“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

“Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ”

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης δήλωσε πως, "είναι δίκαιη η ανησυχία μας για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη, διότι έχουμε δει ότι παρόμοιες επιχειρήσεις δεν αποφέρουν αποτέλεσμα και καταλήγουν σε κατοχή". "Η επιχείρηση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη μπορεί να γίνει μόνο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Με τον τρόπο αυτό πρέπει να ερμηνευθεί και το πλαίσιο που χαράσσουν τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ" συμπλήρωσε. Αναφερόμενος στη συνάντηση που πήραν μέρος η ΕΕ, οι ΗΠΑ και ο Αραβικός Σύνδεσμο τόνισε με νόημα, "Φυσικά και θα επικρίνουμε τη συνάντηση το Παρίσι". Επίσης ανέφερε ότι "το θέμα ήταν να γίνει η αλλαγή στη Λιβύη δίχως να υπάρξει εμφύλιος και χάος. Η Λιβύη έπρεπε να αντιμετωπίσει τα ζητήματα της όχι με εξωτερικές επεμβάσεις, αλλά η ίδια. Να επιλέξει η ίδια την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει της". Όσον αφορά τις σχέσεις της Τουρκίας με τη Λιβύη ξεκαθάρισε πως "η σχέση μας με τη Λιβύη δεν είναι σχέση πετρελαίου ή συμφέροντος και αυτό το ξέρουν καλά τα αδέλφια μας στη Λιβύη". Κλείνοντας ο Ερντογάν είπε ότι η Άγκυρα θα γνωστοποιήσει τις θέσεις της ενόψει της σημερινής συνεδρίασης στο ΝΑΤΟ. Είπε επίσης ότι θα πραγματοποιηθεί στην τουρκική εθνοσυνέλευση εκτός ημερησίας διάταξης συνεδρίαση με θέμα τις εξελίξεις στη Λιβύη και δήλωσε με νόημα ότι είπε "η Τουρκία δεν θα στρέψει ποτέ τα όπλα εναντίον του λαού της Λιβύης".

http://www.newsbomb.gr

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΛΗΤΕΥΣΕΙΣ ΥΠΟΠΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ TYPE 214

Εν μέσω γενικευμένου χάους στην ευρύτερη περιοχή μας, έρχεται η είδηση που ακολουθεί για να μας προσγειώσει ανώμαλα στη μίζερη και ενίοτε... διεφθαρμένη εσωτερική μας πραγματικότητα... Η Εισαγγελία Πρωτοδικών λοιπόν, θα αποστείλει κλητεύσεις σε 37 άτομα τα οποία θα πρέπει να απαντήσουν στις ερωτήσεις της Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο της έρευνας για τα υποβρύχια τύπου 214 του Πολεμικού Ναυτικού. Πρόκειται για στρατιωτικούς και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ενεπλάκησαν με τον οποιονδήποτε τρόπο στην προμήθεια από το 1998 που αποφασίστηκε η προμήθεια, μέχρι το 2002 που τροποποιήθηκε η αρχική σύμβαση. Είναι οι πρώτοι ύποπτοι των οποίων ο ακριβής ρόλος θα διερευνηθεί για να διαπιστωθεί εάν οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και συναλλαγές που ακολούθησαν ήταν σύννομες. Η έρευνα επεκτείνεται και για το χρονικό διάστημα μετά το 2002, ενώ δεν αποκλείεται η αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή, με σκοπό να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων που ενεπλάκησαν. Οι κλήσεις θα αφορούν τα κακουργήματα της απιστίας, της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Τα πρόσωπα που προέκυψαν από τα στοιχεία που συνέλεξε η Εισαγγελία μετά την προκαταρκτική έρευνα, καθώς επίσης και από το πόρισμα του ΣΔΟΕ. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία υποδεικνύουν ότι υπήρξε ένα ποσό ύψους 55 εκατ. ευρώ το οποίο σύμφωνα με καταθέσεις Γερμανών, φαίνεται πως κατευθύνθηκε στις αποκαλούμενες ως «ωφέλιμες πληρωμές», δηλαδή σε απλά ελληνικά... «μίζες».

http://www.defencepoint.gr

60 ΕΩΣ 100 ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ!

