“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Η Κωνσταντινούπολη να δοθεί στους Έλληνες! Και η Κύπρος να γίνει ρωσικό «αεροπλανοφόρο»...

Παρθένα Τσαμουρίδου 
Η ιδιαίτερη κινητικότητα που δείχνει τα τελευταία χρόνια η ρωσική εξωτερική πολιτική πρέπει να προκαλέσει το ενδιαφέρον και ημών των Ελλήνων!
Η Ρωσία σήμερα είναι μια άλλη Ρωσία από εκείνη πριν από 15 με 20 χρόνια. Σήμερα είναι πολύ κοντά στο να πετύχει τη συγκρότηση μιας «νέας Σοβιετικής Ένωσης», αλλά όχι κομμουνιστικής, όπως ήταν η παλιά. Η «νέα Σοβιετική Ένωση» θα είναι πιο πολύ εθνικιστική και πατροπαράδοτη. Θα βασίζεται πολύ στην Ορθοδοξία. Σε μια τέτοια «νέα Σοβιετική Ένωση» δείχνουν ενδιαφέρον να προσχωρήσουν οι χώρες που είναι δίπλα στη Ρωσία γεωγραφικά, όπως η Λευκορωσία, αλλά και η Ουκρανία.

Κυριακή του Ασώτου: Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος περί μετανοίας

Περί μετανοίας 
του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου
Απόσπασμα από την Α' Ομιλία 
Ήταν δυό αδέλφια· τα οποία, αφού μοιράστηκαν αναμεταξύ τους την πατρική περιουσία, ο ένας έμεινε στο σπίτι, ενώ ο άλλος έφυγε σε μακρινή χώρα. Εκεί, αφού κατέφαγε όλα όσα του δόθηκαν, δυστύχησε και υπέφερε μη υπομένοντας τη ντροπή από τη φτώχεια. (Λουκά 15: 11 κ.ε.) Αυτή την παραβολή θέλησα να σάς την πω, για να μάθετε, ότι υπάρχει άφεση αμαρτημάτων και μετά το Βάπτισμα, εάν είμαστε προσεκτικοί. Και το λέγω αυτό όχι για να σάς κάνω αδιάφορους, αλλά για να σάς απομακρύνω από την απόγνωση. Γιατί η απόγνωση μας προξενεί χειρότερα κακά και από τη ραθυμία...