“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΗΜΑ ΑΝΩΘΕΝ “οι Ελληνικές Σημαίες να παρελάσουν στην Κωνσταντινούπολη”

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Είναι πρόκληση στις μέρες να λέγονται αυτά. Είναι πρόκληση να σηκώνεις κεφάλι στην επιβαλλόμενη μίζερη καθημερινότητα που μας δώρισαν οι τοκογλύφοι και οι Έμποροι των Εθνών, που αναρωτιούνται αν πεθάναμε ακόμα.
Είναι πρόκληση ο μικρόσωμος Άγιος Νέστορας να σηκώνει με την ευλογία του Αγίου Δημητρίου το πνευματικό ξίφος του στον αντίχριστο Λυαίο. Και όμως ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν θα βγάλει ψεύτες τους Αγίους του.

Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης: Ο ασκητής των μεγάλων αγώνων και των μυστικών αρετών

Αν κάποιος ζητούσε ένα βιογραφικό του παπα-Εφραίμ, αυτό δεν θα είχε να του προσφέρει ιδιαίτερα εντυπωσιακά γεγονότα. Ο Ευάγγελος Παπανικήτας, αυτό ήταν το κοσμικό του όνομα, γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 1912, ανήμερα του Αγίου Νικολάου στο Αμπελοχώρι της Βοιωτίας. Στη Θήβα τελείωσε το Δημοτικό και το εξατάξιο Γυμνάσιο, ενώ το 1933 πήγε στο Άγιον Όρος στην Καλύβη του Αγίου Εφραίμ στα Κατουνάκια. Το 1934 παίρνει ρασοευχή, ενώ το 1935 έλαβε το Μεγάλο και Αγγελικό Σχήμα και ονομάστηκε Εφραίμ Μοναχός. Την επόμενη χρονιά χειροτονήθηκε Διάκος και Παπάς. Στην ίδια Καλύβη άφησε και την τελευταία του πνοή στις 14/27 Φεβρουάριου 1998[1].

Αυτό θέλουν οι Ρώσοι, όταν κατεβούν στην Κωνσταντινούπολη να έχει τελειώσει ο αγωγός TurkStream.

Φώτο από facebook
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Οι S-400 είναι το ΔΩΡΟ- άδωρον  και ο TurkStream είναι το ΑΝΤΙΔΩΡΟ – δώρο.
Ο TurkStream πρέπει να είναι τελειωμένος όταν οι Ρώσοι επί Ερντογάν ή δίχως αυτόν ορμώμενοι από τις ραγδαίες εξελίξεις αποφασίσουν να καταλάβουν τα γεωστρατηγικά ΣΤΕΝΑ. Φυσικά τότε αυτός ο αγωγός θα φέρει άλλο όνομα αλλά θα είναι ικανός να τροφοδοτήσει τις ενεργειακές ανάγκες της Κωνσταντινούπολης αλλά και τις στρατιωτικές ανάγκες της  ταχύτατης κατεβασιάς- προσπέλασης της Ρωσίας στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής με ισχυρή στρατιωτική παρουσία .

Γιατί οι άνθρωποι επισκέπτονται το Άγιον Όρος;

Από θεολογική άποψη το Άγιον Όρος είναι ο κατεξοχήν τόπος αγιότητος. Από κοινωνική άποψη η αγιορειτική πολιτεία είναι η αρχαιότερη δημοκρατία που παραμένει ενεργός από την στιγμή της ιδρύσεώς της ως σήμερα.
Η ζωή και η παράδοση του Αγίου Όρους είναι αδιάκοπη. Δεν υπήρξε περίοδος κατά την οποία αυτό να έχασε την ταυτότητά του η να λησμόνησε την αποστολή του μέσα στην Εκκλησία και τον κόσμο.