Από 60 έως και 100 αεροσκάφη είναι έτοιμες να υποδεχτούν τα επόμενα 24ωρα οι ελληνικές αεροπορικές βάσεις της Σούδας, της Ανδραβίδας και του Άκτιου! Η Ελλάδα θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες των αεροπορικών επιδρομών στη Λιβύη,οι οποίες "ενδέχεται να διαρκέσουν ακόμη και τρεις μήνες",όπως είπε κορυφαία πηγή του υπουργείου Άμυνας στο Onalert. Η Ελλάδα θέλοντας και μη βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μιας πολυεθνικής στρατιωτικής επιχείρησης που ενδέχεται να αποδειχτεί η μεγαλύτερη σε όγκο αεροπορικών δυνάμεων αλλά και σε διάρκεια από τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου. Κι ενδέχεται η εμπλοκή της να γίνει ακόμη μεγαλύτερη,αφού κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι επιχειρήσεις στη Λιβύη, να μεταφερθούν στο έδαφος με την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων. Η Αθήνα προσπαθεί να κρατήσει λεπτές ισορροπίες και δεν είναι εύκολο. Οι εξελίξεις στο ΝΑΤΟ θα κρίνουν και τη δική της στάση. Αν η διοίκηση της επιχείρησης περάσει στο ΝΑΤΟ, η ελληνική συμμετοχή θα αναβαθμιστεί κι άλλο με την διάθεση των τεσσάρων μαχητικών F-16.
Οι ελληνικές ΕΔ βρίσκονται σε κατάσταση πολεμικού συναγερμού και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Από τα Γενικά Επιτελεία έως τις αεροπορικές βάσεις επικρατεί κατάσταση ετοιμότητας όλο το 24ωρο. Όπως ανέφερε στο Onalert, πηγή του ΓΕΕΘΑ , "μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έχουν πέσει όπως είναι λογικό στα μαχητικά αεροσκάφη που έρχονται στην Ελλάδα και στις επιχειρήσεις που θα αναλάβουν, ωστόσο πρέπει να γίνει κατανοητό ότι για να μπορέσουν αυτά να εκτελέσουν τις αποστολές τους, οι ελληνικές ΕΔ, είναι κυριολεκτικά στο πόδι". Θεωρείται πολύ πιθανό οι τρεις αεροπορικές βάσεις να μην αποδειχτούν αρκετές για να ικανοποιήσουν τα αιτήματα ξένων αεροποριών για μεταστάθμευση αεροσκαφών τους στην Ελλάδα. Γι΄ αυτό το λόγο κι έχει δοθεί εντολή να είναι έτοιμες κι άλλες:

*Καστέλι στη Κρήτη
*Άραξος στη Πελοπόννησο
*Τανάγρα

Το πόσο σημαντικές είναι οι ελληνικές αεροπορικές βάσεις το επεσήμανε ακόμη και ο βρετανός πρωθυπουργός χθες σε ομιλία του. Και είναι λογικό. Από τη βάση της Σούδας, ένα μαχητικό αεροσκάφος μπορεί να προσεγγίσει τους στόχους του στη Βεγγάζη μέσα σε 20 λεπτά. Σήμερα αναμένονται στη Σούδα τα έξι Mirage 2000 από το Κατάρ, τα οποία θα συνοδεύονται και από ένα μεταγωγικό C-130. Η έλευσή τους είναι σημαδιακή. Πρόκειται για τα πρώτα αεροσκάφη αραβικής χώρας που εντάσσονται στη "συμμαχία των προθύμων". Αναμένεται να ακολουθήσουν τα 24 μαχητικά (12 Mirage και 12 F-16) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Νότια της Κρήτης αναμένεται και το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle,με 14 Rafale τα οποία θα κάνουν βομβαρδισμούς στη Λιβύη. Στη Σούδα έφθασαν έξι νορβηγικά F-16 ενώ χθες το βράδυ απογειώθηκαν από τον Άραξο τα τέσσερα από τα συνολικά οκτώ βελγικά F-16 ,για τη πρώτη αποστολή τους στη Λιβύη. Η πτήση των Βέλγων ,ήταν αποστολή αναγνώρισης κι όχι βομβαρδισμού, αλλά ήταν η πρώτη πτήση ξένων μαχητικών που ξεκίνησε από ελληνική βάση. Θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη.

