“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ – ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ

-Γέροντα, όταν ο Προφήτης Δαβίδ έλεγε: “πνεύματι ηγεμονικώ στήριξόν με” τί εννοούσε;
–Ο Δαβίδ ζητούσε απο τον Θεό να του δώσει διοικητικό χάρισμα, επειδή είχε να κυβερνήσει ανθρώπους. Αλλά και ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται » πνεύμα ηγεμονικό «, γιατί έχει να κυβερνήσει τον εαυτό του, για να μην τον κάνουν κουμάντο τα πάθη του.
–Γέροντα τί είναι τα πάθη;

Καβιώτης Κώστας. Δια Χριστόν σαλός, +1969 ...

Όλοι οι Καρυώτες γνώριζαν τον Κώστα και του έδειχναν αγάπη και συμπάθεια. Τον έβλεπαν να περιφέρεται στις Καρυές, να λειτουργείται τακτικά στο Πρωτάτο, να κάνει τις τρέλες του, και όλοι ήταν σε απορία. Είναι τρελός, πάσχει στα μυαλά του η κάνει τον τρελό και είναι διά Χριστόν σαλός; Το ήρεμο, φωτεινό, αν και άπλυτο πρόσωπό του, και μερικά σοφά και προορατικά που έλεγε, προβλημάτιζαν τους πατέρες. Ήταν ήσυχος, άκακος, δεν πείραζε κανέναν και δεν ζητούσε τίποτε από κανέναν.

Η σαρωτική οργή των Ρώσων στην τελευταία κωλοτούμπα του Ερντογάν

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όσο ποιο γρήγορα κατανοήσει ο πρόεδρος Πούτιν ότι το θαύμα της αναγέννησης  που επιτέλεσε στην Ρωσία είχε την άνωθεν ευλογία και μόνος του δεν κατάφερε τίποτε για τον απλούστατο λόγο ότι η Ρωσία επιλέχτηκε από τον ΑΓΙΟ ΘΕΟ ως στρατηγικό εργαλείο για την εξαφάνιση της Τουρκίας από την ιστορία , τόσο το καλύτερο.