“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Η Ανάληψη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού

Η “λάσπη” γίνεται Θεός!
Έσκυψε ὁ Θεὸς στὴ γῆ, πῆρε χῶμα, τὸ ἔκανε λάσπη καὶ ἔπλασε τὸν ἄνθρωπο, τὸ σῶμα τοῦ ἀνθρώπου. Ἔπειτα φύσηξε στὸ πρόσωπό του. Κι ἔπειτα; Τὸ θαῦμα! Ἡ λάσπη πῆρε ζωή, σηκώθηκε ὄρθια, ἄνοιξε τὰ μάτια της, ἀντίκρισε μὲ ἀσύλληπτο θάμβος τὸν τρισήλιο Δημιουργό της, μέθυσε ἀπὸ τὸ ἔκπαγλο κάλλος τοῦ Παραδείσου. Ἔτσι μὲ ἁπλὰ λόγια καὶ πολὺ δυνατοὺς συμβολισμοὺς περιγράφει ἡ Ἁγία  Γραφὴ τὴ δημιουργία τοῦ πρώτου ἀνθρώπου, τοῦ Ἀδάμ. Δὲν τὸν δημιούργησε μὲ ἕνα ἁπλὸ πρόσταγμα: «Γενηθήτω ἄνθρωπος!», ὅπως ὅλα τὰ ἄλλα δημιουργήματά του, ἀλλὰ μὲ ἄμεση ἐνέργειά του. Γι᾿ αὐτόν, τὸν βασιλιὰ τῆς Δημιουργίας, ὁ Θεὸς κατέβαλε ἰδιαίτερη φροντίδα. Αὐτὸ ὑπονοεῖ ἡ Ἁγία Γραφὴ ὅταν λέει ὅτι ὁ Θεὸς ἔπλασε τὸ σῶμα τοῦ ἀνθρώπου «χοῦν λαβὼν ἀπὸ τῆς γῆς», παίρνοντας χῶμα ἀπὸ τὴ γῆ.

Τελευταίο “Χριστός Ανέστη” Σήμερα! Εμπλεξαν με λάθος λαό...

“…οὐκ οἴδατε ὅτι τὸ σῶμα ὑμῶν 
ναὸς τοῦ ἐν ὑμῖν Ἁγίου Πνεύματός;
…μὴ γίνεσθε δοῦλοι ἀνθρώπων.” 
Απ.Παύλου Α Κορ. 7,23
Οπως όμορφα τα είπε ο misha “ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΕΛΕΥΤΑIΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟYΣΤΗΚΕ ΤΟ «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ …ΑΣ ΕΥΧΗΘΟYΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΟΥΣΟΥΜΕ, ΕΙΤΕ ΠΑΤΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΓΗ, ΕΙΤΕ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΣΠΛΑΓΧΝΑ ΤΗΣ…”

Χριστός Ανέστη”!

Δεν είναι ευχή, είναι βιώμα, όχι για κάτι που θα έρθει σε κάποιους άλλους κάπου αλλού, είναι αυτό που δίνει σκοπό, όχι στην άλλη ζωή, αλλά μας δίνει την δύναμη και νόημα σε αυτή εδώ που ζούμε. Δεν είμαστε μόνο χριστιανοί, είμαστε Ελληνορθόδοξοι, έχουμε τον “Μολών Λαβέ” δίπλα στο “θανάτωι θάνατο πατήσας”. Αγαπάμε την ζωή και γι αυτό δεν φοβόμαστε να αγωνιστούμε γι αυτή. Οχι σαν δούλοι, αλλά σαν Ελεύθεροι άνθρωποι. Λαός κι άνθρωπος που έχει πίστη στο Χριστός Ανέστη δεν μπορεί να νικηθεί ποτέ!

Eμπρός, Ελλάδα! Δείξε μας εσύ τον δρόμο…!!!

