“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Ελεύθεροι Πολιορκημένοι-1821 από λιμό – 2020 από λοιμό. Έρχεται ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ.

Η Παναγία μας εγκυμονούσα, μεταβαίνει από τη Ναζαρέτ προς την Ελισάβετ! Μια σπάνια εικόνα Της (από fb)
Τα καλά νέα είναι στο τέλος του κειμένου. Ελεύθεροι Πολιορκημένοι τότε και σήμερα, πρέπει να αναδείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας όπως οι πρόγονοι μας. Η ΠΙΣΤΗ, η ΠΡΟΣΕΥΧΗ αλλά και η ανθρωπιά στον δυσκολεμένο συνάνθρωπο μας πρέπει να γίνουν οδοπυξίδες επιβίωσης σε συνθήκες άκρως αποκαλυπτικών χρόνων . Σήμερα οργιάζει ο φόβος και ο πανικός , πρέπει να τα διαχειριστούμε. Εδώ και χρόνια καταλήγουμε την αρθρογραφίας μας με το ΣΤΩΜΕΝ καλώς για αυτό ακριβώς τον λόγο, όπως μας συμβούλεψαν πνευματικοί άνθρωποι.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

1821- ΛΙΜΟΣ
« Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει·

λαλεί πουλί, παίρνει σπυρί, κι η μάνα το ζηλεύει.

Τα μάτια η πείνα εμαύρισε· στα μάτια η μάνα μνέει·

στέκει ο Σουλιώτης ο καλός παράμερα καί κλαίει:

«ΕΡΧΕΤΑΙ H ΑΝΑΣΤΑΣΗ TOY ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης του Πατριαρχείου της Γεωργίας κ. Γεράσιμος έκανε λιτανεία την Παναγία την Πορταϊτισσα ραντίζοντας με αγιασμό τους πιστούς.

Αγιασμός και σήμερα στους δρόμους της Γεωργίας

Για το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ-Niko Gurgenidze
Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού σήμερα στις 25 Μαρτίου ο Ιεράρχης του Πατριαρχείου Γεωργίας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζουγκδίδι και Τσαΐσι κ. Γεράσιμος μαζί με τους κληρικούς με αγιασμό ράντισε τις πόλεις και τα χωριά της μητρόπολής του και ευλόγησε τους πιστούς.

Άγιος Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης: «Όπως πάνε τα κουκιά και όπως δείχνει η φλάσκα, ούτε φέτος έχει λαμπρή ούτε του χρόνου Πάσχα»

Ο Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης ήταν ένας χαρισματικός Γέροντας!
Κάποτε ένας ηγούμενος, δύο θεολόγοι και ένας φοιτητής ζήτησαν από τον Γέροντα Εφραίμ να τους εξηγήσει για την ευωδιά των αγίων λειψάνων. Ο Γέροντας έσκυψε το κεφάλι του στο μέρος της καρδιάς και προσεύχονταν. Ο τόπος γέμισε ευωδιά και ο παπα-Εφραίμ τους είπε πώς επειδή δεν μπορούσε ο ίδιος να το εξηγήσει παρακάλεσε τον Θεό να απαντήσει στους συνομιλητές.

Την Ελλάδα τόσα χρόνια την είχαν σε πολλές «καραντίνες», αυτή είναι η τελευταία. Το ΘΑΥΜΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ακυρώνει κάθε προσπάθεια εξόντωσης της ανθρωπότητας.

Ήλθαν οι δύσκολοι καιροί για να προκάμουν  μετά  και τα άνωθεν δώρα της μετάνοιας. Τώρα καιροί για γερά νεύρα, μεγάλες υπομονές (που να φτάνει και να μην τελειώνει), άνωθεν φωτισμός και υγιής κοινή λογική. Γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και στον πλανήτη όλο φαίνεται να τρέχει ένα app(εφαρμογή) με τον κωδικό αντίχριστος. Αυτά τα δύο συγκρούονται πάντα απλώς στην σημερινή συγκυρία όλα άνοιξαν και τα βλέπουμε ζωντανά.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πανικός και ιός φτιάχνουν σήμερα τον πολιτισμό του φόβου.
Δημοσιεύσεις – συνωμοσιολογίες πάνε να μας πάρουν το μέτρο της λογικής γιατί και αυτή χάθηκε με τόσα χρόνια γιγάντωσης ενός πολιτισμού εγωπάθειας  που στηρίχθηκε σε άυλες μηδαμινές αξίες.