταλαβαίνεις πόσο φοβερό είναι αυτό που σου λέω. Δέκα εκατομμύρια Έλληνες και δεν υπάρχει ένας σωστός άντρας να μπορέσει να οδηγήσει την Ελλάδα. Δεν αξίζουμε να έχουμε σωστό ηγέτη και έτσι δεν μας εμφανίζει ο Θεός τον άνθρωπο που χρειαζόμαστε. Όταν καταλάβουμε τα λάθη μας και αρχίσουμε να μετανοούμε τότε θα ξεχειλίσει η οργή από μέσα μας.

Τότε θα δει ο Θεός την θέλησή μας για το καλό και θα γίνει το «ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ……”

Έναν Άγγελο χρειαζόμαστε να φωνάξει το “ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ”

Καρατζαφέρης:Όταν εμείς μιλούσαμε για ΑΟΖ ο Παπανδρέου και κάποιοι στη ΝΔ νόμιζαν ότι μιλούσαμε για μακαρόνια ΑΒΕΖ!

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ, πριν λίγο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μίλησε για όλα αυτά που εδώ και χρόνια φωνάζει και που τώρα σπεύδουν, όπως τόνισε, να υιοθετήσουν όπως - όπως τα κόμματα, το ένα μετά το άλλο. Διαβάστε στο planet-greece τι είπε..."Όταν εγώ είπα μες στη Βουλή για την ΑΟΖ και φώναζα, κάποιοι από τη Νέα Δημοκρατία με κοίταγαν αποσβολωμένοι, όπως και ο τότε πρωθυπουργός. Έλεγα για ΑΟΖ και νόμιζαν ότι έλεγα για μακαρόνια ΑΒΕΖ" τόνισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του να τείνει η Ελλάδα χείρα φιλίας στη Ρωσία, απ' όπου περιμένουν 150 μεγιστάνες να έρθουν να κάνουν επενδύσεις. (planet-greece)

Φ. Ολάντ στο MEGA: Θέλω να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Στο MEGA και την Όλγα Τρέμη μίλησε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ως «φίλος της Ελλάδας που θέλει να βοηθήσει», όπως είπε χαρακτηριστικά «Αν το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής δώσει την εντύπωση ότι οι Έλληνες θέλουν να απομακρυνθούν από τις δεσμεύσεις τους, τότε θα υπάρξουν χώρες μέσα στην Ευρωζώνη που θα προτιμήσουν να τερματίσουν την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», δήλωσε. Ωστόσο είπε χαρακτηριστικά ότι «εγώ δεν στηρίζω αυτή την άποψη, θέλω να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, αλλά οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό προϋποθέτει μια σχέση εμπιστοσύνης»

Διώχνουν κεφάλαια στο εξωτερικό οι ελληνικές εταιρείες !!!

"Στα χαρτιά η φορολόγηση από ενδοομιλικές συναλλαγές"
Στο εξωτερικό διοχετεύονται το τελευταίο δίμηνο εταιρικά κεφάλαια με νόμιμες, νομότυπες και παράνομες μεθόδους, όπως διαπιστώνουν οι κρατικές υπηρεσίες και ενώ ταυτόχρονα χάνονται σημαντικού ύψους φορολογικά έσοδα από την καθυστέρηση που εντοπίζεται σχετικά με τον έλεγχο των ενδοομιλικών συναλλαγών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι υπηρεσίες, τρεις τρόπους χρησιμοποιούν ελληνικές και ξένες εταιρείες, μικρές και μεγάλες, για να διοχετεύουν τα εταιρικά κεφάλαια εκτός Ελλάδος. Τα δύο - τρία τελευταία χρόνια διαπιστώνεται ότι - κυρίως μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι - επιλέγουν την επιστροφή μετοχικού κεφαλαίου στους μετόχους, αντί να δίνουν μέρισμα, το οποίο φορολογείται.

Ψωμιάδης:“Από το στόμα μου δεν ακούστηκε ποτέ ότι η Χρυσή Αυγή, είναι αδελφό κόμμα με τη Ν.Δ.” !!!


Piazza del Popolo WEB TV

ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ !!!

Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα Ομηρικά  έπη  και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα. ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ...ελέγξουμε την παρόρμηση, να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις αντένες μας ανοικτές και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους "μνηστήρες". Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι να  πάρει  πίσω  τον  κόσμο  του, τον κόσμο που του έκλεψαν. Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την θεά  Αθηνά, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.

Μαντέψτε που είναι … ο Ομπάμα !!!

Αναγνώστης του enikos.gr μας έστειλε από το Los Angeles ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό Βίντεο από την συνοδεία του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, η οποία περισσότερο θυμίζει "παρέλαση αρμάτων". Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για τον Αμερικανό Πρόεδρο, όπως φαίνεται και από το συγκεκριμένο Βίντεο, είναι πραγματικά πρωτοφανή.     (enikos)

Το “Μεγάλο Ενεργειακό Παιχνίδι” !!!

Του Δημήτρη Μυ
Η όποια νέα κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής θα υποχρεωθεί, εκτός από την προσπάθεια να ελιχθεί ανάμεσα στις οικονομικές συμπληγάδες, να πάρει μέρος και σε ένα ακόμη σκληρό και άκρως επικίνδυνο παιχνίδι, το οποίο μάλιστα βρίσκεται σε κρίσιμη φάση: πρόκειται για το ενεργειακό παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο. Όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου το τελευταίο διάστημα έχουν χαθεί στη σκόνη που προκάλεσε η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας. Καλό είναι να τα θυμηθούμε στα γρήγορα:
Ύπαρξη τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην κυπριακή και ισραηλινή ΑΟΖ.
Έντονη αμφισβήτηση των δικαιωμάτων της Κύπρου από την Τουρκία.
Ορισμός θαλάσσιων οικοπέδων προς εκμετάλλευση εντός περιοχών της ελληνικής ΑΟΖ νότια του Καστελόριζου από την Τουρκία.