Του Timothy Bancroft-Hinchey
Εφημερίδα Pravda
Eμπρός, Ελλάδα! Δείξε μας εσύ τον δρόμο... Κάποτε μας χάρισες την πολιτική δημοκρατία. Σήμερα ήρθε η ώρα να μας δείξεις τι σημαίνει οικονομική δημοκρατία. Η επιλογή που καλείσαι να κάνεις είναι καίριας σημασίας. Είναι η επιλογή μεταξύ δραχμής ("αφθονίας") και ευρώ ("εξαθλίωσης"). Είδαμε τι μας έδωσε και πού μας οδηγεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τώρα ωρίμασε ο καιρός για μια ριζική, θαρραλέα αλλαγή πολιτικής. Δεν υπάρχει κανείς λογικός πολίτης που θα είχε αντίρρηση. Ας δούμε, λοιπόν, πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό στην πράξη. Η επιλογή είναι κρίσιμη: δραχμή ("αφθονία") ή ευρώ ("εξαθλίωση"); Πριν φθάσουμε στην επιλογή, ας συμφωνήσουμε όλοι στο εξής σημείο:

Η μίζα, Της μίζας, … ω μίζα !!!

Λ.Παπαδήμος και Reuters:Οι δυνάμεις του κακού-Διαψεύσθηκαν όλα τα περί "ευρω-εξόδου"

Τελικά το δημοσίευμα του Reuters περί δήθεν "προετοιμασίας της ευρωζώνης για την ελληνική έξοδο από το ευρώ"ήταν απόλυτα ψευδές και απλά χρησιμοποιήθηκε για να "κουμπώσει" με τις εμετικές δηλώσεις του Λ.Παπαδήμου στην WSJ, και πλέον καθίσται σαφές ότι παίζεται ένα παιχνίδι στους υπονόμους του διεθνούς τραπεζικού συστήματος τα υπόγεια της trilateral που εκλεκτά μέλη της είναι τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος, όσο και διάφορα μέλη της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ελίτ: Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε κατηγορηματικά το  δημοσίευμα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με το οποίο  η ομάδα εργασίας του Eurogroup ειδοποίησε τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης να προετοιμαστούν για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας!

Γίνεται; ΝΑΙ Γίνεται !!!

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ καλούν τον κόσμο να ψηφίσουν... ΣΥΡΙΖΑ!
Τραγική είναι για το ΠΑΣΟΚ η κατάσταση στην Περιφέρεια, εξαιτίας και των όσων τραγελαφικών συμβαίνουν, αφού το παρασκήνιο είναι έντονο και "πικρό" για την Ιπποκράτους!  Τα parapolitika λοιπόν έμαθαν και σας μεταφέρουν πως στελέχη νομαρχιακών επιτροπών, ιδιαίτερα μετά τις εκλογές της 6ης του Μάη, καλούν τον κόσμο να ψηφίσουν... ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς κανείς να έχει κατανοήσει τους στόχους για αυτή την κίνηση! Το ίδιο φαινόμενο, μάλιστα, έχει παρατηρηθεί και στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Το βάρος, έχει πέσει σε πρωτοκλασάτα στελέχη, τα οποία ύστερα από "διαταγή" του Ευάγγελου Βενιζέλου, είναι υπέυθυνα για συγκεκριμένες Περιφέρειες ώστε να αντιστρέψουν το κακό κλίμα.

Reuters: Έκτακτα μέτρα στην ευρωζώνη για έξοδο της Ελλάδας

Μέτρα έκτακτης ανάγκης προετοιμάζουν οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης για να αντιμετωπίσουν μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, μετά από υπόδειξη Ευρωπαίων αξιωματούχων, αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται τρεις αξιωματούχους της ευρωζώνης, σύμφωνα με τους οποίους η οδηγία προς τις χώρες-μέλη αποφασίστηκε τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης σε ομάδα εργασίας του Eurogroup (Eurogroup Working Group). «Το EWG συμφώνησε ότι κάθε χώρα της ευρωζώνης πρέπει ξεχωριστά να προετοιμάσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, για τις πιθανές συνέπειες μιας ελληνικής εξόδου από το ευρώ», δήλωσε ένας εκ των αξιωματούχων.