http://www.onalert.gr/

ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΛΙΒΥΚΑ ΡΑΝΤΑΡ ΤΗ ΝΥΧΤΑ


Βρετανικά και γαλλικά μαχητικά  που μετέχουν στην επιχείρηση "Αυγή της Οδύσσειας", έπληξαν δύο εγκαταστάσεις με ραντάρ της lιβυκής αεράμυνας, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι, στα ανατολικά της χώρας κοντά στην πόλη της Βεγγάζης, αργά τη νύχτα της Δευτέρας, όπως μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα. Η Βεγγάζη αποτελεί από την έναρξη της κρίσης στη Λιβύη το προπύργιο των επαναστατών κατά του καθεστώτος του Καντάφι. Επίσης, μια βάση του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης που βρίσκεται 10 χλμ ανατολικά της Τρίπολης, χτυπήθηκε από βομβαρδισμούς απόψε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τις φλόγες να υψώνονται στο χώρο της βάσης. Η λιβυκή κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε απόψε ότι η διεθνής Συμμαχία βομβάρδισε την Τρίπολη. Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που οι λιβυκές ένοπλες δυνάμεις έδωσαν εντολή σε όλες τις μονάδες τους για κατάπαυση του πυρός, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στρατιωτικός εκπρόσωπος του καθεστώτος Gaddafi. Από την πλευρά του, ο γ.γ. του Ο.Η.Ε., Ban ki-Moon, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το καθεστώς Gaddafi θα τηρήσει τη δέσμευσή του για άμεση κατάπαυση του πυρός. Ωστόσο, το αμερικανικό Πεντάγωνο με ανακοίνωσή του αμφισβήτησε τις προθέσεις του Συνταγματάρχη. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το AFP, δύο πολεμικά αεροσκάφη τύπου Tornado, απογειώθηκαν λίγο πριν τις 21:00 από την βάση Trapani στην Ιταλία με προορισμό τον εναέριο χώρο της Λιβύης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ



ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ: «ΠΛΗΡΩΣΑΝ 20 ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ!»
Προσωπική επίθεση κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Μega». «Με τις λέξεις που χρησιμοποιεί ο κ. Τσίπρας σήμερα στον Τύπο, οδηγεί στη δολοφονία μου και τον προειδοποιώ ότι θα έχει ευθύνη για οποιαδήποτε πράξη εναντίον μου», είπε ο κ. Πάγκαλος απευθυνόμενος στον πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Μάλιστα με αφορμή τα επεισόδια σε βάρος του στην Κερατέα, ο κ. Πάγκαλος κατήγγειλε ότι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή πλήρωσε «20 Αλβανούς, οι οποίοι ήταν και οι χυδαιότεροι στην επίθεση εναντίον του, για να τους δει το αφεντικό τους». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει ως πολιτική στρατηγική το «μπάχαλο».

http://www.defencenet.gr

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ

Σε νέες μαζικές παραβιάσεις προχώρησε η Άγκυρα στο Αιγαίο. Δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αποτελούμενοι από 16 αεροσκάφη, τα οκτώ εκ των οποίων οπλισμένα, προκάλεσαν σήμερα στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο δύο παραβάσεις και τέσσερις παραβιάσεις. Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά.

http://www.newsbomb.gr