Εκλάπη ... Φωτοβολταϊκό Πάρκο στις Σέρρες!

Ένα ολόκληρο φωτοβολταϊκό πάρκο εκλάπη από το χωράφι στο οποίο ήταν εγκατεστημένο, στο Στρυμονοχώρι Σερρών. Την περίεργη κλοπή αντελήφθη ο ιδιοκτήτης της εγκατάστασης, όταν, επισκεπτόμενος το κτήμα, βρήκε μόνο τα τσιμεντένια πέλματα των 176 από τα 220 φωτοβολταϊκά που είχε εγκαταστήσει, χωρίς τα πάνελ! Όπως διαπίστωσε, ο ατσαλένιος φράχτης είχε παραβιαστεί από πολλές πλευρές και στη θέση των φωτοβολταϊκών έμειναν μόνο οι τσιμεντένιες υποστηρικτικές βάσεις . Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες κατάφεραν να μπουν αργά χθες τη νύχτα στην εγκατάσταση με φορτηγό και, αφού ξεβίδωσαν τα φωτοβολταϊκά πάνελ με ειδικά κλειδιά, έφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, καθώς το φωτοβολταϊκό πάρκο δεν ήταν σε κατοικημένη περιοχή.

"Η Ρωσία στέλνει επιθετικά ελικόπτερα στη Συρία", λένε οι ΗΠΑ !!!

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατηγόρησε τη Ρωσία για αποστολή επιθετικών ελικοπτέρων στη Συρία, προειδοποιώντας ότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να κλιμακώσει δραματικά τη σύγκρουση που συγκλονίζει την αραβική χώρα τους τελευταίους 15 μήνες. Η Υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες "ανησυχούν για τις τελευταίες πληροφορίες που έχουμε ότι επιθετικά ελικόπτερα βρίσκονται εν πτήση προς τη Συρία," μετέδωσε το Associated Press . "Έχουμε ζητήσει από τους Ρώσους τη διακοπή αποστολής όπλων στη Συρία»,δήλωσε η κ.Κλίντον. Μια μελέτη του International Peace Research Institute της Στοκχόλμης αναφέρει ότι η Ρωσία είχε προμηθεύσει το 78% των όπλων της Συρίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών.

Εισβολή ληστών και αρπαγή ανηλίκου στην Ιερά Μονή Σαγματά στη Θήβα !!!

Έξι άτομα, τα οποία φορούσαν κουκούλες, εισέβαλαν στις 23:30 το βράδυ στην Ιερά Μονή Σαγματα στη Θήβα Βοιωτίας. Με την απειλή όπλων και ενός μαχαιριού, ακινητοποίησαν έναν μοναχό και έναν ανήλικο Ρώσο και αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ. Λίγα λεπτά αργότερα, άλλος μοναχός, επιστρέφοντας στη Μονή, ακινητοποιήθηκε από τους δράστες, οι οποίοι αφού κλείδωσαν τους δύο μοναχούς σε κελί, διέφυγαν με όχημα της Μονής, παίρνοντας μαζί τους τον ανήλικο αλλοδαπό, τον οποίο λίγο αργότερα απελευθέρωσαν. Το όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο κοντά στο χωριό Ύπατο Βοιωτίας και σε απόσταση έξι χιλιομέτρων από την Ιερά Μονή.

Σόιμπλε: "Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ κουραστική"

Αμφιβολίες για την εφαρμογή από την Ελλάδα των όρων που συνδέονται με τη οικονομική βοήθεια για τη διάσωση της χώρας εξέφρασε, σύμφωνα με πηγές του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών. «Όταν η τρόικα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ θα πάει την επόμενη φορά στην Αθήνα, θα διαπιστώσει ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας δεν εφαρμόζεται», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, σύμφωνα με αναφορές όσων συμμετείχαν στη συνεδρίαση, και τόνισε ότι αυτό είναι κάτι ανεξάρτητο από την έκβαση των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.  «Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ κουραστική και δυσκίνητη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός. Σε ανάλογους τόνους κινήθηκε και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία για πολλοστή φορά υπεραμύνθηκε της οικονομικής λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα λέγοντας πως είναι «αναγκαία». Για να συμπληρώσει πως: «το ερώτημα εάν η Ελλάδα θα φέρει σε πέρας το οικονομικό πρόγραμμά της δεν είναι απλά το ερώτημα εάν το πρόγραμμα θα έχει επιτυχία ή όχι, είναι μάλλον το ερώτημα εάν οι υποχρεώσεις στη μελλοντική Ευρώπη θα τηρούνται» …

“Εδώ που φτάσαμε, κοντά στο νου κι η γνώση...”

«Πάτερ έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο η συνέντευξη κάποιου γέροντα σχετικά με πράγματα που "βλέπουν" διάφορα πνευματικοπαίδια του ότι από τον Ιούνιο και μετά κλιμακώνονται οι δυσκολίες κι ενημερώνει ο κόσμος να λάβει τα μέτρα του. Τι λες, να την αναρτήσω;» «Όχι! Δεν χρειάζεται... Εδώ που φτάσαμε, κοντά στο νου κι η γνώση...»

hggiken