Έρχεται οικονομική αναρχία σε όλη την Ευρώπη!

Του Michael Snyder
The Economic Collapse Blog
 Κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στην γνωστή εκπομπή της αμερικανικής τηλεόρασης "Μeet the Press" ("Γνωρίστε τον Τύπο") την Κυριακή, o κατά κανόνα ήρεμος και μετρημένος στις εκφράσεις του οικονομικός αναλυτής και συνεργάτης του δικτύου CNBC, Jim Cramer, έκανε την τολμηρή πρόβλεψη ότι "έρχεται οικονομική αναρχία σε όλη την Ευρώπη" και ότι θα υπάρξουν "μαζικές αναλήψεις και χρεοκοπίες τραπεζών στην Ισπανία και την Ιταλία μέσα στις επόμενες εβδομάδες".  Ο τόνος του Jim Cramer, της διασημότερης τηλεοπτικής προσωπικότητας στον χώρο της οικονομικής ανάλυσης στις ΗΠΑ, ήταν ασυνήθιστα έντονος και αποφασιστικός, δείχνοντας την βεβαιότητα του σχολιαστή.

"Τρέμουν" την έξοδο της Ελλάδας!!!

Αντιμέτωπες με τεράστιες ζημιές θα βρεθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες σε περίπτωση που η Ελλάδα φύγει από την ευρωζώνη, καθώς η έκθεσή τους στα ομόλογα της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ιρλανδίας ανέρχεται σε 1,19 τρισ. δολάρια, αναφέρει το Bloomberg. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι τράπεζες αν και έχουν ενισχύσει τα κεφάλαιά τους, έχουν διαγράψει την αξία ελληνικών ομολόγων και έχουν χρησιμοποιήσει δάνεια της ΕΚΤ για να αναχρηματοδοτήσουν τις θυγατρικές τους στη νότια Ευρώπη, παραμένουν ευάλωτες σε ενδεχόμενη μετάδοση της κρίσης  καθώς αυτή μπορεί να ακολουθηθεί από ένα κύμα απόσυρσης καταθέσεων. "Μία ελληνική έξοδος μπορεί να αποτελέσει το κουτί της Πανδώρας," δήλωσε ο Jacques- Pascal Porta της Ofi Gestion Privee.

Αφού ψήφισαν το μνημόνιο και τα μέτρα, τώρα θέλουν τα αλλάξουν....Όξω ρεεε !!!

Αφού ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο, τον προϋπολογισμό και το νέο μνημόνιο-δανειακή, με τα μέτρα κόλαφος για όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.... αφού έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους, έρχονται και μας λένε : Κάναμε λάθος και θέλουμε να αλλάξουμε το μνημόνιο...Όξω ρεεεε... Ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε χθες πρόταση για την επίτευξη της αναθεώρησης των όρων της δανειακής σύμβασης, στη βάση της παράτασης της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής και 6 αξόνων. Τώρα ο κ. Βενιζέλος θυμήθηκε τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις..Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για 6 κεντρικά σημεία αναθεώρησης και αναφέρθηκε στην ανάγκη:

Τεράστιες αντιδράσεις σε βάση ΝΔ και ΔΗΣΥ για τον "Γάμο"

