“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ BONUS ΤΩΝ 50 ΕΔΡΩΝ !!!

Σχέδιο δράσης με απώτερο στόχο την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτη κοινοβουλευτική δύναμη επεξεργάζεται το επιτελείο του κόμματος στην οδό Κουμουνδούρου την ίδια ώρα που παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε το μεσημέρι τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iefimerida στόχος του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι:
1. Η δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου αριστερών δυνάμεων. Το είχε προαναγγείλει άλλωστε στις πρώτες δηλώσεις του την Κυριακή των εκλογών μιλώντας για επανίδρυση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης. Για το λόγο αυτό άλλωστε ξεκινά τις διερευνητικές του επαφές με τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, τους Οικολόγους Πράσινους και την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη, «σνομπάροντας» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
2. Στη συνέχεια, στόχος της Κουμουνδούρου είναι να απευθυνθεί στο εκλογοδικείο και να ανακοινώσει επισήμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται πλέον σε ενιαίο κόμμα, από συνασπισμός δυνάμεων. Ως γνωστόν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μόρφωμα που αποτελείται από συνιστώσες (ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ΑΚΟΑ, ΔΕΑ κ.λπ.) οι οποίες είναι κόμματα αναγνωρισμένα από τον Αρειο Πάγο και εσωκομματικές τάσεις («Κοκκινοπράσινο Δίκτυο κ.α.).

“Εδώ κυβέρνησε ο Γιωργάκης… Δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει ο Τσίπρας;”

Την εμφάνισή του έκανε σήμερα μετά από πολύ καιρό στη Βουλή, ο πρώην υπουργός και άλλοτε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Κίμων Κουλούρης. «Τι έγινε κύριε υπουργέ; Θα βρουν άκρη, θα σχηματιστεί, λέτε κυβέρνηση;» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι προκαλώντας το χαμόγελο του Κίμωνα Κουλούρη… «Λέτε να κυβερνήσει τελικά ο Τσίπρας;» ήταν η επόμενη ερώτηση ,βούτυρο- όπως απεδείχθη- στο ψωμί του πρώην υπουργού. «Γιατί να μην κυβερνήσει; Εδώ κυβέρνησε ο Γιωργάκης και δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει ο Τσίπρας; Αλλά όταν τα έλεγα εγώ και φώναζα ήμουν γραφικός. Είμαι ακόμα γραφικός;» διερωτήθηκε αλλά απάντηση δεν πήρε ο πρώην υπουργός.

zougla

Ανοικτή επιστολή προς κύριο Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο.

Γράφει ο Nicolas Tz.
"Σας καλώ  και ταυτόχρονα σας παρακαλώ να δώσετε συνέντευξη τύπου και να αναγνώσετε στον λαό τα πιο επίμαχα άρθρα της δανειακής σύμβασης." Κύριε Τσίπρα και κύριε Καμμένο είμαι ένας απλός πολίτης, άνεργος εδώ και ενάμιση χρόνο όπου περίμενα εδώ και πολύ καιρό να συμβεί αυτό που συνέβη την Κυριακή της 6ης Μαϊου 2012. Αυτό που συνέβη αν και θεωρώ ότι μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, ήταν ένα τεράστιο χαστούκι σε αυτούς που με περισσή αλαζονεία καταστρατήγησαν κάθε έννοια δικαίου, το... Σύνταγμα και δολοφόνησαν εν ψυχρώ το μέλλον των πολιτών και της χώρας. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την μετεκλογική θέση που κρατάτε γιατί συνηθισμένος ήταν ο όρος «κωλοτούμπα» για πολιτικούς άλλων χώρων που τελικά βρέθηκαν να είναι το τέλειο δεκανίκι στην εδώ και πολύ καιρό παράνομη κυβέρνηση η οποία αποκαθηλώθηκε τουλάχιστον στις πλατείες και τους δρόμους από την συνείδηση του λαού. Όπως φαίνεται στην κατάσταση που επικρατεί μέχρι στιγμής δεν πρόκειται να δημιουργηθεί κυβέρνηση σύμφωνα με την κάλπη-αριθμούς αλλά και σύμφωνα με το μύνημα που έστειλε ο λαός. Είμαι σχεδόν σίγουρος δυστυχώς ότι προς τα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε θα προκυρηχθούν νέες εκλογές.

Φώτο από το Μετρό του Λονδίνου...χωρίς σχόλια!!!

antibarcode

Εκπληρώνεται η προφητεία;"Έρχεται πολιτειακή ανωμαλία"

Όταν κάποιοι πιστοί ζήτησαν από τον γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό ένα σημείο πριν από τα γεγονότα τους λέει: "Θα γίνει μια πολιτειακή ανωμαλία. Μόλις γίνει η πολιτειακή ανωμαλία θα τραβήξει πίσω το κεφάλαιο. Το κεφάλαιο είναι διεθνές, εβραϊκό. Μόλις τραβήξει πίσω το κεφάλαιο, θα απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι. Η ελλάδα τότε θα φτωχύνει και ο κόσμος θα πεινάσει. Τότε θα γίνει η πρόκληση, πάνω σε αυτή την αναμπουμπούλα. Επίσης μετά τον πόλεμο η γη θα δώσει τον πλούτο που έχει κρυμμένο και τότε οι φτωχοί θα γίνουν πλούσιοι. Αλλά αυτό όπως λέει και ο γέροντας δεν είναι το ζητούμενο."

