“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Η γενιά του διαδικτύου έφτυσε τη γενιά του Πολυτεχνείου

Όταν μια φρέσκια γενιά διεκδικεί μια άλλη σαπισμένη τρέμει
Γράφει ο Μάνος Χατζηγιάννης
“Εκατό χιλιάδες Άγγλοι δεν μπορούν να κυριαρχήσουν πάνω σε τριακόσια εκατομμύρια Ινδούς αν οι Ινδοί δε συνεργαστούν” έλεγε ο πρωτομάστορας της παθητικής διαμαρτυρίας Μαχάτμα Γκάντι. Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο στρατόπεδα, οι πολιτικοί και ο λαός. Τα στρατόπεδα αυτά δυστυχώς είναι αντιμαχόμενα μιας και οι πολιτικοί-και δη οι μνομονιακοί- έχουν εξαπολύσει τα τελευταία χρόνια ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό εις βάρος του εισοδήματος του λαού, αλλά κυρίως ενάντια στην αξιοπρέπεια του. 

Κρεμλίνο καλεί Α.Τσίπρα - Επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα πιθανόν εντός Μαρτίου

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ
Επίσημη πρόσκληση για επίσκεψη στη Μόσχα ακόμη και εντός του Μαρτίου αναμένεται να δεχθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες μετά την αποτροπή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης που πήγε κόντρα στους «πολεμοχαρείς» των Βρυξελλών.  

Ε Ε ΕΡΧΕΤΑΙ…. !!!

Του Δ. Χαντζόπουλου

Στείλε μας πρώτα τον Χριστοφοράκο!

Ο κ. Σόιμπλε δεν δικαιούται να ομιλεί για ευθύνες της επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ της Ελλάδας στην αποτυχία του προγράμματος διάσωσης. 
Όχι γιατί έχει λάθος στην διαπίστωσή του, ότι υπάρχει μία άθλια επιχειρηματική και πολιτική ελίτ, αλλά είναι ο τελευταίος που θα μπορούσε να πει κάτι τέτοιο! Αυτή την σαθρή επιχειρηματική ελίτ, η οποία με την σειρά της στήριξε ό,τι πιο σαθρό υπήρξε στο πολιτικό σύστημα, ήταν  δικό τους δημιούργημα! Όταν θα στείλει  πίσω στην Ελλάδα σιδηροδέσμιο τον Χριστοφοράκο, τότε τα λόγια του θα έχουν άλλο βάρος. 

Έκπληκτοι έμειναν στη νέα κυβέρνηση! Ποιοι δούλευαν ως... μετακλητοί υπάλληλοι στο Μέγαρο Μαξίμου;

Σχόλιο Θ.Π.: Αμ δε, που την έλεγες….
Φωτο alterthess.gr
Έκπληκτοι έμειναν στη νέα κυβέρνηση με όσα βλέπουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Mε μια μικρή έρευνα... στο προσωπικό, διαπίστωσαν την παρουσία συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων! 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη huffingtonpost.gr, παρουσιάσθηκαν δύο δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίες έχουν βγει στη σύνταξη. Και στις δύο είχαν ανατεθεί σημαντικά καθήκοντα, όπως ήταν η τήρηση των πρακτικών και η μισθοδοσία όσων εργάζονταν στο Μαξίμου.

Άρθρο κόλαφος από ΗΠΑ: "Γερμανία θυμήσου το 1953 όταν και η Ελλάδα σου έσβησε τα χρέη"!

Η σύγκρουση ΗΠΑ-Γερμανίας για τον τρόπο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης της Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα, αποτυπώνεται με ένταση σε δημοσίευμα της WASHINGTON POST, με τίτλο “Για την ελληνική κρίση η Γερμανία να μάθει από το δικό της οικονομικό παρελθόν”.

Ο Πούτιν αγαπάει αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα την παρούσα στιγμή

Με ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης να κοιτάζει προς την Ελλάδα με άγχος, την ίδια ώρα υπάρχει τουλάχιστον ένας ηγέτης που δεν πανικοβάλλεται… Το αντίθετο μάλιστα… Ο λόγος για τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Η νίκη του αριστερού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ στις Ελληνικές Εκλογές της Κυριακής εξάπλωσε τις ανησυχίες σε ορισμένους για περαιτέρω οικονομική αναταραχή στην Ευρώπη και την ελπίδα σε άλλους που αναζητούν την εξέγερση κατά της λιτότητας.

Θερμή συνάντηση Σαμαρά - Σουλτς

Σχόλιο Θ.Π.: είναι αυτό που λέει ο λαός μας “κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι”
Σε θερμό κλίμα, όπως αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς με τον Αντώνη Σαμαρά στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού.

Αυστριακά ΜΜΕ: "Δεν θα είναι μόνη της η Ελλάδα απέναντι σε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας "

Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τις επιφυλάξεις για τις κοινοτικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας σε σχέση με την Ουκρανία, καθώς, όπως γράφει σήμερα η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», επικαλούμενη διπλωματικούς κύκλους στις Βρυξέλες, δεν ήταν μόνον η Αθήνα που ήθελε μια «ηπιότερη γραμμή» απέναντι στη Μόσχα, αλλά τόσο η Αυστρία, όσο η Σλοβακία και η Ουγγαρία προσπάθησαν να αμβλύνουν την αυστηρότητα της κοινοτικής ανακοίνωσης.

ΑΣΕΒΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ Ε TV

Σχόλιο Θ.Π. : ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ….

Κριτική της Μητρόπολης Πειραιά στον Μητροπολίτη Αργολίδος: “Δε γνωρίζατε Σεβασμιώτατε…”

Το Γραφείο επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών της Μητρόπολης Πειραιά ασκεί έντονη κριτική στον Μητροπολίτη Αργολίδος για την παρουσία του στην παρουσίαση του βιβλίου του Πάπα Φραγκίσκου.
Το Γραφείο της Μητροπόλεως ρωτά τον κ.Νεκτάριο αν ήξερε ποιος είναι ο Πάπας και τι έχει πράξει, ενώ χαρακτήρισε άστοχη και επιπόλαιη ενέργεια την παρουσία του Σεβασμιωτάτου στην εκδήλωση.