“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

☦ -Παιδάκι μου να αγαπάς, να συγχωρείς, να οικονομείς τους ανθρώπους. Να δέχεσαι, να βοηθάς και να ελεείς τους πάντες και μάλιστα αδιακρίτως.

- Αδιακρίτως γέροντα; Μα βλέπουμε τόσα μέσα στη σύγχρονη κοινωνία. Ακόμα και την ελεημοσύνη τη χρησιμοποιούν ως επάγγελμα.

- Αδιακρίτως σου λέω, ναι αδιακρίτως!

☦ Ὦ γενεά ἄπιστος!

Ὦ γενεὰ ἄπιστος. Ὅταν ἀκούω κάθε χρόνο τὰ χρόνο τὰ λόγια αὐτὰ μὲ πιάνει δέος κι ἀνησυχία. Γιατὶ αὐτὰ δὲν ὑπῆρξαν ἔλεγχος μόνο τοῦ Ἰουδαϊκοῦ λαοῦ. Μεταφερόμενα στὴ σημερινὴ ἐποχὴ εἶναι ἔλεγχος καὶ τῆς δικῆς μας ἐποχὴ εἶνε ἔλεγχος καὶ τῆς δικῆς μας γενεᾶς. Φοβᾶμαι ὅτι ἁρμόζουν καὶ σ’ ἐμᾶς. … Ἐὰν [ὁ Κύριος] ἐρχόταν πάλι στὴ Γῆ, θὰ ἔκρινε ὅλους μὲ δικαιοσύνη, ἀλλὰ δύο λαοὺς νομίζω θὰ τοὺς ἔκρινε ἀυστηρότερα.

☦ Αυτό αν μπορέσεις και το περάσεις στα παιδιά σου, είναι η μεγαλύτερη διαπαιδαγώγηση...

«Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης»

 Μια φορά ρώτησα τον Γέροντα:

-Επειδή έχω πολλά παιδιά δώσε μου Γέροντα μια συμβουλή.

 Τότε μου είπε:

-Κοίταξε, πρέπει οι γονείς να δώσουν στα παιδιά τους να καταλάβουν ότι δεν γίνεται να ζήσουν μακριά από το Χριστό. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Είναι ο μοναδικός δρόμος. Παντού υπάρχει αδιέξοδο. Είναι ανάγκη η ζωή κοντά στο Χριστό. Αυτό αν μπορέσεις και το περάσεις στα παιδιά σου, είναι η μεγαλύτερη διαπαιδαγώγηση.

☦ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ-ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΕ ΔΟΜΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ RAPID-TEST

"Ο οίκος μου πρέπει να είναι οίκος προσευχής " (Ησαΐας 56, 7)

" Εσείς όμως τον κάνατε σπήλαιο ληστών..!  "(Ιερεμίας 7, 11)

Έρχομαι ταχύ...

Ορισμένες εκκλησίες ναι μεν είναι κλειστές για τους πιστούς αλλά όχι για τη διενέργεια τεστ! Τι άλλο μένει να δούμε μήπως εμβολιασμούς; Άλλωστε μόλις χθες ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε να τρέξουμε να εμβολιαστούμε.

Την Πέμπτη 8 Απριλίου ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής στην Μενεμένη άνοιξε τις πύλες του σε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τη διεξαγωγή μαζικών rapid test.

☦ «Λεπροί αποκαθαίρονται, νόσοι διώκονται...!»

Η΄ ΩΔΗ ΚΑΝΟΝΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

''Νεκροί δια σου ζωοποιούνται· ζωήν γαρ την ενυπόστατον εκύησας· εύλαλοι οι άλαλοι, πρώην χρηματίζοντες, λεπροί, αποκαθαίρονται, νόσοι διώκονται, πνευμάτων αερίων τα πλήθη, ήττηνται Παρθένε, βροτών η σωτηρία''.

☦ Με τα χείλη με τιμάτε αλλά η καρδιά σας απέχει μακράν…

Θ.Π.: ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΜΑΣΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΑΠΕΧΕΙ ΜΑΚΡΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ….

Οι προφήτες είναι οι θεούμενοι της εποχής τους και δεν αφορά αυτό σε μια εποχή μόνο, αλλά κάθε εποχή έχει προφήτες. Είναι οι ίδιοι που συλλαμβάνουν με το προφητικό τους όμμα το «φάλτσο» της κοινωνίας που ζουν και στην συνέχεια δίνουν την λύση για να ξεπεραστεί.

Δεν προλέγουν μόνο τα μέλλοντα συμβαίνειν αλλά αποτελούν το στόμα του Θεού στη γη. Κορυφαίος εκ των προφητών είναι ο Ησαΐας από το βιβλίο του οποίου αντλούμε συχνά θέματα και νοήματα, τα οποία προσπαθούμε να μεταφέρουμε και να μοιραζόμαστε. Άλλωστε δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την μελέτη του λόγου του Θεού.