Για ποινικές ευθύνες τραπεζιτών μιλά ο Α. Τσίπρας : "Που πήγαν τα 200 δισ.;

Επιβεβαιώνοντας απόλυτα τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις του defencenet.gr, ο Α.Τσίπρας, πλέον οδεύει προς μετωπική με τους τραπεζίτες και θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες για την διαχείριση των 200 δισ. ευρώ που έχουν πάρει μέχρι στιγμής, ενώ ζήτησε να δοθεί στην δημοσιότητα η έκθεση της Blackrock! Στο διάγγελμά του πριν λίγο από την Βουλή ότι έθεσε θέμα "απόδοσης λογαριασμού" για τα 200 δισ. που έχουν ενθυλακώσει οι τραπεζίτες και ζήτησε να υπάρξει λεπτομερής έλεγχος για την διάθεση του ποσού αυτού που δεν έφτασε ποτέ στην αγορά...

Εκκωφαντικό το μήνυμα των εκλογών !!!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Δεν χρειάστηκαν ούτε έξι... ώρες (!) για να διαπιστώσει ο μεγάλος χαμένος των προχθεσινών εκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς που τις προκάλεσε, την παντελή αδυναμία σχηματισμού φιλομνημονιακής κυβέρνησης και να υποχρεωθεί εκών - άκων να καταθέσει τη διερευνητική εντολή που του είχε δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τόσο ο Αντ. Σαμαράς όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος κινούνται πολιτικά μέχρι τώρα αγνοώντας προκλητικά το εκκωφαντικό μήνυμα των εκλογών: το ότι ο λαός συνέτριψε τα κόμματά τους κραυγάζοντας στεντορεία τη φωνή «Οχι στο Μνημόνιο!».Είναι πράξη πολιτικής αλαζονείας και θράσους η απόπειρα σχηματισμού φιλομνημονιακής κυβέρνησης όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ως μοναδικές μνημονιακές δυνάμεις με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, δεν συγκέντρωσαν ούτε καν το ένα... τρίτο (!) των ψήφων, αφού πήραν μόλις το 32% από κοινού έναντι του συνήθους 80% και πλέον που συγκέντρωναν επί περισσότερα από 30 χρόνια. Μια τέτοια κυβέρνηση θα συνιστούσε απόπειρα ωμής και κατ' ουσίαν πραξικοπηματικής παραχάραξης της λαϊκής ετυμηγορίας. Ευτύχημα αποτελεί το ότι δεν καρποφόρησε.

Η γελοιογραφία του Αρκά που κάνει το γύρο του διαδικτύου !!!


newsbomb

Το θέμα δεν είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης αλλά η ΑΛΛΑΓΗ πορείας!

του Στρατή Μαζίδη
Από χθες το βράδυ -και ύστερα από το αρχικό σοκ του συστήματος και των Μ.Μ.Ε. από την πρώτη φάση της σάρωσης του πολιτικού σκηνικού- ακούμε διάφορα παπαγαλάκια να ομιλούν διαρκώς για την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης, να κυβερνηθεί η χώρα κτλ κτλ.
(Παπαγαλάκια: συμπαθή πτηνά με ωραία χρώματα που όταν αιχμαλωτίζονται, διαβιούν σε ένα χρυσό κλουβί από το οποίο και να τους ανοίξεις την πόρτα δεν τολμούν να βγουν, επαναλαμβάνοντας ότι τους έμαθαν.) Γιατί η χώρα κυβερνάται τα τελευταία χρόνια; Δε νομίζω. Κυβέρνηση δεν υπήρχε. Χούντα ίσως. Οι υπέρμαχοι της ανάγκης να προκύψει σήμερα κυβέρνηση, απέφυγαν να μας προσδιορίσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό. Δε μας είπαν δηλαδή ότι ο Ελληνικός λαός φώναξε βροντερά -και σε ένα ποσοστό που αγγίξει το 70%- ΟΧΙ στην εφαρμοζόμενη και ατελέσφορη πολιτική του Μνημονίου και πως η κυβέρνηση που θα πρέπει να προκύψει οφείλει να κινηθεί πάνω σε αυτή τη βάση βάζοντας ρότα για ανάπτυξη και κίνητρα, όχι περικόπτοντας και περικόπτοντας και περικόπτοντας από εκεί που δεν πρέπει και όχι από εκεί που επιβάλλεται. Αρέσει δεν αρέσει αυτό, όσοι ψήφισαν γνήσια κόμματα της Αριστεράς και της Δεξιάς, έδωσαν από κοινού αυτή την εντολή. Βροντοφώναξαν πως ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Πιέζουν τον Γιώργο να παραιτηθεί από την έδρα του και αυτός εξαφανίστηκε!!