Oι εξωθεσμικές (πιθανότητατα και εκτός Ελλάδος) δυνάμεις που έφεραν κοντά τον Α.Σαμαρά και την Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και την απομάκρυνση των τριών από το ΛΑΟΣ, δεν υπολόγισαν καλά τις αντιδράσεις της βάσης της ΝΔ, αλλά και των άλλων δύο κομμάτων: Από το πρωί μέχρι το βράδυ το τηλεφωνικό κέντρο στην Συγγρού δέχεται τηλεφωνήματα από αγανακτισμένους νεοδημοκράτες που βρίζουν, βρίζουν, βρίζουν, τι άλλο; Την ηγεσία του κόμματος. Η σύνθεση δεν γίνεται αποδεκτή από το σύνολο των ψηφοφόρων και της κομματικής τους βάσης, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο μέχρι στιγμής να πειστούν για την ορθότητα της επιλογής, αφού μέχρι πριν δυο εβδομάδες ήταν αντίπαλοι και επί δυο χρόνια ο πόλεμος ήταν ανελέητος με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Ο Βαρύς και Δυσβάσταχτος Φόρος;

Πάγωσαν οι φορολογούμενοι, που ...υπέβαλαν ήδη τις φορολογικές τους δηλώσεις !!
Σε σκοτσέζικο ντους αποδεικνύεται για τους Έλληνες φορολογουμένους η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φέτος. Το μειωμένο αφορολόγητο, τα κατά πολύ υψηλότερα τεκμήρια, η δυσανάλογα μικρότερη παρακράτηση φόρου μέσα στο 2011, οι αλλαγές στις αποδείξεις και οι μειώσεις στις φοροαπαλλαγές έκαναν τα πρώτα 40.000 εκκαθαριστικά, που ήδη εκδόθηκαν από το ΚΕΠΥΟ προς όσους τόλμησαν ήδη να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση ηλεκτρονικά, κάτι παραπάνω από....τσουχτερά:

Το χαμένο μήνυμα των εκλογών !!!

Τι πρέπει να ξεκαθαρίσουν Καμμένος και Τσίπρας; Γιατί το δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου δεν έλαβε το εκκωφαντικό “μήνυμα” των εκλογών;
Οι πρόσφατες εκλογές, κατά γενική ομολογία, εμπεριείχαν ένα σοβαρό πολιτικό “μήνυμα”, από την Ελληνική κοινωνία, προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας και πρός τούς “ιδιοκτήτες” αυτής της χώρας.  Αυτό όμως το πολιτικό προσωπικό της χώρας, δείχνει να μην το έχει αντιληφθεί πλήρως, αλλά με ελλείμματα, ίσως αποσπασματικά, και πιθανόν μερικές φορές και στρεβλά. Τουλάχιστον έτσι δείχνει, ούτως ώστε να προσαρμόσει τις πολιτικές-κυβερνητικές προτάσεις του στην γενικευμένη βούληση του Ελληνικού λαού, ή κατ’ ελάχιστον, να προσεγγίζουν τις βασικές απαιτήσεις τής Ελληνικής κοινωνίας. Είναι πιθανόν να μεταφράζεται το “μήνυμα” σε διαφορετική “γλώσσα”, από αυτήν η οποία είναι πλήρως κατανοητή απ’όλους, την κοινωνία, τούς κομματικούς επιτελείς. Διαφορετικά ή δεν θέλουν ή δεν μπορούν, να το “μεταφράσουν” επακριβώς και αξιόπιστα, εξ’αιτίας των δεσμεύσεων και εξαρτήσεων τις οποίες έχουν ήδη αναλάβει έναντι των “ιδιοκτητών” ή των Τραπεζιτών, εντός και εκτός αυτής της χώρας.

Ολαντρέου !!!

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα -κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του σε αίθουσα της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης- πως «ο Φρανσουά Ολάντ, γνωρίζει ότι δεν πρέπει να αθετήσει τις υποσχέσεις του, διαφορετικά θα γίνει ένας Ολαντρέου και θα κινδυνεύει να έχει την εξέλιξη που είχαμε στην Ελλάδα» προκάλεσε αντιδράσεις στη χώρα μας.  Το περίεργο είναι ότι η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τον Φρανσουά Ολάντ δεν προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου ή του ΠΑΣΟΚ αλλά της Νέας Δημοκρατίας.