“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

☦ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ – ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Κληρικός στην Λυκειάρχη: «Ο σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους; Ντροπή σας...»

Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής του καθιερωμένου αγιασμού ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανό Τοπάλη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Ιωάννη Κιοσέ, του Δημάρχου Αμυνταίου, Άνθιμου Μπιτάκη και εκπροσώπων του διδακτικού προσωπικού και των μαθητών, με τη τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, λόγω της πανδημίας.

☦ «Γράφε παιδάκι μου γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη την παραμικρή βοήθεια.» ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΜΗΤΕΡΑ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Σήμερα κοιμήθηκε  ξημερώματα της εορτής των Προερτίων του ΤΙΜΙΟΥ και ΖΩΟΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ του Κύριου μας   η σαρκική μητέρα μου Ουρανία.

Μου έλεγε «εγώ είμαι η μητέρα σου η σαρκική γιατί η ΜΑΝΑ μας όλων είναι η ΠΑΝΑΓΙΑ»

Και πράγματι την θυμάμαι να ξενυχτάει και τα άγρια μεσάνυκτα να ξαγρυπνάει μπροστά στα εικονίσματα της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ στην οικία της.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΟΡΦΑΝΗ (επονομασία προσκυνήματος στα ΑΓΙΑ ΚΥΘΗΡΑ)  σήμερα που φεύγει τόσος κόσμος και κοσμάκης και μένουν παιδάκια ορφανά είναι η οδός , η παρηγοριά και η ΑΝΑΣΤΑΣΗ μας.

☦ Εμφάνιση της Αγίας Παρασκευής - «Είμαι η Παρασκευή!»

Ο Παππούς αισθανόταν την αγάπη των Αγίων να τον διαπερνά σαν ζεστό ρεύμα, όπως είχε ομολογήσει ο ίδιος. Και οι λόγοι του διαβεβαιώνουν ότι η τάσις αυτού τού ρεύματος ήταν υψηλή:

«Έχουμε συγχορευτάς και συνεορτάζοντας και συνεορταζομένους τους Αγίους και όλον τον ουράνιο κόσμο. Οι Άγιοι με την αγάπη τους μάς παίρνουν τα μυαλά, εδώ που τα λέμε…

☦ “Οἱ πληγές, τά εἴδωλα καί ἡ φανερή ἐπέμβαση τῶν Ἁγίων”

Εστία Πατερικών Μελετών

Μέσα στίς πολλές δοκιμασίες πού ἀντιμετωπίζουμε τά τελευταῖα χρόνια, προστέθηκαν οἱ καταστροφικές συνέπειες τῆς πυρκαγιᾶς σέ πολλά μέρη τῆς πατρίδας μας. Προσευχόμαστε στό Θεό νά ἐπουλώσει τίς πληγές τῶν ἀνθρώπων πού ἔχασαν τό βιός τους μέσα στήν πύρινη λαίλαπα καί κυρίως νά κρατηθοῦν δυνατοί σέ αὐτήν τή δοκιμασία, ἀποκομίζοντας τό πνευματικό ὄφελος πού βρίσκεται πάντα πίσω ἀπό δύσκολες καταστάσεις.

☦ Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Αθήνα, 9.9.2021

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών, εκφράζουν την συμπαράστασή τους στους εργαζομένους στους τομείς της Υγείας και Πρόνοιας που μπήκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας άνευ αποδοχών, επειδή επέλεξαν να μην εμβολιαστούν για τον Covid-19, καθώς και σε όσους εξαναγκάστηκαν σε εμβολιασμό παραβιάζοντας την συνείδησή τους, διότι εκβιάστηκαν από τους εργοδότες τους με απόλυση και δεν είχαν άλλη δυνατότητα να καλύψουν τις τρέχουσες οικονομικές ανάγκες τους.

☦ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΜΑΡΟΥΣΙ, 20/9/2021, 5:00 Μ.Μ.

12 Σεπτεμβρίου 2021

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών μαζί με το Πανελλήνιο Κίνημα «Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά», το οποίο έχει στόχο την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας, με αφορμή την επιβολή από το Υπουργείο Παιδείας του μαθήματος της «Ολοκληρωμένης ή Συμπεριληπτικής» Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης στα σχολεία από την νηπιακή ηλικία, καλεί όλους, γονείς, εκπαιδευτικούς, αλλά και κάθε συνειδητοποιημένο Έλληνα πολίτη, σε μια ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 5μμ, στην πύλη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο Μαρούσι.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ:

Η Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση είναι υπόθεση της οικογένειας.

☦ η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ η Δακρυορρούσα και Μυροβλήτισσα εισήλθε πλέον στην ζωή του καθενός , στην ζωή του τόπου μας και της Οικουμένης άπασας.

Καλείτε σήμερα η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στην Ελλάδα να διακονήσει  αυτό το έκτακτο ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ της αδιάλειπτης Δακρυρροής επί ένα έτος  και  της Μυροβλησίας της επί ένα πεντάμηνο της περιώνυμης και ξακουστής στα πέρατα της γης εφέστειας εικόνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ στον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ στην Μητρόπολη του Βύρωνα των Αθηνών που εορτάζει ανήμερα του ΓΕΝΕΣΙΟΥ της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Εκτακτο Θεοσημείο που αλλοίωσε με τα ΑΓΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ τα άλαλά χείλη των ασεβών και τα μετέτρεψε σε εύλαλα χείλη δοξολογίας μέσω της σωστικής Μετάνοιας.