“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Χανς Γιοακίμ Φούχτελ το μυστικό όπλο της Μέρκελ για την Ελλάδα!

Η Μέρκελ ελπίζει να ανατρέψει το κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία και για αυτό τον σκοπό έχει επιλέξει τον Χανς Γιοακίμ Φούχτελ. Ο Γερμανός Υφυπουργός Εργασίας Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, εντεταλμένος σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης στην Ελλάδα για θέματα συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών είναι πρόθυμος να κάνει σχεδόν τα πάντα. Και όπως αναφέρει το παρακάτω  δημοσίευμα της International Herald Tribune είναι έτοιμος να κάνει ακομη και ποδήλατο!!! "Το ποδήλατο ήταν δώρο απο Ροδίτες αξιωματούχους και τους οικοδεσπότες του Φούχτελ. Το μήνυμα ηταν σαφές Οι Ελληνες εργαζόμενοι παράγουν προϊόντα που θέλουν οι Γερμανοί.  Το 'μυστικό όπλο' της Μερκελ, ο Φούχτελ, έχει κάνει τον γυρο της Ελλάδας με πλοίο, αεροπλάνο, λεωφορείο και κάποιες φορές με ποδήλατο για την οικοδόμηση στρατηγικών σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των δήμων που εαν πετύχει θα κάνει την χωρα λιγο πιο αποτελεσματική και ίσως λιγο πιο Γερμανική. Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας δεν είναι αρκετή για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας.

Αποσύρθηκε η τροπολογία για τον συμβιβασμό με τη Siemens

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αλλά κυρίως στο εσωτερικό της κυβέρνησης, το υπουργείο Οικονομικών απέσυρε την τροπολογία, που αφορά στον συμβιβασμό της κυβέρνησης με τη Siemens. Αποσύρθηκε μετά τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης η τροπολογία που αφορά στον συμβιβασμό της κυβέρνησης με τη Siemens. Το υπουργείο Οικονομικών απέσυρε την τροπολογία εν μέσω φημών ότι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ διεμήνυσαν ότι θα την καταψηφίσουν, ενώ υπήρξαν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, άφηνε να εννοηθούν ότι θα πράξουν το ίδιο.

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού αποτελεί έναν σπουδαίο εορτολογικό σταθμό του εκκλησιαστικού έτους. Στις 14 Σεπτεμβρίου σύμπασα η Ορθοδοξία τιμά τον Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως το «καύχημά» Της και η «δόξα» Της. Πηγές της εκκλησιαστικής μας ιστορίας αναφέρουν ότι η εορτή της Παγκόσμιας Ύψωσης είχε καθιερωθεί από τα αρχαία χρόνια, ίσως μάλιστα να είχε καθιερωθεί και από αυτόν τον Μέγα Κωνσταντίνο, κατά προτροπή προφανώς της μητέρας του αγίας Ελένης, αμέσως μετά την εύρεση του Τιμίου Ξύλου στα Ιεροσόλυμα, γύρω στο 330 μ.Χ. Η τιμή προς τον Τίμιο Σταυρό ανάγεται …στους αποστολικούς χρόνους. Οι επιστολές του αποστόλου Παύλου είναι γεμάτες από χωρία με τα οποία ο μέγας απόστολος εξαίρει τον ρόλο του Σταυρού στην διαδικασία της σωτηρίας του κόσμου.  Πρώτος ο Παύλος ομίλησε για την καύχηση του Σταυρού του Χριστού. Οι αποστολικοί Πατέρες ομιλούν και αυτοί με σεβασμό και τιμή προς το ιερό σύμβολο, μέσω του οποίου έγινε η καταλλαγή με το Θεό και επιτεύχθηκε η σωτηρία με την απολυτρωτική θυσία του Χριστού.

Τα φιλαράκια της Hillary Clinton και ο άτυχος Cristopher Stevens…

Τον σκότωσαν σαν σκυλί! Στο προπύργιο των "επαναστατών" στη Βεγγάζη! 
Η επισήμανση, γιατί κάποιοι ρουφιάνοι των ΜΜΕ διαδίδουν ότι δεν ξέρουν ποιοί τον σκότωσαν, υποθέτουν ότι ίσως είναι οι Κανταφικοί!!! Τώρα πως γίνεται η Al Qaeda, που με τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ, της Τουρκίας, του Ισραήλ, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας και του ΝΑΤΟ «απελευθέρωσε» τη Λιβύη - ΤΩΡΑ με τα ίδια αφεντικά αγωνίζεται να «απελευθερώσει» τη Συρία- να έγινε κανταφική οργάνωση; Ο θάνατος ενός ανθρώπου είναι πάντα ένα τραγικό γεγονός.Ακόμη κι αν πρόκειται για ένα στέλεχος που υπηρετεί τους φονιάδες των λαών. Όμως, τα συλλυπητήρια Προέδρων, υπουργών, δημοσιογράφων, μεγάλων διδασκάλων μασονικών στοών, τραπεζιτών, του...σιωνιστικού λόμπυ και σια… είναι η απόλυτη ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!