Ισχυρές πιέσεις δέχεται τις τελευταίες ώρες ο Γιώργος Παπανδρέου να παραιτηθεί από την βουλευτική έδρα που έχει στην Αχαϊα  και να την αφήσει στον αμέσως επόμενο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σπηλιόπουλο. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  στον οποίο δικαιωματικά ανήκει αυτή η έδρα λόγω της θητείας του ως πρωθυπουργός  της χώρας  δεν φαίνεται διατεθειμένος  να το κάνει τουλάχιστον όπως λένε οι ως τώρα πληροφορίες του  BriefingNews. Που μπορεί όμως να βρίσκεται  άραγε ο πρώην πρωθυπουργός; Αγνοείται η τύχη του μετά την ψήφο του στο Καλέντζι.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η .... “ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΟΙΞΗ”

Κρούγκμαν: Οι Ευρωπαίοι εξεγείρονται.  Καιρός ήταν….
Σε αντίθεση με το τσουνάμι καταστροφικών σεναρίων για την οικονομία και το ευρώ , που «ξέσπασε» μετά τις εκλογές σε Ελλάδα και Γαλλία, ο Πολ Κρούγκμαν, εκφράζει μια διαφορετική φωνή και βλέπει με αισιοδοξία την «εξέγερση» των Ευρωπαίων. Με άρθρο του στους New York Times, το οποίο τιτλοφορείται «Οι Ευρωπαίοι εξεγείρονται. Καιρός ήταν», ο νομπελίστας οικονομολόγος δίνει την δική του αισιόδοξη εκδοχή για το μετεκλογικό σκηνικό που διαμορφώνεται σητν Ευρώπη. Ξεχωρίζοντας με διαφορά από τις υπόλοιπες επικριτικές και... τρομοκρατικές φωνές των περισσότερων ξένων ΜΜΕ, που αναφέρονται εκτενώς στο μετεκλογικό σκηνικό, την παραχώρηση της διερευνητικής εντολής και την πιθανότητα διεξαγωγής νέων εκλογών, τονίζοντας μάλιστα ακόμη την πιθανότητα να μείνει η Ελλάδα εκτός της Ευρωζώνης. Ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος θεωρεί πως το ευρώ και η ευρωζώνη έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης τώρα, ύστερα από τα αποτελέσματα των εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία.

Άρχισε και η εγχώρια τρομοκρατία: "Λεφτά μέχρι τέλος Ιουνίου"!

Το Υπουργείο Οικονομικών έχει αρχίσει ήδη να διαρρέει -με τη γνωστή τακτική δημιουργίας απειλητικού κλίματος- μέσω στελεχών του ότι τα οικονομικά όρια αντοχής της χώρας μας στενεύουν διαρκώς, με τη ρευστότητα να επαρκεί μόλις μέχρι τα μέσα Ιουνίου! "Αν δεν συγκροτηθεί κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί την επόμενη δόση με την τρόικα και αν το κράτος δεν έχει τις προβλεπόμενες μηνιαίες ταμειακές ροές, τότε ενδέχεται να έχουμε πρόβλημα ρευστότητας από το τέλος Ιουνίου και μετά". Αυτό δήλωσε στο Reuters παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, παρατείνοντας κατά 15 ημέρες τα όρια αντοχής του Δημοσίου σε σύγκριση με την αναφορά στελέχους του Γενικού Λογιστηρίου που είπε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι η ρευστότητα του Δημοσίου επαρκεί ως τα μέσα Ιουνίου. Σε κάθε περίπτωση, τα αποθέματα επαρκούν μόνο αν οι Βρυξέλλες τηρήσουν τη δέσμευση τους για καταβολή της επόμενης δόσης του μηχανισμού στήριξης, ύψους 5,3 δισ. ευρώ, η οποία έχει ήδη προγραμματισθεί για τις 10 Μαΐου. Μέσα στον Μάιο πρέπει να αποπληρωθούν ομόλογα 4,45 δισ. ευρώ.

Έτοιμη να Διεκδικήσει Οικόπεδα στην ΑΟΖ της Κύπρου η Triple Five

Δεκαπενταμελής ομάδα ειδικών του τομέα ενέργειας και χρηματοοικονομικών της Triple Five, βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στη Κύπρο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ετοιμάζει τα έγγραφα προσφορών για το β' γύρο αδειοδοτήσεων των «οικοπέδων» της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η Triple Five θα διεκδικήσει όχι ένα, αλλά αριθμό «οικοπέδων», ορισμένα από τα οποία σε κοινοπραξία με άλλους ενεργειακούς κολοσσούς.

energia