“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ Ι.Μ. ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ: ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ; ΤΗΝ ΤΑΦΗ ΣΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ...

Αρχιμ. Γρηγόριου Καθηγούμενου της ιεράς Μονής Δοχειαρίου
Η πιο συνεπής κυβέρνηση: Μας προανήγγειλαν πως άθεοι είναι· δεν πιστεύουν στον Χριστό, δεν πιστεύουν στην αγία Τριάδα, δεν αναγνωρίζουν την Παναγία, δεν δέχονται τους αγίους Αποστόλους, τους Μάρτυρες και τους Αγίους. Αυτό το τήρησαν επακριβώς. Και το τηρούν άχρι της άρτι ώρας
Ο,τι μυρίζει λιβάνι και κερί, προμελετημένα το μάχονται. Μάχονται την Εκκλησία και προσπαθούν αυτόν τον «μπελά» να τον διώξουν από τον δρόμο τους. Μάχονται λυσσαλέα να μην υπάρχη σταυρός, να μη χτυπούν καμπάνες, να μην ανάβη καντήλι. Τις ερημιές και τ᾽ ακρογιάλια να μη τα στολίζουν εκκλησιδάκια, αλλά μπαράκια και καφετέριες. Και το ράσο, το φλάμπουρο της πίστης και του Γένους, να μην ανεμίζη στους δρόμους.

Η Pravda καλεί τους Ρώσους σε μετάνοια με λόγους του Γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη εξ αιτίας των Παγκοσμίων Δεινών. Εμείς τι κάνουμε ;

Φώτο από Athens magazine
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Το να καλεί η http://www.pravdareport.com/ που είναι το κατ εξοχήν στρατηγικό εργαλείο της ρωσικής δημοσιογραφίας τον ρωσικό λαό σε μετάνοια μέσω των λόγων του Δίκαιου Γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη , κτήτορα τόσων περίλαμπρων Ορθόδοξων Ιερών Μονών στις ΗΠΑ και Αγιορείτη Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Φιλοθέου, πνευματικό τέκνον της Αγιοπνευματικής Συνοδείας του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή…

Θαυμαστή εμφάνιση της Αγίας Ελένης

Μητροπολίτου Μόρφου Νεοφύτου
Για ν’ αντιληφθούμε το μέγεθος και τη δύναμη της ακολουθίας των εγκαινίων ενός ναού θα σας διηγηθώ μια ιστορία που έγινε προ πενταετίας σε χωριό της μητροπόλεώς μας, το Σαράντι. Εκεί που η αγία Ελένη εμφανίστηκε σε μια γυναίκα που κατάγεται από το χωριό αυτό, που η εκκλησία του είναι αφιερωμένη στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη.
Η γυναίκα αυτή αντιμετώπιζε μια δύσκολη ασθένεια και μια μέρα  της εμφανίζεται η αγία Ελένη και της λέει: «Θα σε κάνω καλά! Αλλά, έχω κι εγώ ένα πρόβλημα που χρειάζομαι τη δική σου βοήθεια». «Τι πρόβλημα έχεις εσύ, αγία μου Ελένη»; «Στο χωριό σου, ο ναός δεν εγκαινιάστηκε ποτέ. Θέλω να το πεις αυτό στον παπά, για να φροντίσει να γίνουν τα Εγκαίνια».

Διονύσης Μακρής: «Η Κατάργηση του Άρθρου 3 σημαίνει τέλος στο Ορθόδοξο Ελληνικό Κράτος...»

Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ πήγε στις ΗΠΑ να παζαρέψει το κλείσιμο των ΣΤΕΝΩΝ και σήμερα το έκανε

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Την ώρα που οι διπλωματικές επαφές ΗΠΑ –Τουρκίας στον Λευκό Οίκο αποκορυφώνονται σε στρατηγικά θέματα εφ όλης της ύλης ( Κουρδικό-Συρία-ΑΙΓΑΙΟ) ο σουλτάνος παζαρεύει τα ΣΤΕΝΑ προσφέροντας διευκολύνσεις στους πρώην δυτικούς φίλους του για να δει από πού θα τα  πάρει καλύτερα.

''Πως εκδικούνται οι νεκροί''

Γράμμα του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς σε μια κυρία 
Μου γράφεις πως κάτι σε αναστατώνει στον ύπνο. Τρία παιδιά εμφανίζονται μόλις κλείσεις τα μάτια και γελούν μαζί σου, σε κοροϊδεύουν, σε απειλούν και σε τρομάζουν.
Πήγες, είπες, σε έξυπνους ανθρώπους και έψαχνες φάρμακο. Εκείνοι σου είπαν: «Δεν είναι τίποτα»! Εσύ τους είπες: «Αφού δεν είναι τίποτα διώξτε αυτό το τέρας από μένα! Μα, μπορεί να μην είναι τίποτα εκείνο που δεν μ’ αφήνει να ησυχάσω ήδη έξι μήνες»; Και εκείνοι σου απάντησαν: «Άλλαξε αέρα, πήγαινε σε χαρούμενες παρέες, να τρέφεσαι καλύτερα. Αυτό είναι απλή υποχονδρία».