Μετάνοια:Ὁ μοναδικὸς δρόμος γιὰ τὴν ἐπίλυση τῶν προβλημάτων μας καὶ γιὰ τὴν ἀντιμετώπιση τῆς κάθε κρίσης.

Μετάνοια σημαίνει «ἀνανέσωσις τοῦ βαπτίσματος, συμφωνία μὲ τὸν Θεὸ γιὰ μία νέα ζωή, μόνιμος ἀποκλεισμὸς κάθε σωματικῆς παρηγοριᾶς, σκέψις αὐτοκατακρίσεως, ἀμεριμνησία γιὰ ὅλα τὰ ἄλλα καὶ μέριμνα γιὰ τὴ σωτηρία μας, θυγατέρα τῆς ἐλπίδος καὶ ἀποκήρυξις τῆς ἀπελπισίας, συμφιλίωσις μὲ τὸν Κύριον μὲ ἔργα ἀρετῆς, καθαρισμὸς τῆς συνειδήσεως, θεληματικὴ ταλαιπωρία τῆς κοιλίας (μὲ νηστεία) καὶ κτύπημα τῆς ψυχῆς μὲ ὑπερβολικὴ συναίσθησι... μετανοῶν σημαίνει ἀγοραστὴς τῆς ταπεινώσεως, κατάδικος ἀπηλλαγμένος ἀπὸ αἰσχύνη, ἐπινοητὴς τιμωριῶν τοῦ ἑαυτοῦ...»
Κλίμαξ, ο.π., σ. 118-119.
Ἀπὸ τὸ βιβλίο τοῦ Ἀντωνίου Στιβακτάκη, «Γέροντας Ἀβιμέλεχ ὁ Ἁγιορείτης»
orthodoxia-ellhnismos

Μία συμβουλὴ ἀπὸ τὴν Ἀργεντινή: "Χρεωκοπῆστε τώρα και φέρτε πίσω τη δραχμή"

Μία προφητικὴ ματιὰ δίνει σὲ ἄρθρο-ἀνοικτὴ ἐπιστολὴ πρὸς τὸν Ἑλληνικὸ λαὸ Ἀργεντινὸς ἀναλυτῆς Adrian Salbuchi. Στὸ ἄρθρο τοῦ –τὸ ὁποῖο δημοσιεύεται στὸ ρωσικὸ ἰστολόγιο τοῦ Russia Today- ὁ Salbuchi κάνει μία παράλληλη περιγραφὴ τῶν γεγονότων ποὺ ἔφεραν στὴν Ἀργεντινὴ στὴν οἰκονομικὴ κατάρρευση καὶ τὴν πτώχευση μία δεκαετία πρὶν σὲ σχέση μὲ αὐτὰ ποὺ συμβαίνουν στὴν Ἑλλάδα σήμερα, ἀλλὰ καὶ πρόκειται νὰ συμβοῦν. Πολλὲς λεπτομέρειες τῶν δύο αὐτῶν ἱστοριῶν εἶναι «ἀνατριχιαστικὰ» παρόμοιες σὲ σημεῖο ποὺ ὅλοι νὰ ἀποροῦν: Θὰ ζήσουμε αὐτὰ ποὺ πέρασε ἡ Ἀργεντινὴ τὸ 2001 καὶ 2002;  

Τι είχε πει ο Αριστοτέλης Ωνάσης !!!

eglimatikotita

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ επιστολή: Το Ισραήλ είναι έτοιμο για την επίθεση στο Ιράν

Έπειτα από διαδικτυακή έρευνα δημοσιευμάτων που πραγματοποιήσαμε στο pentapostagma.gr καταφέραμε να ανακαλύψουμε αναφορά από ανώνυμη πηγή η οποία αναφέρει πολλά και συνταρακτικά στοιχεία σχετικά με τη στρατιωτική ετοιμότητα του Ισραήλ με στόχο την επίθεση στο Ιράν:[μπορείτε να δείτε εδώ την επιστολή του ανωνύμου] «Ο αδελφός μου και η οικογένειά του ζουν στην Ιερουσαλήμ – o αδελφός μου είναι υπουργός - και πρώην μέλως των SEAL του Πολεμικού Ναυτικού - και το γραφείο του βρίσκεται κοντά σε μία από τις μεγαλύτερες υπόγειες στρατιωτικές βάσεις του Ισραήλ. Μου τηλεφώνησε χθες το βράδυ- κάτι που ήταν τελείως ασυνήθιστο - συνήθως επικοινωνούμε μέσω e-mail. Με κάλεσε για να μου πει ότι στέλνει αμέσως πίσω την οικογένειά του στις ΗΠΑ εξαιτίας αυτού που βλέπει να συμβαίνει τη τελευταία εβδομάδα σε συνδυασμό και με τις  πληροφορίες που του παρέχουν οι στρατιωτικές επαφές του στις Η.Π.Α και το Ισραήλ..